CENTRUM
Raspunsuri
Ile spune:
Majoritatea doctorilor nu recomanda vitamine in primul trim,iar daca recomanda,eu stiu ca se da materna cu seleniu.De Centrum nu am auzit sa se dea.Acidul folic e recomandat in primul trim.
lexy spune:
Am luat 3 zile la recomandarea medicului de familie si al Dr. de la ecograf. Sunt in saptamana 10. Oare sa le intrerup? Acid folic iau separat de cateva saptamani.
rrox3 spune:
Mai bine le intrerupi si continui numai cu acidul folic. In primul trimestru e mult mai bine sa nu inghiti suplimente, mai ales unele ca Centrum care nu sunt dozate pentru nevoile unei femei insarcinate. Din al doilea trimestru se iau de obicei sau Materna cu seleniu sau Prenatal.
Sarcina usoara!
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 28+
Lorelai spune:
ce fel de Centrum iei? stiu ca de curind firma care face Centrum a cumparat Materna. pe ultimul tub pe care l-am cumparat scrie Materna dar si Centrum. eu cred ca e ok sa iei Centrum dar sa fie formulate pt gravide.
Lorelai
lexy spune:
La indicatii terapeutice scrie: " Necesar crescut de vitamine si elemente minerale in cursul sarcinii, alaptarii...."
O sa le intrerup daca spuneti ca nu e bine sa le iau. Mi le-a recomandat medicul pt ca sunt cam slaba.
Monica-Elena spune:
Eu iau materna si tardyferon de la 3 saptamani la recomandarea medicului ginecolog si e totul OK. Nu stiu de ce unii dr dau din primul trim si unii din trim 2. De ex unii mai dau si magne b6 pe al carui prospect scrie ca nu se administreaza in sarcina si totusi sunt multe fete care ia magneziu in sarcina.
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
aska spune:
Si eu iau tot vitamine Materna. Pe flacon scrie "from the makers of Centrum", de aici deduc ca e una si aceeasi firma.
Vitaminele mi-au fost recomandate de doctor imediat cum am aflat de sarcina, prin saptamana a 6-a. Cand i-am spus ca luam deja acid folic, mi-a recomandat sa nu mai iau nimic altceva decat Materna.
Daneza 13 spune:
Si eu iau Materna Centrum, chiar dinainte de a ramane insarcinata,la recomandarea unui medic obstretico-ginecologie.Este complex de vitamine si minerale,care se iau prenatal si postpartum (deci si in perioada alaptarii).In orice caz,suplimente de vitamine si minerale,speciale pentru perioada sarcinii, nu fac nici un rau,pentru ca oricat de bine si de sanatos mananci nu reusesti sa acoperi necesarul zilnic (mai ales in primul trimestru cand din cauza gretzurilor,nici nu prea poti sa mananci cum trebuie).Lexy,cel mai bine treci pe un supliment Prenatal sau Materna.Eu am luat la prima sarcina (in Ro.),in primul trimestru,nu numai acid folic,ci si vitaminele E si B6,iar incepand cu trimestrul al doilea Prenatale.Poti de asemenea cere si parerea altui medic.
Sarcini si nasteri usoare!
Dana
lui
Tody(25.09.2003) si cu
in burtica
Ioana75 spune:
Si eu iau Materna cu seleniu, si am inceput cu 3 luni inainte de a incerca sa fac bb. Chiar daca analizele mele erau bune, doctorita a zis ca e foarte bine sa am "stocurile" pline de vitamine si minerale necesare in sarcina. Acum sint in 2 luni, si le iau in continuare pina voi naste. Pe cutia mea de Materna scrie Wyeth, nu Centrum, or fi facute de alt producator.
Ioana