finisaje pentru casa
Am ajuns in sfarsit la partea de finisaj a casei pe care am inceput sa o construim anul trecut. Nu mai am rabdare, acum, ca se apropie primavara (Brrr... daca ma uit afara, rabdarea imi scade proportional cu gradele) si am inceput sa caut gresie, faianta, parchet, usi, ferestre. Voi, cele care mai aveti inca de tras cu casele voastre, aveti vre-un sfat sa-mi dati ? Ma intereseaza in special unde as putea gasi usi si ferestre ieftine si bune, nu din termopan ci clasice din lemn. As prefera sa fie facute de un mester tamplar, nu de fabrica.
In privinta gresiei, am avut norocul sa prind o oferta la Praktiker - gresie mare, italiana, la jumate de pret. O nebunie !
Poate aveti si voi ceva de intrebat. Mi-ar face placere sa mai schimbam impresii.
Raspunsuri
dixie spune:
Buna,
iti spun din experienta mea recenta pt. am umblat destul de mult
- ferestre - Gealan cu rulouri (o nebunie cand e prea mult soare!), poti opta pt. autocolant care se pune peste plasticul alb, si are culoarea lemnului, diverse variante
- usi - cele mai bune sunt Pinum daca-ti permiti, cam scumpe insa
- parchet - eu am ales ceva clasic 8mm, doar culoarea e mai speciala "fag roscat", dar daca vrei ceva deosebit - e un magazin mic-mic in statia de autobuz de la EVA - imediat langa un chios Fornnetti. sunt importatori de parchet deosebit
- gresie/faianta am apelat la Delta, mi-au placut in mod deosebit modelele de faianta pt. bucatarie (aia 10/10 cm.) de la Metropol
Eu mi-am amenajat doar un apartament, mi-ar placea sa ne spui in final pt. ce produse te-ai decis si de ce, asa pt. viitor ca nu se stie!!!
Cum ai construit casa, in regie proprie? Cam cat te-au costat etapele parcurse pana acum?
Succes!
ryokan spune:
Cind faci aprovizionarea cu finisaje, in special ptr gresie si faianta e bine sa tii cont de pierderi si ca modelul ales poate sa dispara de pe piata in termen scurt. Daca ai reusit sa gasesti faianta la un pret foarte bun e posibil sa fie vorba de lichidare de stocuri.. asa ca atentie ! Eu cred ca e mai bine sa ramai cu o cutie in plus ...
lia popescu spune:
Va multumesc tuturor si... mai astept sugestii, eventual m-ar interesa sa aflu cam la ce preturi ati gasit voi gresie, faianta, parchet, etc ... daca nu a trecut foarte mult timp de atunci.
Multumesc inca odata !!