Fahrenheit 9/11
Raspunsuri - Pagina 16
Reliana spune:
quote:
Am citit si pro si contra...am citit si despre WW2, mi-am adus aminte de Hitler si ale lui orori (si...btw....daca zicem ceva de Hitler e atac la persoana?
Era o gluma faza cu Hitler-atac la persoana, pe care de fapt n-au inteles-o multi, sau poate n-a inteles-o nimeni....ma rog! Asta e. Si acu chiar ca nu mai scriu nici un cuvintel la topicul asta!
It is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560
liris spune:
tonul era: contrazicere placuta! daca altceva nu aveti ce face... ma rog, discutabil.
ptiu ... am dat tocmai de tine care nu imparti inimioare ... cind sa ma leg si eu de inimioare:)))
pai si ia zi! parerea ta care e cu privire la ? :))))...stii tu ce. glumesc mey ...
Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/user/s_b2702
vikinga spune:
quote:Catalina era vorba de tarile noi intrate in UE, am dat exemplul poloniei, ungariei, cehiei care au cele mai mari investitii germane. Exiugoslavia e departe de a intra in UE. Ajutorul dat acolo sau pe unde o mai fac e poate si ca sa-si spele pacatele facute in WW2 si mai e un aspect: daca exiugoslavii traiesc mai bine in tara lor, nu mai sunt nevoiti sa emigreze in Europa(germania are nr lor record) si de aici somajul iar record inregistrat vreodata in De. Liris bineinteles ca e vorba de interes, am spus-o cu citeva mesaje mai sus, orice mare putere are dorinte de expansiune economica, geo strategica, e normal. Numai ca e mai bine cind e mai pasnic, cind ambele parti sunt de acord si ambele parti au de cistigat. Pai ce nu pune si USA deshtu pe harta in America latina si sa ia vreo citeva tari de acolo incetisor sa le aduca la un sistem economic performant. Ar avea toata lumea de cistigat. Si uite asa copii americani care nu sunt ajutati indeajuns de un sistem de protectie si taxele americanilor nu se vor duce pe arme si interventii militare ci vor fi folosite mai pasnic.Iar de zimbetul iraqienilor, am zis si eu asa in gluma, eu una imi doresc din tot sufletul ca macar de acum incolo sa le fie bine! Sa nu aiba regrete asa mari, le doresc ca binele ce va veni sa stearga cu buretele cit de cit raul facut.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
Originally posted by cataghe
Apoi fetelor dragi, acuma ziceti ca nemtii platesc nu stiu ce procent pt reconstructia Iugoslaviei, si acuma ziceti ca un procent covarsitor din firmele care opereaza in zona sunt firma germane... Deci, ramane cum am stabilit: interesu' poarta fesu', e un fel de investitie vaz io, sau nemtii de inima larga dau pt Iugoslavia?To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
vikinga spune:
Iar de documentarul lui Moore eu una nu am ce sa mai zic mai mult decit am zis-o cu citeva pag mai sus, e film artistic fara valoare de documentar, eu nu-l simpatizam pe Bush nici inainte dar filmuletul nu m-a impresionat in nici un fel. Consider ca intrebarile puse acolo sunt aiurea si e un punct de vedere extrem de subiectiv si chiar daca nu mi-e darg mie Bush nu inseamna ca ma declar fun ideiologiilor lui moore. Nu e un vizionar, e doar un regizor mediocru bun de facut filme latino-americane stilul "hai sa stoarcem lacrimi".Si de as fi fost in USA chiar de as fi vazut filmuletul inainte tot pe Bush l-as fi ales pt ca altul mai bun nu a fost.Ce spusesem eu ca Bush a fost ales la diferenta de 1-2 procente vroia sa demonstreze ca nu a fost un lider destul de bun asa cum USA merita! Ca doar politicienii si istoricii au zis fraza ca "electoratul americam nu a mai fost niciodata asa de divizat in optiuni in alegerea presedintelui, si la primul si la al doilea mandat" nu eu. Pina unua alta eu nu urasc nici americani, nici arabi nici pe nimeni in lumea asta. dar toti au greselile lor si sunt lucruri de reprosat. De ex arabilor le-as reprosa ca nu au avut grija de grupurile lor extremiste, eu sunt absolut de acord ca nu toti sunt la fel(am fost acolo si am vazut cu ochii mei si-i voi avea la suflet pt stilul