Fahrenheit 9/11

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

quote:
Initial creeata de motanik

Scuzati ignoranta....s-a mai discutat subiectul? Ma refer, desigur, la filmul lui Michael Moore...Daca da, imi da si mie cineva un link? Daca nu, putem discuta aici?

Eu sper ca am inteles gresit toate ideile prezentate.

--------------------

Andra
Nunta noastra Noi
Ziua Andreei
Intre romani

Si eu la fel. Dar cica speranta moare ultima.

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Se vede ca n-a avut nici un impact in America de a iesit Bush din nou.

Am auzit si eu ca Michael Moore face un film despre manipulare folosind el insusi tehnici de trunchiere a informatiei si de manipulare a spectatorului ... pe mine una m-a impresionat si m-a intristat

si pe undeva pe acolo recunosc ca un pic m-am gandit "americanii astia-s prosti!!"

atata manipulare prin "patriotism" ... e incredibil

si papagalii aia doi care veneau sa recruteze baieti prin cartierele sarace ...

din ce in ce mai des ma trezesc ca exclam si eu ca mamaie "e ra lumea, s-a inrait de tot!"

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Daca filmul asta e manipulare.... sa va delectati cu juma de ora urmarind stirile pe Fox, CNN, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Dante01, cred c-ai gresit documentarul ... in asta nu se spune nicaieri ca Pentagonul a fost lovit de altceva decit de un avion. Am vazut intr-adevar un alt documentar care lua in discutie toate teoriile conspiratiei despre 11 Septembrie, dar in Fahrenheit 9/11 nu se pune problema asta.
In rest, ce ar fi jumatate de adevar in documentarul acesta ?

PS: M-am uitat la filmuletul din linkul de mai sus, dar n-are nici o legatura cu Fahrenheit 9/11 al lui Michael Moore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

quote:
Originally posted by smillaraaq

Se vede ca n-a avut nici un impact in America de a iesit Bush din nou.

Am auzit si eu ca Michael Moore face un film despre manipulare folosind el insusi tehnici de trunchiere a informatiei si de manipulare a spectatorului ... pe mine una m-a impresionat si m-a intristat

si pe undeva pe acolo recunosc ca un pic m-am gandit "americanii astia-s prosti!!"

atata manipulare prin "patriotism" ... e incredibil

si papagalii aia doi care veneau sa recruteze baieti prin cartierele sarace ...

din ce in ce mai des ma trezesc ca exclam si eu ca mamaie "e ra lumea, s-a inrait de tot!"

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

In America nu cred ca a avut impact pentru ca nu s-a difuzat mai deloc - asa am auzit, nu stiu daca e adevarat. Si la urma urmei, cine se duce acolo la cinematograf sa vada un documentar ... Si cine avea indoieli despre Bush, l-a urmarit, cine e convins ca Bush e trimisul Domnului pe pamint, nu l-a urmarit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Pey poate nu toata lumea a vazut...asa ca va redau pe scurt ideile.

Sunt prezentate alegerile din 2000 cand o lume intreaga era sigura de reusita lui Al Gore si brusc Florida de fapt a votat pt Bush (fratele lui W. Bush guvernatoul Floridei...deh! se merge pe ideea ca Bush a castigat fraudat alegerile) si apoi ziua de 11 sept 2001, legaturile dintre familia Bush si aristocrati sauditi, firma Carlyle care se ocupa cu apararea US si din comitetul careia fac parte sauditi + Mr. Bush senior...Sa nu uit. Dl Bush se afla intr-o scoala cand a primit vestea ca un avion a fost deturnat in WTC...dar nu s-a clintit de pe scaun....A primit vestea ca un al doilea avion a intrat in WTC....nici o miscare....nu tu stare de urgenta, nu tu nimik.

Se pare ca dl Bush stia de amenintarile lui Bin Laden ca va ataca US cu avioane deturnate din data de 6 aug 2001....si totusi nu a facut nimik.

Apoi se ajunge la partea cu Iraqul. Bush decide sa atace Iraqul si nu Afghanistanul care-l gazduia pe inamicul public nr 1. Motivul? AU ARME DE DISTRUGERE IN MASA, 100%. (Unde au fost de nu le-au gasit?) Reiese clar ideea ca Bush s-a folosit de atacurile de la 9sept si de crizarea populatiei pt a-si justifica razboiul din Iraq.

Razboiul din Iraq e prezentat fara nici o retinere. De la copii morti pana la soldati care isi asteapta sfarsitul in prima linie.

Apoi raman fara soldati. Pt ca nimeni nu ar lupta lupta altora...guvernul american ofera salarii mari sa-si atraga soldatii. Din oraselul natal al lui Moore povestea unei mame care din lipsa posibilitatilor financiare se vede nevoita sa isi vada copiii plecand in razboi. Baiatul nu se mai intoarce niciodata.

