Care-i eticheta? Pretul tacamului
Raspunsuri - Pagina 3
Catalin spune:
Subiect initial: "invitatii platesc tacamul?"
postat de anamari, 22/06/2005, 00:24:51
de curiozitate-
la cate nunti/botezuri a-ti avut ocazia sa cereti invitatilor/ sau sa va fie cerut-ca invitat plata tacamului....???
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005
raspuns postat de xenocid, 22/06/2005, 00:30:53
numai cei/celor care au plecat cu el acasa
raspuns postat de 22/06/2005, 08:44:07
Xeno, esti mortal!
Anamaria, se stie ca atunci cand esti invitat la o nunta asta implica sa dai niste bani care acopera pretul tacamului peste care mai pui si ceva in plus , sa le ramana mirilor
raspuns postat de ellamiss, 22/06/2005, 09:50:37
Ai dreptate, DELSIM dar oamenii dau dupa posibilitati, asa cred eu, chiar daca te intreaba dinainte cat costa meniul.Eu,una ,nu ma astept sa-mi dea mai mult fata de pretul meniului.
raspuns postat de delsim, 22/06/2005, 11:59:44
Nu am spus ca e obligatoriu sa dai peste pretul tacamului , important este ca invitatii sa-si acopere macar tacamul
raspuns postat de anamari, 23/06/2005, 01:18:39
multumesc pentru raspunsuri, eu stiam ca se da ceva (bani,cadou) in limita posibilitatilor- asa a fost la nuntile la care am fost eu invitata in tara si la a mea, dar nu am auzit un caz concret in care sa se spuna "trebuie sa dai atat ca sa vii la nunta". Se pare insa ca asa e obiceiul -poate unde saracia , ca altfel nu ar mai avea nimeni bani sa-si organizeze nunta...
xeno-- sa stii ca ii spun sa-si ia tacamul acasa-si cateva fete de mese-
de fapt la pretul respectiv ar cam trebui sa plece cu masa si scaunele...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005
Oana T spune:
Mie mi se pare penibil sa intrbi cat costa tacamul. Eu nu am intrebat niciodata, am pus cat am considerat de cuviinta. Fara sa ma fac de rusine...
Mi-am permis sa intreb doar 2 prietene apropiate, in conditiile in care eu imi planuiam nunta si aneam nevoie de preturi, pareri, etc.
Si la noi o anumita categorie de oameni au intrebat despre pretul meniului pe socrii, iar acestia au umflat mult pretul, cica sa ne puna mai mult. Si asta mi s-a parut groasnic, dar ce sa mai zic...
elyanne spune:
Noi am patit la nunta ca niste rude apropiate sa intrebe, iar la sfarsit ne-am trezit ca ne-au dat mai putin decat era doar mancarea... ca bautura o adusem noi... Au fost singurele persoane care ne-au intrebat si singurele care au dat mai putin...
Asa ca pana la urma poti avea surpiza sa le spui si degeaba le spui... tot cat au or sa dea...
In general am evitat sa le spun cat costa ca mi se parea penibil... Am auzit cazuri cand au scris pe invitatie cat costa meniul... Mi s-a parut de prost gust...
Poze cu Elena – 23 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50849" target="_blank">Elena – iubita noastra
ratusca1977 spune:
In privinta rudelor de la tara si eu imi fac griji, sper ca macar tacamul sa si-l plateasca, nu mai zic sa dea si ceva in plus cu toate ca ar putea, doar nu vine la nunta doar sa-si plateasca mancarea.
Si eu am fost la nunti in provincie si nu mi-a spus nimeni cat e tacamul, m-am orientat singura si am dat bani astfel incat sa le mai si ramana ceva peste pretul tacamului.
http://compage.totalnet.ro/edy/
miezure spune:
Salutare fetelor!
Nu stiu ce rude aveti voi din provincie, care sa va dea cate 1 milion pe masa. Mi se pare imposibil!
Eu am avut nunta acum trei saptamani.
Rudele mele din provincie (si au fost destule) nu au dat sub 4 milioane de familie. Ca sa nu mai zic ca mai zic de rudele (tot din provincie) care au dat cate 7 milioane de familie. Ca doar erau rude!
Si nu le-a zis nimeni cat trebuie sa dea.
Pur si simplu si-au dat seama ca o nunta in Bucuresti e mai scumpa decat una in provincie.
Deci...grijile voastre mi se par nefondate de-a dreptul!
Si chioar daca ar veni doua trei familii care sa dea sub pretul maniului, tot nu iesiti in pierdere. Presupun ca nasii si parintii vostri or sa dea cu mult peste medie si atunci or sa ii acopere si pe cei care au dat foarte putin.
Stati linistite!!!!
miez