uter retrovers

uter retrovers | Autor: a_ancutza78

Link direct la acest mesaj

buna!am si eu o problema...daca ma poate ajuta cineva?!
Am uter retrovert si am probleme in a ramane gravida.Medicul mi-a recomandat sa nu ridic si sa nu fac efort..iar daca trece mult timp si nu se intampla nimic..sa fac tratament.Eu lucrez la un oficiu postal ,unde o luna da una nu lucrez la mesagerie..ceea ce presupune sa ridic colete..efort mult.E posibil sa iau de la medic un fel de scutire ,ceva,prin care sa nu fiu nevoita sa fac efort.Ar avea vre-o valoare la servici? Ce sa fac sa pot ramane si eu gravida?Daca lucrez in acelas mod nu voi ramane in veci!Exista vre-o lege care sa-mi dea acest drept?Eu le-am spus celor de la servici,sefei, ce probleme am..dar se pare ca nu au contat..ce pot face?
Va rog din suflet-un raspuns!
multumesc, Anca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monval spune:

In primul rind nu dispera .Si eu am uter retrovers si am nascut deja un copil, este adevarat ca nu ramii usor dar se poate ramine.In cealalta problema stiu ca se poate reduce programul de lucru si daca esti gravida sefa trebuie sa te transfere la alta munca care sa nu-ti afecteze sarcina.Daca nici asa nu vrea sa inteleaga poti lua de la medic concediu medical si daca reusesti cu regim de internare vei fi platita cu 100% din salariu.Concediul medical stiu ca ai dreptul la 3 luni pe an apoi dupa cele 3 luni poti intra in prenatal sau poti lua cele 126 de zile toate inainte de a naste.Oricum se poate aranja.Si eu am trecut prin asa ceva dar acum 7 ani si nu erau asa de multe avantaje ca acum. Am citit pe site-ul copilul meu la rubrica prenatal , acolo este un subiect despre asa ceva.Pt. asta trebuie sa intri in forum apoi la prenatal si cauti subiectul.succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Anca, in primul rand, bine ai venit!
Ce pot sa-ti raspund: uterul retrovers nu este chiar o asa mare problema in a ramane insarcinata. Sunt probleme mult mai grave si depinde care-s acelea. Un doctor ti-ar putea da un tratament adecvat, iar noi te putem ajuta cu sfaturi. O scutire de munca, nu cred ca ar avea vre-o valoare, pentru ca oricum un medic nu poate decat sa-ti elibereze un concediu medical (daca este cazul) sau cel mult o adeverinta medicala, iar in cazul acesteia, ea este nula ca valoare in cazul unui contract de munca, putand sa te ajute cel mult sa dovedesti o eventuala invoire la munca, pentru cateva ore. Si asta depinde de sefii tai, daca o iau in consideratie. Cam atata pot sa-ti spun din acest punct de vedere. Deci, sfatul meu este sa-ti tratezi problemele serios, la un doctor care poate sa-ti spuna clar ce sa faci, iar noi, cu drag, te vom sfatui, cat ne pricepem si noi.
Sanatate si , Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

nu stiu daca te ajuta cu ceva raspunsul meu...
si mie dr mi-a spus ca am uterul retrovers. dar mie mi-a spus ca n-are nici o legatura cu pastratul sarcinii. oricum din momentul in care ramai poti sa ceri la servici sa nu mai faci munca fizica. e dreptul tau prin lege, nu se pune in pericol sarcina. inainte slabe sanse sa obtii ceva.
singura problema cu uterul retovers e ca e mai putin accesibila intrarea pentru "gigei". capsorul meu mi-a dat o idee... daca nu sunt buni cataratori si terenul e prea "accidentat", eu i-am facut scufundatori... oricum, dupa macar o juma' de ora nu m-am dat jos din pat, mai faceam si putin lumanarea... fara baie si spalaturi interne... eu preferam seara, ca sa dorm linistita dupa... dimineata e mai greu sa stai in pat, mai ales daca te duci si la munca.
si a mers. la andrei am munci doar 4 luni, la a doua sarcina doar 3. nu e imposibil, ai rabdare. ca uterul retrovers nu e nici pe departe o catastrofa... poate mai tarziu, peste ani, vei fi chiar fericita ca e asa, caci sunt sanse destul de mici pt o sarcina accidentala!

Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

quote:
Originally posted by cristinamh
[si a mers. la andrei am munci doar 4 luni, la a doua sarcina doar 3. nu e imposibil, ai rabdare. ca uterul retrovers nu e nici pe departe o catastrofa... poate mai tarziu, peste ani, vei fi chiar fericita ca e asa, caci sunt sanse destul de mici pt o sarcina accidentala!

n-as fi asa sigura...ca la noi s-a intamplat din prima, si n-a fost cu intentie...cu toate ca ne-am bucurat fff tare.Deci, nu e neaparat o problema uterul retorvers!

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Anca, dragutza fata speriata!!!
Daca tragi o privire in albumul meu o sa vezi 3 dovezi vi ale faptului ca retroversia uterina nu este chiar asa de grava. Io am facut 3 si am mai ramas de 2 ori dupa ( bine, dupa multi ani si multe probleme cu trompele, nu cu uterul)

Io zic sa verifici cu medicul cat de grava este retroversia si cred totusi ca trebuie sa ai grija cu efortul dar dupa ce ramai insarcinata.

Curaj si succes!!! sa auzim de bb!

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

pai asa e, depinde cat de mare e retrovesia... contraceptia oricum se aplica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Draga Ancutza,
si eu am uter retrovers, si nu cred ca e o cauza de infertilitate. si nici ca ramai mai greu din cauza asta! Eu am ramas mereu relativ usor!!
se zice ca in timpul unei sarcini, revine la pozitie normala. Deci nu vor fi probleme!
nu stiu nimic de ridicat sau efort fizic!! nu mi se pare ca ar fi mai sensibil uterul retrovers. cred ca la orice tip de uter ar trebui evitat efortul excesiv, mai ales daca mai sunt si alte probleme.
esti sigura ca nu ai si alte probleme? de cat timp incerci?
doar dupa un an de incercari daca nu iti iese, e cazul sa te ingrijorezi!!! uneori pur si simplu nu se intampla, desi e totul perfect! bafta multa si nu dispera, se va intampla cand nici nu gandesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Eu am aflat abia saptamana trecuta ca am uter retrovers, nu pot pricepe de ce nu s-a vazut la echografiile pe care le-am tot facut de 10 ani incoace.Oricum,ideea e ca am un copil,facut din prima si fara sa fi vrut sa raman insarcinata,asa ca nu cred sa fie vreo problema in a ramane insarcinata.

• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mironna spune:

Buna,
si eu am uterul retrovers si inca unul fff retrovers (asa s-a exprimat d-na dr.).Am o fetita, asa ca nu cred ca este foarte grava situatia ta, totul este sa munciti.
Multa bafta!

Mirona si BB Andrada (20.03.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_ancutza78 spune:

va multumesc pt ..sustinere ..incurajare..pt ca existati!!!
astept cu nerabdare sa "intru"in randul femeilor fericite.sper sa se intample cat mai curand...pana atunci..o sa va mai "stresez"cu intrebari..sunt convinsa ca mai am multe de lamurit.
in privinta sefei..am aflat ca nu e prea incantata de ideea de a avea un bebe..mai am o colega care a intrat in concediu prenatal...asta e ..nu as vrea sa-i fac in "ciuda",dar imi doresc din suflet sa am unsper sa am noroc cat mai curand!

va multumesc inca o data
va pupik,anca

anca

Mergi la inceput