Colpita
Buna ziua, Arian!
Profit de bunavointa ta si te rog sa imi dai si mie niste lamuriri.
Am facut un examen ginecologic cu o analiza a secretiei vaginale
.
Rezultatul analizei a fost ceva de genul asta:
tricomonas veg (cred), neisteria (asemenea, cred) si candida absente; celule epiteliale frecvente, leucocite relativ frecvente, foarte frecvente bacili gram pozitivi ºi relativ frecvente coci gram pozitivi.
Medicul mi-a pus diagnosticul colpita, iar tratamentul este oxacilina 0,200, nistafino 0,100, metroxidazol 0,250, vitamina A 15000, vitamina E 0,025 (sper din suflet ca am inteles bine ce scrie
) facute la farmacie ovule si administrate timp de 10 zile intravaginal.
Nelamurirea mea este de la ce a aparut si daca prietenul meu trebuie sa ia si el vreun tratament.
Cred ca te-am retinut deja destul!
Multumesc anticipat si numai bine!
Raspunsuri
DARAEL spune:
In primul rand, bine ai venit pe forum
!
Dupa ce ai spus tu ca s-a gasit la analiza de laborator, pot sa-ti spun ca dg este corect si tratamentul este unul clasic pentru o infectie pentru care nu s-a facut si antibiograma – aceasta este o analiza suplimentara in vederea stabilirii celui mai eficient antibiotic. Totusi, tratamentul este complet si complex, adaptat pentru ca sa acopere cei mai uzuali germeni intalniti in practica curenta, asa ca nu trebuie decat sa-l urmezi.
De unde a aparut ? Greu de spus si nici nu cred ca mai are importanta. Important este ca ai determinat problema si acum urmeaza sa o tratezi conform retetei primite. In plus, sa ai grija sa mentii o igiena locala stricta si, foarte important in perioada tratamentului, repaus sexual absolut pentru a permite o vindecare rapida si completa.
Cat despre prietenul tau, eu zic ca nu trebuie sa ia nici un tratament. Datorita conformatiei aparatului genital masculin, care ii confera o protectie suplimentara la infectii, este aproape sigur ca nu are probleme de acest gen.
In caz ca doreste sa fie sigur si vrea sa excluda un posibil proces infectios, ii recomand sa faca o urocultura, dar repet, nu este ceva obligatoriu.
Multa sanatate va doresc la amandoi !
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT