Bebelusi de Mai - Iunie 2004 (32)
Raspunsuri - Pagina 10
clau07 spune:
Dana, mai sunt si eu pe aici dar nu voi sta mult ca mie cam somn. Alexandra doarme acum si profit de ocazie.
Mona, eu voi incepe serviciul pe 26 aprilie, si sper sa vina soacra mea pana atunci la noi in vizita.
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
madutza spune:
'Neatza,
Am trecut cu bine noaptea. Am reusit s-o adorm dupa ceva plansete si urlete. Pana la urma tot la tzitzi. Numa ca in noaptea asta a dormit bustean si s-a trezit doar de 3 ori, a molfait putin, a scos singura tzitzi din gura si s-a intors pe partea cealalta. Asa e super-bine daca ar fi. Stiti ce ma gandeam? Ieri mi-a venit ciclul. O fi posibil sa fi fost agitata si de la asta zilele astea? Parca tin minte ca mi-ar fi spus odata dr. de chestia asta. Ma rog, sa vedem ce o fi la noapte.
Clau, se pare ca fac la fel. Cateodata fac pe mine de nu mai pot si vreau sa plec si ma tine cate 1h, nu da drumul la tzitzi.
Dana, cred ca Madisor se referea ca face teme cu fetita ei mai mare . Multumesc pentru sfaturi, dar la Ana nu e de foame, e de rasfat si de tzitzi pe post de suzi.
AAAAA, sa va zic o bomba! De fapt va las sa ghiciti! Cunosc o tipa si mi-a spus pana cand a alaptat ea, ghiceste cineva? Ca eu am ramas masca...
Diana, stiu ca Vladut e ok la capitolul somn, cand citeam aseara parca rasuceai parul in inima si mai tare. E, glumesc, e bine ca l-ai obisnuit asa! E prima cazatura?
Irinusha, cred ca ti-au raspuns mesajele de azi-noapte de ce imi fac griji .
Lidia, bine ai venit! Ne bucuram ca ati trecut cu bine peste greutati si Dragos este mare si voinic acum. Abia asteptam sa ne impartasesti din bucuriile tale alaturi de puiul mic!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
ANA
acris spune:
Buna dragele mele !!!
Madutza, draga de tine, sper sa rezolvi cu iubita ta.
Stiu cat de dureros este sa ai rani la sani, plus nervii adecvati....offff
Incearca sa-ti dai cu BEPANTHEN pe sani. Iti vindeca f.repede ranile si usturimea. La mine a mers f. bine.
Irinusha, referitor la dinti, si eu ii bag Amaliei in fiecare seara supozitoare cu paracetamol sau Novocalmin si o calmeaza imediat si parca doarme si noaptea mai bine. Sau ii mai dau Calpol, Nurefoen.Alternez, nu toate odata !
Lidia bine ai venit si sa-ti traiasca puisorul!
Cristina & Amalia (20.04.2004)
madutza spune:
Cris, la pateul de ficat nu merg ficateii si fierti? Sau macar fripti pe teflon?
LA MULTI ANI DANUTZ!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
ANA
DianaR spune:
La multi ani Danile a lui Irinel! La multi ani Dragos al Lidiei!
Dana, n-am observat cand am citit postarea ta pana cand ai zis ca alaptezi. Acum mi-am adus aminte ca ai spus si mai demult ca l-ai alaptat pe Andrei 14 luni si ca pe Stefan vrei sa-l alaptezi maxim un an. Perfect de acord cu alaptarea treptata e cea mai fiziologica. Vladut a cazut de 2 ori din pat si o data din leagan, ma pacaleste ca nu-i prea rostogolici, dar odata cand te astepti mai putin se rostogoleste de-l vezi pe jos.
Madutza, cred ca din cauza ca m-am laudat ca doarme singur de 2 zile Vladut adoarme la san dupa baita dar la 2 cand se scoala nu-i chip sa-l mai pun in patutul lui. Adoarme la san si cand il pun in pat se trezeste si urla. Il iau iar la san sau in brate, adoarme si povestea se repeta. Tot mai ragaie cate putin, dar nu cred ca asta-i motivul pentru care nu vrea in patut. Il pun pe burtica, se ridica in 4 labe, se impinge, urla, nu te poti intelege cu el. Asa ca dupa vreo ora de incercari ma dau batuta si il culc langa mine pe canapea. Acolo ii bine si adoarme imediat. Sper sa fie doar ceva trecator, ca mie imi place cu Vasile in pat si canapeaua noastra nu-i suficient de mare pentru toti 3...