lor cald si primitor), dar faptul ca s-au detasat de cei teroristi de parca nu ar fi tot de ai lor, incurajati material tot de acolo din zona, nu e ok. De ex si pe aici mai sunt grupuri extremiste(va aduceti aminte de poza printului Harry cu banderola SS la mina) dar diferenta mare e ca astfel de miscari sunt urmarite, monitorizate si inabusite din fasa. De ce nu au facut si arabii asta si nu s-ar fi ajuns la asa ceva?!Asa ca voi sta ca si acum cu mina pe masinile germane, filmele si computerele americanilor, brinzeturile si bordeaux-ul vechi frantuzec, mai fac un belly dance si uite asa nu am nici o problema cu nimeni pe lumea asta.Numai pace sa fie!Si sper ca pe viitor sa nu ajung sa citesc pe aici ca si vre-un razboi in Iran(ca tot se vorbeste) cum se crediteaza in ochii vostri prin comparatie (iar) cu WW2. Ca nu-i asa, prin prisma acelor orori ar trebui sa nu mai permitem sa se intimple nici un razboi mai mult nu sa le gasim scuze altora noi.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
motanik spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Asa ca voi sta ca si acum cu mina pe masinile germane, filmele si computerele americanilor, brinzeturile si bordeaux-ul vechi frantuzec, mai fac un belly dance si uite asa nu am nici o problema cu nimeni pe lumea asta.
Numai pace sa fie!

quote:
Si sper ca pe viitor sa nu ajung sa citesc pe aici ca si vre-un razboi in Iran(ca tot se vorbeste) cum se crediteaza in ochii vostri prin comparatie (iar) cu WW2. Ca nu-i asa, prin prisma acelor orori ar trebui sa nu mai permitem sa se intimple nici un razboi mai mult nu sa le gasim scuze altora noi.
Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
Perfect de acord.
--------------------
Andra
Nunta noastra Noi
Ziua Andreei
Intre romani

Cleomax spune:
quote:
Originally posted by vikinga
si eu am zis ca acum in germania nu mai vorbeste nimeni de cele alegeri, era raspuns la afirmatia lui cleomax, ea inchipuindu-si probabil ca in europa si acum asta e tema de conversatii politice. nu stiu cum e in olanda dar ma indoiesc ca ei nu ar avea acum alta treaba mai buna de facut.
eu nu-mi inchipui nimic, ce spun stiu direct de la sursa, dat fiind ca de doojde ani avem relatii stranse cu o mare companie germana care are sucursala aici. e un du-te-vino continuu intre atlanta si munich, intre casa mea si casa lor, e usor de inchipuit ca mai discutam si altceva in afara de afaceri si nush cum se face, dar tot la politica ajungem
intamplator, nu ma refeream la nemti,(pentru care am mare respect, ei m-au invatat ce-i toleranta, de la ei am auzit prima oara ca nu trebuie sa uitam niciodata ororile nazismului, ca acestea sa nu se mai repete, si tot de la ei am auzit ca da, se considera inca datori fata de cei pe care inaintasii lor au dorit sa-i extermine) ci la postarea originala despre filmul lui moore, pe care a deschis-o cineva care locuieste in europa si care, atunci cand i s-a spus ca deja s-a discutat "documentarul" in amanunt, la a patra postare a intrebat" si atunci cum se face ca americanii l-au ales iar pe bush?"
asta e singurul motiv pentru care m-am "bagat", altfel mi-era egal ce se discuta aici, daca vreau sa discut istorie sau politica si vad ca se discuta despre pactul Libentrop-Molotov si cum fuse el inaintasul EU de azi, sigur nu mai am nimic de spus.
motanik spune:
quote:
Originally posted by Cleomax
intamplator, nu ma refeream la nemti,(pentru care am mare respect, ei m-au invatat ce-i toleranta, de la ei am auzit prima oara ca nu trebuie sa uitam niciodata ororile nazismului, ca acestea sa nu se mai repete, si tot de la ei am auzit ca da, se considera inca datori fata de cei pe care inaintasii lor au dorit sa-i extermine) ci la postarea originala despre filmul lui moore, pe care a deschis-o cineva care locuieste in europa si care, atunci cand i s-a spus ca deja s-a discutat "documentarul" in amanunt, la a patra postare a intrebat" si atunci cum se face ca americanii l-au ales iar pe bush?"