Un sondaj pe final: din 500 de senatori, unul singur si-a trimis fiul in Iraq. Restul...patrioti, dar sa sufere altii!

--------------------

Andra
Nunta noastra Noi
Ziua Andreei
Intre romani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

quote:
Originally posted by narcisa

Si eu stiu ca s-a mai discutat subiectul, da link n-am.
Stiu ca filmul a fost citeva sapt. in TOP la Cinema in America prin August? Sau chiar iulie, nu mai retin exact. In Germania a fost difuzat, cu putin SUA. Si eu mi-am pus intrebarea, cum de a iesit din nou? Dar se pare ca fiecare tare are presendintele pe care-l merita, ca doar a fost ales de americani, nu?
Pe mine ce ma ingrozeste, e ca iar incepe cu povesti a la Irak despre un alt stat si sa inceapa alt razboi, de parca nu ajunge haosul din Irak.

toate cele bune
narcisa

pentru ca daca ar fi iesit Kerry ar fi obligat toata Europa sa intre in razboi contra tarilor islamice...astfel ca "rau cu rau dar mai rau fara rau":)))

It is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Fara suparare, dar daca nu esti destul de implicat si la zi cu politica americana, sigur ca un pseudo-documentar ca al lui Moore ti se pare curat adevar. Acest pseudo-documentar se bazeaza numai pe jumatati de adevar, editare creativa, contradictii destul de clare si multa palavrageala din gurita lui Moore.

Voturile din Florida au fost numarate si rasnumarate, Gore a acceptat infringerea oficial si zvonul ca Bush ar fi avut o ruda in Fox s-a dovedit a fi fost neintemeiat pina la urma.

Razboiul nu este niciodata o poza draguta. Vei vedea orori. Moore nu s-a obosit sa arate nici sutele de mii de Kurzi gazati. Pe acceasi linie asa putea sa arate si Bosnia si Serbia dupa bombardamentul NATO, si fabrica de aspirine bombardata de Clinton dar pentru ca atuni erau Democrati in Casa Alba a fost trecuta sub pres.

Domnul Bush nu s-a sculat de pe scaun pentru ca in clipa aceea citea la un grup de copii. Nu avea rost sa inspaiminte copiii aceeia cind in 5 minute totul a luat sfirsit. Era oare preferabil sa se produca o panica nebuna cind un calm in aseamena situatii este mai indicat?

Femeia care s-i trimis fiul in armata, si-a trimis TOTI copiii si chiar i-a incurajat sa plece. Aici armata este voluntara si asta este riscul cind te inrolezi, nu culegi cartofii CAP-ului. Sint numeroase beneficii cind intrii in armata (un contract pe timp limitat, facultate platita la iesirea din armata, asigurari medicale, etc) si atunci trebuie sa fii constient cind o faci. Printre cei cazuti in Iraq, de exemplu, a fost un mare jucator de fotbal, Pat Tillman, care nici nu a avut nevoie de bani (era milionar) dar a fost decizia lui sa mearga. Acesta este riscul.

Si inca o mica nota: filmul a fost vazut, a rulat mult timp, a avut incasari de peste $120 milioane in SUA si doar $94 de milioane in RESTUL lumii intregi! De ce crezi ca Moore nu si-a incadrat filmul in cursa de Oscar pentru categoria Documentar ci pentru categoria Film Artistic? Pentru ca stie ca nu se bazeaza pe fapte ci pe semiadevaruri trunchiate.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

quote:
De ce crezi ca Moore nu si-a incadrat filmul in cursa de Oscar pentru categoria Documentar ci pentru categoria Film Artistic? Pentru ca stie ca nu se bazeaza pe fapte ci pe semiadevaruri trunchiate.

Spune M. Moore ca deoarece a vrut sa dea o sansa si celorlalte documentare -- si a facut referire la "Super size me".

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Bubbles

quote:
De ce crezi ca Moore nu si-a incadrat filmul in cursa de Oscar pentru categoria Documentar ci pentru categoria Film Artistic? Pentru ca stie ca nu se bazeaza pe fapte ci pe semiadevaruri trunchiate.

Spune M. Moore ca deoarece a vrut sa dea o sansa si celorlalte documentare -- si a facut referire la "Super size me".

Bianca

La un om cu ego atit de mare cit a lui Moore, chiar il crezi? Am pierdut orice respect pentru Moore cind a folosit scrisorile atitor soldati americani si a exploatat la maxim sentimental doar pentru a isi indesa buzunarele lui. Nu a donat un cent din profitul lui pentru a ajuta aceeasi soldati americani pe care ii compatimeste.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (4)

Mergi la inceput