scarlatina

scarlatina | Autor: issabela cotelin

Link direct la acest mesaj

cine ce stie daca mai fac aceasa boala (scarlatina) copiii nostri, educatoarea fiicei mele zice ca da, e la grupa de vis-a-vis, ar trebui s-o tin acasa pe-a mea (fiica, are 4 ani si...), cum sa procedez? si, daca mai exista boala, detalii...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

Eu stiam ca inca se mai face!

Boala in sine este provocata de un streptococ iar perioada preeruptiva este de 1-2 zile,eruptia,in prima faza,facindu-se pe git,partile laterale ale toracelui sau spate.
Papulele sint aspre la pipait.
Faringele este foarte rosu si limba devine aceeasi culoare dar incepind de la extremitati(din lateral).

Altceva nu iti pot spune...decit ca ar fi ideal sa poti tine copilul acasa citeva zile sa vezi ce se mai intimpla pe la gradi.

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Oricum este bine sa-i faci copilului cel putin un exudat faringian(poate chiar doua pt ca s-ar putea daca este purtatoare sa nu prinzi la un exudat strptococul-eu asa am patit cu fetita mea) pt a vedea daca nu este purtatoare de streptococ beta hemolitic.Daca este trebuie sa faca tratament ca si cei care fac scarlatina(penicilina si moldamin) doar ca nu trebuie internata in spital dar trebuie tinuta acasa.Poate sa fie purtatoare fara sa faca boala.Nu e de neglijat pt ca complicatiile sunt cardiace, renale.Undeva in arhiva trebuie sa fie un subiect "scarlatina".Daca e purtatoare si VSH-ul este accelerat(mare).

Magda si Bianca 6 ani

Mergi la inceput