Problema
Buna, am o rana pe col uterin(cervicita)diagnosticata acum cateva luni. In urma testului Papanicolau mi s-a zis ca nu am anticorpi, din acest motiv am ajuns la aceasta rana. La un alt control facut saptamana trecuta am aflat ca am ajuns la stadiul C3 si, datorita faptului ca nu am avut nasteri si avorturi nu se recomanda sa fac cauterizare.
Intrebari:1. se poate face aceasta boala pe baza lipsei de anticorpi?
2.Ce riscuri prezinta cauterizarea in cazul meu?
Multumesc mult pentru raspuns.
Raspunsuri
ancuta06 spune:
Hai sa-ti raspund eu, cu exemplul meu.
Am fost odata la un ginecolog, care mi-a zis ca am o "inflamatie" pe col, dar care nu ridica probleme. M-am ingrijorat, si m-am dus la un altul. Acela mi-a zis imediat ca am rana si trebuie cauterizata. Bun, m-a cauterizat, iar apoi mi-a zis sa vin dupa 2 sapt, la control, timp in care sa nu fac sex si cand ma spal cu dusul sa nu las apa sa intre in vagin. Dupa 2 sapt, la fel, sa revin in alte 2 sapt. Apoi iarasi.....m-am enervat si intre timp am reusit sa gasesc un ginecolog la care mai fusesem, in trecut. Am fost la el, i-am zis povestea, s-a uitat, si a zis ca nu e vindecata, si ca nu era cazul de cauterizare, la varsta mea. Mi-a dat un tratament, de 10 zile, dupa care colul arata ca nou.
Asa ca eu zic sa mai ceri o a doua opinie.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
ellinia spune:
Beatrice, si eu am o rana pe colul uterin de acum aproape sapte ani, dar eu stiu ca am ramas cu ea in urma unei interventii la un avort spontan... Am facut zeci de tratamente si nu a trecut. Acum vreo doi ani si eu eram in stadiul 3C. Si mie mi s-a recomandat cauterizarea, dar nu inainte de a face un copil. Acum am sa astept sa-si revina colul dupa nastere si am sa fac cauterizare, care am inteles ca este o inteventie simpla, nu doare, dar impune interdictie de trei luni la relatiile sexuale. In nici un caz nu trebuie lasata in voia sortii! Ajunsa in stadiul 3C este leziune precanceroasa. Cel mai bine ar fi sa o cauterizezi!
Cristina si bebe DPN 06.03.2005