Gel intim - este bun sau nu?

Gel intim - este bun sau nu? | Autor: ela2004

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor...am si eu o nelamurire : este bine sa folosesti sapun lichid intim sau gel intim?? Eu ma spal cu asa ceva de vre-o doi ani...si am crezut ca se spala introducand si degetul un pic, si aveam senzatia ca imi face bine...Dar, citind pe acest forum aud ca nu ar trebui folosit decat pentru igiena externa..Ce inseamna asta? Oare am gresit ca am folosit si spaland un pic in interior..?
Am aceste intrebari pentru ca am senzatia ca organismul meu s-a obisnuit cu acest tip de sapun sau gel si simt ca nu mi-e bine daca nu-l folosesc, dar pe de alta parte de multe ori am simt ca sunt cam iritata, si chiar "prea uscata " in zona respectiva.
Mi-ar prinde bine niste sfaturi..si chiar va multumesc anticipat.

Am uitat sa spun si faptul ca de 6 luni vreau un copil..si numai vine. Conteaza?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

si eu folosesc gel intim de la Carefree. Sint foarte multumita, dar eu nu il folosesc decit pentru igiena exterioara. Nu cred ca este recomandat sa-l folosesti in interior. Sigur ca pot aparea si iritatii, totusi zona asta este foarte sensibila iar organismul are capacitatea naturala de a se apara de microorganismele periculoase atita timp cind nu dereglam flora vaginala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ela, eu zic ca nu-i nevoie sa folosesti gel intim pentru igiena vaginului, acesta are capacitatea de autocuratire plus de asta flora vaginala este formata din niste bacterii "bune" (lactobacili) care dau mediului vagina un pH acid si impiedica dezvoltatrea altor microorganisme "rele". Spaland zona produci iritatii si distrugi echilibrul natural.

Despre partea cu copilul, nu stiu ce sa zic, cred ca altele sunt cauzele...

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

am folosit si eu intimate gel de la oriflame. dar l-am folosit extern, nicidecum inside. mi s-a parut bun, dar sa va spun o faza: acum ceva ani, cand am fost la un control ginec. la dr. dantes (bun meserias) cand i-am zis de spalaturi cu gel intimate, m-a dat de-a dura, ca ce ne spalam cu balarii din astea? spalati-vi-o numai cu sapun pentru copii. asa ca johnson baby ma cheama.

gen, mamica doar de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela2004 spune:

Mulumesc mult pentr raspunsuri...si
Intr-adevar eu nu am stiut modul de intrebuintare prea bine..si cred ca la un moment dat s-a obisnuit si organismul...dar cert este ca trebuie sa incetez folosirea acestora..
Nu stiu daca aceasta are vre-o legatura cu faptul ca imi doresc un copil si nu s-a intamplat pana acum, dar trebuia sa-mi pun si intrebarea asta..
Multumesc Diana si Madelaine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela2004 spune:

Multumesc Gen68 si tie un ..si e o idee buna cu sapun special pentru copii..

Mergi la inceput