Joc "In jurul lumii" - istorie/geografie (5)
Raspunsuri - Pagina 11
mephala30 spune:
Oceanul Atlantic, Oceanul Indian si Oceanul Arctic.
Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin
DianaR spune:
- M. Bering
- M. Ohotsk
- M. Japoniei;
- M. Galbena
- M. Chinei de Est si M. Chinei de Sud;
- Marile dintre insulele indoneziene denumita si Mediterana asiatica - M. Sulawesi; M. Flores; M. Java, M. Banda etc;
- Golful California;
- Golful Alaska
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
valentinag spune:
Off-topic pen RA:
Atlasul Geografic al lumii din 1990,zice k:Cea mai joasa asezare Ierihon(Iordania)-250m!Daca astia au scris gresit,am gresit si eu!
Speranta moare ultima!
Valentina
alona spune:
Diana ai omis citeva si ai adaugat in schimb altele care in sursa mea nu sint.
Oceanul Pacific :
Marea Bering
Marea Chinei
Marea Cortez
Marea Japoniei
Marea Galbenã
Marea Tasmaniei
Continua tu, te rog!
Anca,Vlad si Thea
RA spune:
Valentina,corecteaza in atlas,ca-i gresit,se mai intampla!
Lucrurile stau cam asa:Ierihonul este situat in partea vestica a raului Iordan,la vreo 35 de km est de Ierusalim,in drumul spre Amann.
Acuma,Cisiordania(partea situata la vest de raul Iordan)teritoriu palestinian,se uneste in 1949 cu regatul hasemit al Transiordaniei(partea de la est de Iordan).Aceasta situatie dureaza pana-n 1967,cand Israelul ocupa Cisiordania,impreuna cu partea iordaniana a Ierusalimului.In 1988,Israelul renunta la autoritatea asupra Cisiordaniei in favoarea OEP.Teritoriul de care vorbim este actualmente cunoscut sub denumirea de West Bank si,teoretic,apartine palestinienilor...practic...vedem in fiecare zi la actualitati cum sta situatia!Dar asta deja e alta problema si,de ce nu,intrebare de propus!
Zona zbuciumata,care probabil va mai suferi multe modificari de granite!
DianaR spune:
Alona, am mai gasit uo sursa cu alte mari: http://en.wikipedia.org/wiki/Pacific_Ocean
Intrebare:
Care este regiunea (sau care sunt regiunile) de pe glob unde soarele ramane cel mai mult timp deasupra orizontului, si care este durata cat soarele ramane deasupra orizontului in aceasta regiune (aceste regiuni)?
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni