TPHA- mare!!!

TPHA- mare!!! | Autor: Kariris

Link direct la acest mesaj

Dragelor, apelez din nou la voi si la cunostintele voastre in domeniu.
Dupa subiectul pe care l-am postat in decembrie cu -sifilis-... sa revenim: nu am sifilis acum dar... am TPHA-ul mare adica 640!
Intrebarea este: in aceste conditii pot concepe un copil sau risc sa-l afecteze cumva?
VDRL este negativ dar TPHA-ul este imens (dupa parerea mea).
Multumesc aticipat celor care imi vor raspunde.
Laura.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

am gasit ca tot sifilis masoara, uite www.onlineclinic.ro/pagina_investigatii_analize/pagina_investigatii_analize.htm" target="_blank">aici sau www.pulsmedica.ro/laborator.php" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Tia, multumesc dar hai sa-ti spun cum e.
VDRL sau RPR sau RBW arata daca ai sifilis acum - deci daca esti contaminat si transmiti boala acum. Si pentru asta se fac determinari cantitative sa se vada in ce faza este.
Mie mi-a iesit VDRL-ul negativ, sunt de 5 ani cu sotul meu si lui tot negativ i-a iesit.

TPHA-ul insa, arata ca ai avut odata sifilis, iar daca VDRL iese negativ inseamna ca nu mai ai si, daca totusi iese VDRL-negativ si TPHA pozitiv inseamna ca ai avut boala ai tratat-o nu o mai transmiti partenerului dar ai ramas cu anticorpi Treponema Pallidum, ceea ce e normal. Toti care au avut odata boala raman cu acesti anticorpi.

Acum se justifica de ce mie mi-a iesit tpha pozitiv, vdrl negativ si mie si sotului; pentru ca probabil am avut boala cu multi ani in urma si am tratat-o odata cu altceva fara sa stiu de ea.

dupa ce am facut tpha calitativ si mi-a iesit positiv deci ca am anticorpi, am facut si cantitativ sa vad cati am ...si am ajuns la 640, ceea ce mi se pare cam mult.

Intrebarea era cu aceasta valoare a anticorpilor (chiar daca eu nu mai am boala la momentul actual) pot transmite congenital ceva copilului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

am inteles... daca TPHA-ul indica numai prezenta anticorpilor, cu VLDR-ul negativ nu ai ce sa transmiti copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Binea-ar fi sa fie asa Tia!
Si eu ma gandeam la fel... logic asa ar fi...

Mergi la inceput