Draga Cleomax,
Eu sunt axle cineva care a deschis discutia si care atunci cand mi s-a spus ca s-a discutat in amanunt tot am mai intrebat de ce l-au votat americanii pe Bush. Nu stiui ca tu esti avocatul poporului ca nu mai indrazneam sa intreb nimik.
Poate acest film al lui Moore s-a discutat demult, cand a aparut, eu insa nu am citit atunci poate pt ca nu am observat sau nu am dat importanta sau mai stiu eu ce motiv si am dorit sa inteleg ei eu niste chestii dupa aceasta vizionare.
Nicidecum ca nu mai puteam sa dorm din cauza alegerilor din US, cum probabil iti inchipui ca daca am postat eu ce am postat inseamna ca Europa habar nu are ca s-au terminat alegerile americanilor si nu mai poate de grija.
Daca mai recitesti pagina 1 a acestui subiect, ai sa vezi ca pana la a patra mea postare (eu nu am numarat, dar am incredere in tine) nu mi se ofera nici o explicatie la intrebare...decat ca s-a mai discutat. unde s-a discutat? In presa, la tv, pe forum, unde? Si uite asa ca am indraznit sa cer oamenilor care stiu mai multe despre film/Moore/adevaruri sa ma lumineze si pe mine.
Daca te-am deranjat pe tine cu ceva, te rog sa ma scuzi. Daca nu....de ce te-ai legat de postarea mea?
--------------------
Andra
Nunta noastra Noi
Ziua Andreei
Intre romani

motanik spune:
Si pt ca am fost facute gaitze si am fost trimise la cratite...ma retrag din subiect...ne de alta, dar poate imi da ciorba in foc, cine stie!?
--------------------
Andra
Nunta noastra Noi
Ziua Andreei
Intre romani 
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Relianaquote:
Am citit si pro si contra...am citit si despre WW2, mi-am adus aminte de Hitler si ale lui orori (si...btw....daca zicem ceva de Hitler e atac la persoana?
Era o gluma faza cu Hitler-atac la persoana, pe care de fapt n-au inteles-o multi, sau poate n-a inteles-o nimeni....ma rog! Asta e. Si acu chiar ca nu mai scriu nici un cuvintel la topicul asta!
It is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560
Daca n-a inteles-o nimeni, poate ca era o gluma proasta. Si daca si toata prima ta postare care degaja mesaje extremiste era tot o gluma, astfel de glume nu se fac. Poate ca ar fi bine sa iti revizuiesti stilul, macar in momentul in care constati ca nimeni nu te mai intelege, si sa te intrebi daca nu cumva problema e cu tine si nu cu toti ceilalti.
In plus, imi exprim public revolta ca nici un alt moderator nu a reactionat la postarea ta, din care se desprind idei total contrare principiilor acestui forum.
P.S. Te rog, nu imi mai trimite PM-uri in care imi spui ca "am luat-o pe ulei", ca le postez aici, ca sa vaza toata lumea ce mandrete de limbaj au unii moderatori de pe DC. Daca ai ceva de spus, spune public.
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
Cleomax spune:
motanik, mai incet , nu te ambala ca nu arde satul. cum adica de ce m-am legat de postarea ta? nu-i asta forum de discutii? daca raspund legat de un anume post, inseamna ca am ceva personal cu autorul? te rog sa ma crezi ca nu e important pentru mine cine a scris ce, eu raspund ideilor. poate la alt subiect o sa fiu total de acord cu ce spui tu, motanik, uite acum o sa tin minte acest nick.
si da, atata timp cat cineva intreaba de ce a fost ales cutare presedinte dupa ce faptul e consumat de aproape trei luni, imi permit sa cred ca inca il mai intereseaza subiectul si imi rezerv dreptul sa ma minunez. ata ete, e forum public, daca nu vrei sa-ti bag in seama ideile nu le mai scrie.