Cum procedez ...?!
Ziua buna la toata lumea,
desi va citesc de multisor,iata-ma si pe mine abia cu la prima postare.Nu-s mamica inca,dar aspiratii am
... asa ca sper sa ma primiti si pe mine in clubul vostru vesel.
Stiu ca au existat subiecte similare cu cel pe care il voi deschide si eu,dar sper ca poate cineva ma va indruma si pe mine,ca tare am vazut ca sunteti pricepute si cunosteti cate si mai cate...
Sa nu ma mai lungesc ......trei sa imi fac pasaport nou ....bun ... pai si care-i buba o sa ziceti ... pai am zis sa o iau si io ca tot omul de la cap...si sun la ambasada,unde tanti foarte amabila
imi zice ca nu imi poate face pasaport aici trei sa merg io in Romania sau sa fac imputernicire prin ambasada,si sa umble ai mei prin tara sa imi faca pasaport.Asta ii ptr ca cica trei sa ai rezidenta permanenta...ca sa poata sa imi fac pasaport nou prin ambasada.Dar io care am rezidenta DOAR pe 5 ani nu ma incadrez la categoria mai sus mentionata ...asa ca imi voi face bagajelele si ma car in Romania mai la primavara sa imi fac pasaport,decis-am eu!
Acu intrebarile si nedumeririle mele ar fi:
1-de ce acte am nevoie ptr a-mi putea face un pasaport nou(fiind rezident in alta tara si tinand cont de faptul ca noul meu pasaport trei sa contina noul meu nume de familie)?
2-sunt casatorita in Dk,si am inteles ca casatoria trebuie inregistrata in Romania-unde o inregistrez?
3-stie cineva care sunt taxele si eventual cam cat dureaza procedurile mai sus mentionate(asta nu de alta da io mi-am programat 1 luna in Romania,dar acu dupa cate variante am auzit...cred ca nici 2 nu imi ajung
)
4-are vreo legatura buletinul cu noul meu pasaport din moment ce nu mai stau in tara(adica trebuie schimbat si buletinul...ca na acu am alt nume
!!) .....
Ps.pasaportul meu vechi este deja expirat si ca sa pot intra in Romania,stiu ca la ambasada...se poate face un titlu de calatorie,valabil..ptr o singura intrare in Romania,problema e ca eu trei sa imi iau biletul de avion.... si ce fac daca astia in Romania nu imi scot noul pas pana trei sa plec......
Astept raspunsurile voastre... si drept rasplata va ofer la fiecare cate o