transport invitati
Raspunsuri - Pagina 2
anangel_lexi spune:
Nici eu nu-mi puneam problema transportului, decat la bunicii mei, care sunt in Brasov si fiind in varsta, nu-i pot cocota in tren, trebuie sa-i iau cu o masina mica. In rest, am multe prietene tot in Brasov) si nu mi-am pus problema transportului, in schimb cu cazarea e mai greu. Nu le pot cere sa plateasca si drumul si cazarea si nunta mea. E cam multisor. Asa ca o sa incerc sa rezolv cu cazarea lor in Bucuresti, dar...atat.
I wish I were an angel...
R.Cata spune:
Asta in cazul in care ai destul loc pentru cazare. Si eu tot as prefera sa le asigur transport, ca asa, pe langa cazare trebuie sa le mai asiguri si o masa ceva (ca a doua zi n-or pleca toti la 6 dimineata si trebuie sa mai stai dupa ei si in ziua urmatoare). Pe cand asa, cu transportul asigurat.......iti iei o grija.
oanamadalina spune:
Cata,
La tine situatia e intr-adevar speciala pentru ca Buzaul nu-i la o aruncatura de bat si e adevarat ca trebuie sa le asiguri transportul ca daca nu trebuie sa le asiguri cazare.
Nu te baza insa pe faptul ca daca le asiguri trnasport se vor gindi sa dea mai mult pentru ca nu au dat pe transport. Oricum, cred ca vor da ceva mai putin pentru ca banuiesc ca la Buzau "scorurile" nu sunt asa mari ca la Bucuresti....asa ca poate nu au notiunea!
Ar fi bine sa te asiguri ca se stie cumva cat costa tacimul...
Cat despre faptul ca cineva nu trebuie sa bea ca sa conduca inapoi ...mmm ce sa-ti zic? Oricum e cineva care nu bea pentru ca trebuie sa conduca! Eu si viitorul meu sot am renuntat sa mai mergem cu taxiul la nunti ca stam de ne apuca nervii pana prindem unul dimineata -chiar si apeland dispeceratele. ASa ca unul din noi se sacrifica si nu bea.
Da, e adevarat ce-ai spus tu ca de multe ori conceptiile sunt diferite....dar intr-un astfel de caz eu cred ca cel mai mult conteaza ce simti tu, ce crezi tu, nu ce cred altii. Pina la urma nu facem nuntile astea in primul rand pentru noi? E normal sa faci tot posibilul ca ceialati sa se simta bine si sa se distreze, dar in niste limite pe care le stabilesti TU pentru ca e nunta ta. Si crede-ma, tot se va gasi vreun "circotas" sau vreo "circotasa" care sa comenteze ceva oricat de mult te-ai stradui sa faci....Prietena mea care s-a casatori anul trecut regreta si acum ca a facut anumite concesii si ca s-a zbatut pentru anumite chestii legate de invitati...care tot au avut cate ceva (cit de putin) de comentat. E exact ce ziceam mai devreme....sa eliminam cat mai mult de pe acum din potentialele "daune".
Pupici
R.Cata spune:
Da, sunt convinsa ca vor avea de comentat. Oricat m-as stradui sa iasa bine. Dar stii ce........putin imi pasa, atat timp cat o sa fac cum vreau eu. Si cat pot eu. Daca nu le convine.....nu-i forteaza nimeni sa vina.
Pupici si voua
oanamadalina spune:
Bravo Cata,
asa te vreau! Atata vreme cat nu uitam ca e nunta noastra si nu a lor...sunt convinsa ca ne vom simti minunat in ziua X
pupici multi
ioana_pisi spune:
fetelor se pare ca eu sunt chiar norocoasa...probabil ca o sa va para ciudat ce va zic acum dar e cea mai buna splutie pe care am putut-o gasi si asa o sa facem
noi suntem amandoi din Brasov, stam in bucuresti iar nunta o vom face la brasov. cei care vor veni din bucuresti au zis ca e placerea lor sa vina la nunta,deci e treaba lor cu ce ajung si unde dorm, problema e ca parintii mei sunt amandoi din bistrita -nasaud si ca toate neamurile sunt acolo, si mai stau si la sat...dar s-a gasit o solutie... nunta noastra e pe 12 iunie si pe 2 iulie vom face o petrecere acolo, de fapt nu e petrecere e un fel de nunta pt ca sunt vreo 120 de persoane. unde se va si darui.. avantajul e ca se va vace in curte si nu ne va costa mancarea si bautura nimic pt ca animalele care vor fi sacrificate le creste mama...asa ca am hotarat sa facem asa pt ca altfel nu stiu daca din 120 ajungeau 50 la brasov si apoi aveam aceleasi probleme ca si voi...
