Jocul cu de toate (15)
Raspunsuri - Pagina 14
juliafin spune:
aici zice ca era o moneda de argint
Silbermünze..................... (Italien: Taller, Schweden: Daler, Niederlande: Daalder, Rußland: Jocondale), sondern auch die Währung der USA - der Dollar.
scurta traducere:Silbermünze=moneda de argint,
Währung der USA-der Dollar=moneda USA-dolarul(scuze,nu vreau sa ma dau mare cu un text in germana,dar acesta cel pe care l-am gasit cel mai repede)
cataghe spune:
Da, era o moneda de argint... insa exista o explicatie pt faptul ca monedei respective i s-a spus "taller"
Mai incercati, sau... cum facem?
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
arboria spune:
In 1516, in Bohemia, un localnic a deschis o mina de argint si o monetarie, pe care le-a numit Joachimstahl (literal "valea lui Joachim"). Monetaria a inceput sa emita monede, cunoscute sub numele de Joachimsthalers, prescurtat thalers si numite dalers de catre olandezi.
Asta o fi?
Julia
cataghe spune:
Arboria, unde am gasit eu se spunea ca mina din Boehmia data din vremea Imperiului Roman, si fiind cea mai importanta din acele timpuri, devenise sursa oficiala de argint pentru monetaria imperiului. Nu stiu exact cand a inceput sa se numeasca locul "Joachimsthal", nu era mentionat...
So, the next question is...??
Eu oricum plec la masa
arboria spune:
denumirea populara (si de ce a fost numita asa?) a extremitatii exterioare a cartilajului tiroid al laringelui
Julia
cataghe spune:
Se numeste "marul lui Adam" - se spune ca in momentul in care Adam a gustat din fructul interzis, o bucatica i s-a oprit in gat
arboria spune:
Cata
se pare ca nu vei merge asa de curand la masa
Oare Eva nu stia de manevra Heimlich sau nu a vrut s-o aplice?
Julia
cataghe spune:
Arboria, crezi tu, eu mananc repede...
De la ce vine cuvantul "obstetrica"?