sa pretuiesti ce ai

sa pretuiesti ce ai | Autor: danitin

Link direct la acest mesaj

Am observat ca in ultimul timp am pierdut una dintre cele mai pretioase calitati ale mele, accea de a ma bucura de ce am si de a gasi un picde frumusete in tot ce ma inconjoara. Alta data stiam sa ma bucur de razele de soare ale diminetii sau de mirosul de frunze ude din zilele ploioase, asta ca sa nu mai vorbesc de frumusetea fulgilor de nea. Stiam sa savurez o cana de ciocolata calda cu frisca in dupa amiezi friguroase de toamna, un pahar de vin fiert in serile de iarna cand vii infrigurat acasa, o salata de rosii sau de castraveti vara si toate celelalte mici placeri nu prea costisitoare din domeniul culinar. Ma busuram de un parfum nou, de o bluza sau de un produs cosmetic. Ma rasfatam cand puteam dormi o ora dupa amiaza sau cand faceam o baie parfumata seara. Stiam sa gasesc in fiecare zi ceva de facut asa, numai pentru sufletul meu. Acum insa, nimic.... Am impresia ca timpul zboara prea repede, acum e dimineata, ne luptam cu piur/ul de fructe, apoi trebuie sa ma imbrac si fardez repede repede ca am intarziat deja la serviciu, acolo o gramada de probleme de rezolvat si s/a facut seara, bebe e marait ca ii este somn dar e prea devreme sa/l culc ca abia a mancat gustarea de dupa amiaza, ma joc cu el, baita, grisul cu lapte, nu mai pot de somn, pana sa ajung in pat mi/a sarit somnul, un pui de insomnie, ganduri peste ganduri, adorm dar s/a facut de dimnieata, trebuie sa/i dau piure/ul de fructe, etc....Dar voi, mai puteti gasi bucuria micilor placeri_

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

si eu sunt intr-o continua alergare...nici nu stiu cand a mai trecut o zi si constat ca am uitat sa mananc sau stiu eu mai ce...dar pe mine asta ma motiveaza, ma stimuleaza. sigur ca uneori sunt ff obosita si vreau liniste si odihna, dar am satisfactia ca am mai rezolvat niste lucruri, am mai depasit niste obstacole, mi-a mai crescut un pic fetita...
e ff important sa gasesti timp si pentru tine. chiar daca stai degeaba. de fapt, pentru mine astfel de momente de "inactivitate" sunt cele mai productive, paradoxal. pentru ca ma regasesc pe mine, ma centrez, ma reincarc.
aaa si inca ceva: tratamentele cosmetice de orice fel -inclusiv vopsitul parului, masaj etc etc - fac ENORM pt psihic. sau fa o baie fierbinte, sau asculta o muzica energizanta. eu cand am o gramada de treaba si nu am chef de nimic, dau boxele la maxim, pun o muzica zbantuita rau, dansez un pic cu fata, si apoi imi vine un chef NEBUN de curatenie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

"Copii mici, griji mici"....dar oboseala e mare!!!
Dar ce te faci cind sint copiii mari? Eu sint convinsä cä nu esti singura in situatia asta. Viata trece prea repede pe lingä noi, incit nici nu ne däm seama!
Ai mei sint mari, eu am 40 de ani si mä simt coplesitä...de Cräciun nu am simtit nici o bucurie!...poate si datoritä faptului cä trebuia sä lucrez!
Inainte eram o mare admiratoare a naturii....mai tirziu, treceam prin ea si nici nu o vedeam!!...dar din ce in ce mai des, mi-am derulat in minte aceste ginduri si am inceput sä-mi revin un pic.
La ultima zäpadä am iesit cu fata afarä si ne-am "bulgärit" un pic, dupä care ne-am plimbat prin fulgii mai si pufosi, care cädeau incet, legänindu-se.
Mi-am vopsit si pärul, dar nu a avut decit efectul sä ascundä firele albe de pär pe care mi le-am meritat!
Dansul mä pune in actiune bine de tot, dar nu vrea nimeni din casä sä danseze cu mine!!!...asa cä-l iau pe motanu´si-l invirt putin pe sus, ca sä vadä cum e aerul si pe acolo!....dar acum nu mai vrea nici el......cind e muzica tare si mä vede cä vin spre el, o ia la fugä si se ascunde!!
Eu mä destind cind stau prin forum, sau mä joc cite ceva...este foarte important sä gäsesti un pic de timp si pentru tine, cä altfel devii färä sä-ti dai seama pe zi ce trece din ce in ce mai nemultumitä cu viata pe care o ai.
Trebuie sä "inveti" din nou sä te bucuri de lucrurile "banale" care ti se intimplä sau care te inconjoarä si o sä vezi cä se schimbä radical si felul täu de a percepe viata. Cel mai frumos este cind mai ai si pe cineva lingä tine, cu care sä imparti aceastä bucurie.
Mie imi place foarte mult sä rid si sä fac glumitze, si asta am s-o fac mereu, oricit de multe griji si probleme as avea!...e ca un fel de "haz de necaz"...dar sint convinsä ca asta este cea mai potrivitä stare de spirit in situatii de genul ästa.
Viata de zi cu zi este foarte monotonä, este gri, dacä vrei s-o vezi asa...dar dacä vrei sä aduci un pic de culoare pe acest fundal, atunci trebuie sä devii o bunä observatoare a ceea ce se petrece in jurul täu, sä iei parte la actiune si sä incerci sä vezi numai partea bunä.
Eu sint si o fire foarte socialä si mereu pregätitä sä dau o minä de ajutor, dacä pot...mä distreazä foarte mult si-mi dä un sentiment foarte pläcut cind ajut cite o persoanä necunoscutä cu ceva...lucru pe care nu l-a mai fäcut nimeni de mult timp, dar care inainte era normal, tinind de buna purtare a fiecäruia. Este minunat sä vezi fetele älea surprinse care te privesc recunoscätoare!!!
Concluzia mea este cä viata poate fi si frumoasä, dacä stiu sä mi-o fac cum imi place mie...si dacä mä simt bine in pielea mea, atunci este totul in ordine.

Pupici de la Cami.

Frumoasa, optimista si glumeata! :-))

Mergi la inceput