Cata_pufy spune:
hai sa va spun si povestea mea.Intamplator am nunta si eu la Buzau,acolo m-am nascut si crescut.Am facut facultatea la Cluj si acum sunt stabilita in Bucuresti.Familia mea nu este mare (nu stau sa va explic de ce,e lunga povestea).Viitorul sot este dintr-o localitate din Prahova.Nunta mea deci va fi compusa din multi tineri.Din proprie experienta va spun ca daca ii lasi sa vina cu ce vor ei,nu o sa vina.De exemplu,eu am fost acum 2 ani la o nunta in Constanta.Pe vremea aia nu stateam bine cu banii si nu m-as fi dus desi eram prietene din liceu.Insa ei,fiindca si-au permis, au asigurat cazarea,si atunci am facut tot posibilul sa mergem si am mers pt ca drumul oricum costa mai putin decat cazarea.Aceeasi prietena a mea a fost anul trecut invitata la o prietena din copilarie la nunta in Brasov.Si credeti-ma ca nu s-a dus pt ca trebuia sa plateasca si benzina si cazare etc.
Fetele care ziceau cu grupatul in masini mici,sa stiti ca nu toata lumea are masini mici.De exemplu,prietenii mei nu au,si am invitati din Cluj,Bucuresti,Sibiu si din Prahova.Daca te gandesti,cei din Prahova nu au bani si nici nu ar sti sa se descurce in Buzau sa ajunga unde trebuie,ar trebui sa ia eventual si taxi,si crede-ma ca nu au bani.Cei tineri nu au masini si daca i-as lasa sa se descurce,cei de departe nu vor veni si cei din Bucuresti cu semnul intrebarii.Pe langa asta,trebuie sa le pui la dispozitie un loc sa se schimbe daca vin asa,fiecare cu ce poate,pt ca eu nu am vazut pe cineva pe tren gatit in rochie de seara.Daca vin fiecare cand le trece prin cap cineva trebuie sa ii preia si crede-ma ca ar fi o harababura si cine ar mai veni,ar veni numai la petrecerea de seara si eu as vrea sa nu vina numai atunci.
Si sa stii ca nu astept mai multi bani pt ca asigur transportul,este placerea mea sa vina anumiti oameni la nunta,care stiu ca e greu sa vina altfel si mi-ar incurca si mie organizarea.Sa nu uit,pe cei din Cluj si Sibiu nu le asigur transportul pt ca sunt putini,dar le asigur cazarea:la ai mei,la birou la tata,sunt tineri si nu e o problema.Si transportul celor din Prahova scuteste cazarea,pt ca la o anumita ora ii duce inapoi.Am un var stabilit la Bucuresti care a facut nunta aici si rudele de la Buzau le-a adus tot cu microbuzul si le-a pus o camera de hotel la dispozitie sa se schimbe,pt ca stia ca altfel nu au posibilitatea sa vina.
Concluzia:fiecare cu nunta ei si organizarea ei,dar unii nu isi permit sa nu le vina jumatate de nunta pt ca nu isi permit sa dea 6-7 milioane pe cazare,transport si dar de nunta.Asta depinde si daca faci nunta pt bani sau vrei sa ai alaturi pe cei dragi la nunta,asigurandu-le pe cat posibil conditii sa fie prezenti.
m_monique spune:
Si noi am avut la inceput discutii legate de transportul invitatilor. Eu cu viitorul meu sot locuim in Bucuresti. Parintii lui tot in Bucuresti, dar parintii mei la Tg. Mures. Pt. ca era destul de greu cu transportul (drumul fiind de min. 6 ore), am hotarat sa facem doua nunti. Una in Bucuresti pe 11 iunie, iar cealalta la Tg. Mures,pe 19 iunie.
In acest fel nu vom face amalgam de obiceiuri.
Si voi avea si dansul miresei, asa cum e obiceiul in Ardeal.
Giova spune:
imi permit sa ma bag si eu in discutia asta aprinsa. In iulie vom merge la o nunta in Dej. vom pleca din Alba Iulia si sunt ceva km pana acolo. nu ne pune nimeni transportul la dispozitie asa ca vom plati noi drumul+banii la nunta.va fii putin cam obositor si costisitor, dar asta e.daca trebuie sa mergem vom merge.
in toamna suntem invitati la o nunta in Franta. drumul, cazarea si banii pt. nunta noi ii vom plati.poate cu cazarea rezolva sa nu o platim, dar oricum cheltuiala va fii.
asa ca, sunt si eu de acord, ca cine vrea sa vina la nunta sa se descurce cu drumul. si asa avem noi destule pe cap si o gramada de bani cheltuiti.
http://community.webshots.com/user/ioananemes
dana n. spune:
Salutare!Si noi facem parte din categoria celor care vor asigura transportul invitatilor.Eu sunt din Bucuresti iar nunta o vom face la Focsani(de unde este sotul meu).Cei din Bucuresti imi sunt persoane apropiate pe care le vreau alaturi de mine intr-un asemenea moment.Asa am procedat si la cununie(tot in Focsani a fost petrecerea)cand am inchiriat un microbuz.Mai sunt si persoane care vor sa vina cu masina personala si vor sta la hotel,dar nu toti isi permit.
Poze cununie:
http://www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207