din care san sa alaptez mai mult

din care san sa alaptez mai mult | Autor: claudiasilvasanu

Link direct la acest mesaj

In urma alaptarii unul dintre sani a ramas mai mic.
Bebelusul meu are deja 7 luni si jumatate, dar inca il alaptez cam in proportie de 50%, deci inca pot remedia situatia.
Eu cred ca trebuie sa alaptez mai mult din sanul care a ramas mai mic si in acest fel sa fie stimulata lactatia si sa-l ajunga pe celalalt din urma. Gresesc?

Claudia si Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Asa ar fi cel mai bine...mai greu cred ca va fi sa-l convingi pe bebe, care probabil e mai "atasat" de celalalt san...
Succes !!!

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Este normal sa fie un san mai mic si unul mai mare,ba chiar sa suga mai bine dintr-unul din ele.Si la mine se intampla la fel.Sanul stang este mai mare si suge mai bine din el.Dar de umplut se umplu ambii la fel de bine.Daca il lasi vreo 5-6ore fara sa suga din sanul mic nu se umple,nu il simti tare la pipait?

Andreea Banica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiasilvasanu spune:

Nu prefera un san anume, alegerea este a mea. Ii dadeam sa suga mai intai din cel mai plin dar am observat diferenta de dimensiune intre sani, care nu este neglijabila. Se vede foarte bine mai ales dimineata, cand ambii sani sunt plini cu lapte.
Am auzit o mamica la Kenski show care spunea ca a patit la fel. Din pacate pentru ea era prea tarziu, deja avea copilul mare. Ea m-a facut sa verific.
Mamicile cu care am mai vorbit prin parc sunt tare pudice. Nici nu stiu cum au facut copiii. Probabil in noaptea nuntii, pe intuneric.

mamica lui Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

In perioada de alaptare nu conteaza ca unul di nsani e mai mare si altul mai mic. Atat timp cat diferenta de marime nu a existat ianinte de alaptare, nu trebuie sa-ti faci probleme, ei vor reveni dupa intarcare la marimea initiala. De ce? Pt. ca in interiorul sanilor reteaua de laptic arata ca un strugure. Bobotele sunt alveolele ce produc lapticul, iar coditele dintreboabele de struguri sint reteaua de canale prin care curge laptele catre sfarc ajungand la bebe in gurita. Inainte de alaptare, aceasta structura arata ca u nstrugure cu boabele ofilite, scofalcite, uscate. Alveolele sunt ca nuste pungute golite de aer. In momentul in care devenim mame si alaptam, aceste alveole se umfla si sunt pline cu lapte. Asta e si motivul pt. care ni se maresc sanii in volum in perioadal alaptarii. E posibil ca in aceste luni de zile, unul din sani sa fie mai mare ca celalalt in volum pt. ca bebelusii de regula au preferinte: sug mai bine la unul din sani si ca urmare acela va fi stimulat sa produca mai mult lapte decat celalalt, adica unul din ciorchini are boabele mai mari decat celalalt si ca urmare apare diferenta de marime. Odata incetata alaptarea, aceste alveole de laptic se vor micsora din nou si vor ajunge mici de tot cum au fost initial inainte de nastere, deci cei doi ciorchinivor fi din nou identici ca marime, nu ramane unul cu boabele mai umflate si altul cu boabele mai stranse.

Deci, nu te impacienta, dupa ce vei intrerupe alaptarea nu va mai exista diferenta de marime intre sani. In mod normal nu ramai cu sanii mariti din cauza alaptarii. Mai lasati, da, dar nu mariti. Cele care experimenteaza marirea sanilor dupa nastere si alaptare e din cauza ca s-au format depuneri de grasime in tesuturile sanilor si nicidecum din motiv de alaptare. de regula cele care raman cu sanii mai mari sunt si cele care nu au reusit sa dea toate kg jos dupa sarcina si alaptare, adica s-a depus grasime si pe sani ,asa cum e de asteptat.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ba mie mi-a ramas stangul mai mic desi am incarcat aceeasi strategie!
M-am impacat cu ideea...mai ales c-a supt un an si 8 luni.

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Am vazut deja cateva mamici care au ramas dupa oprireA alaptarii cu un san mai mic. Deci nu e adevarat ca problema se remediaza de la sine. Si in plus alaptez deja de 7 luni jumate si doar de vreo luna am sesizat diferenta. Probabil ca as fi vazut mai devreme daca diferenta ar fi fost la fel de vizibila ca acum. Acum incerc sa-i dau sa suga mai mult din sanul mai mic dar parca diferenta tot creste. Ma gandeam ca poate cineva ma poate ajuta in acest sens.
Soacra mea este medic pediatru si a vazut o multime de mamici, dar nu a stiut sigur cum sa ma indrume. Partea biologica de producere a laptelui mi-e cunoscuta, de aceea am crezut ca trebuie sa alaptez acum mai mult in sanul mai mic. Totusi, pentru ca mi se pare ca diferenta creste, m-am gandit sa va intreb pe voi.
Va multumesc mult

mamica lui Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Malika spune:

Claudia, si eu am aceiasi problema, dar mie mi se pare ca sanul din care alaptez mai rar este mai mare..pentru ca e tot timpul mai plin cu lapte si tesuturile respective sunt mai solicitate. Ma tem ca daca aplic metoda ta, sa ii dau mai mult din dreptul, cel mai mic, sa nu se mareasca diferenta si mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Parerea mea e sa incerci sa te resemnezi...io le aveam aiurea dinainte, iar cu alaptatul nu s-a schimbat nimic. Nici nu mai sper e drept. BTW si eu am peste 7 luni de alaptat...

Serban

cazut la datorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

claudia,

eu inca nu alaptez pt ca fetele mele sint inca in incubator si nici nu au putere sa suga inca. folosesc insa o pompa electrica super performanta care pompeaza ambii sini in acelasi timp. de la unul se colecteaza intotdeauna mai mult lapte si e si un pic mai mare. inainte nu era mai mare decit celalalt. acum se vede clar diferenta intre ei. nu as putea sa spun de ce are mai mult lapte, nu il solicit mai mult decit pe celalat pt ca pompa trage la fel din amindoi.

concluzia mea e ca nu il faci pe cel mic mai mare daca il soliciti mai mult. pur si simplu are mai putin lapte decit celalalt. sper sa-ti revina la aceleasi dimensiuni ca inainte de sarcina, dupa intarcarea lui bebe.

Lorelai

Mergi la inceput

Va multumesc frumos pentru interventii. Am hotarat sa nu mai fac nimic in privinta egalizarii dimensiunii sanilor. In fond acestea sunt riscurile alaptarii, dar consider ca sunt neglijabile in comparatie cu avantajele. Bebelusii sa fie sanatosi, ca noi, mamicile ne descurcam.

mamica lui Vladut

Mergi la inceput