Grate, cred ca cccc Carmen vorbeste de alt site cu numele acesta si .com sau .ro, nu stiu exact.
Cris ia-o mai usor cu algocalminul la bebe!
Uite ce patesc eu, cum vede Vladutz un alt bebe cum incepe sa urle! Ieri ne-am intalnit cu vecinii nostri care au bebe de 4 luni si era la maica-sa in brate, Vladut la mine in brate, cum il vede cum da-i si plangi, dar nu asa usurel, cu urlete... Si nu-i prima data! Cum ne-am indepartat, cum a fost bine si a tacut imediat. Ce-o fi in capusorul lui de face asa?
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
acris spune:
Diana, spune-mi te rog, care-i faza cu algocalminul? Ca am mai auzit cate ceva...provoaca ceva sau ce?
Oricum nu-i dau mereu, ti-am spus ca alternez cu altele.
Cristina & Amalia (20.04.2004)
mamaleone spune:
Madutzo, da chiar ca te canonesti cu Anuska ta cea rasfatata.
Stii cum e cu copiii astia, isi gasesc ceva pe post de fetis- o carpa, o jucarie, o senzatie, etc si asa se linistesc si adorm. Asa ana ta si-a gasit tzatza, era bine daca era detasabila, i-o lasai fetei si-ti vedeai de treburi.
Nici Elena nu suporta inainte biberonul, dar de cand m-am internat chiar n-a avut ce sa faca. Am gasit un biberon Chicco, care are tetina f asemanatoare cu sfarcul, si dupa parerea mea il imita cel mai bine. Ii zice- biberon fiziologic, are o gura mai mare, deci si tetina e mai lata la baza si cica se intinde mult si gura bebeului cum se intampla si cu sanu. Numai cu ala mananca acum. Prima data cand i l-a dat maica-mea s-a marait ea, da cand a vazut ca era singura varianta pana l-a urma s-a comformat urgent. S-a mai chitait putin si noaptea aia, pe urma, ziceai ca de la inceput era cu biberonu. Cand am venit acasa am zis ca daca se baga in mine sa suga poate ii mai dau, dar nici nu mai stia ce si cum, asa ca am lasat-o balta cu alaptatu. Adevaru e ca doar mi-a supt genunchiu odata cand m-a prins in pat, mititica...
Diana, nici eu nu-mi explic ce e in capul copiilor astora, ca si mie mi s-a intamplat chestia asta cu amandoi. Eu ma gandeam ca are leg cu privitu in oglinda. Ca ii place mereu sa se vada in oglinda, si cand vede pe cineva cu un bebel, poate se intreaba: bai da, ce e cu imaginea asta, sau poate pur si simplu nu sunt obisnuiti sa vada oameni asa mici. hihihi.
Laura, mamika lu Anghel si Elena (21 mai).
http://community.webshots.com/user/lauragrigorescu
DianaR spune:
Mamaleone, si eu m-am gandit tot la chestia cu oglinda, daca se vede in oglinda rade, intinde mainile, posibil cand vede alti bebelusi se sperie ptr. ca nu seamana cu ce vede in oglinda, se misca altfel, eu stiu?
Cris, algocalminul se administreaza cu prudenta la copii sub 5 ani, principala lui indicatie este febra mare peste 39, 40 grade pentru ca o scade rapid. Doza din supozitor este cam mare pentru bebelusi, ar trebui dat calm 1/2 sau 1/4 odata. Riscul este de hipotermie (adica sa-i scada exagerat temperatura corpului). Pentru dureri dentare este suficient paracetamolul, iar algocalminul doar in cazurile pe care ti le-am spus.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
pd spune:
La multi ani Daniel si Dragos!
Diana si Mamaleone, nu cred ca are legatura cu oglinda, pentru ca si Cristinei ii place mult sa se uite in oglinda, rade, vorbeste si intinde manuta la oglinda, dar cand se intalneste cu alti bebei imediat se intinde la ei si rade. De fapt cred ca ati vazut in pozele cu Catalin al Vanessei.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
http://community.webshots.com/user/cristina040614