gradinita Valdorf

gradinita Valdorf | Autor: clauditzadennis

Link direct la acest mesaj

As dori informatii despre aceasta gradinita de la parintii ai caror copii au fost sau sunt inscrisi acolo.Ce parere aveti, ce sedii exista, de ce ati ales gradinita asta? La toamna merge si Dennis la gradi si as vrea sa-mi fac temele pentru a sti ce optiuni am...multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Din cate stiu exista 2 gradinite Waldorf in Bucuresti , iar una este langa pasapoarte in piata Romana , este gradinita nr.2,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ba-s vreo 4, una la Popa Nan cu program scurt, una in Dorobanti, cea de la Romana si mai e una deschisa anul asta prin Berceni, cred... Si eu as vrea sa o duc pe Eliza la una din ele cand va avea 3 ani, nu ne sunt insa deloc la indemana fata de serviciu sau casa. Pana atunci, poate se mai schimba lucrurile.
Eu m-am informat foarte mult despre sistemul Valdorf in sine, si pentru gradinita si clase primare sunt grozavi. Este, cred, singurul tip de gradinite de stat unde se educa nu numai mintea, ci si sufletul copilului. Este mult de povestit, pentru sistemule ste foarte diferit de cel clasic de stat.
Seamana foarte mult cu gradinitele private, insa la bani este ca la stat.
O verisoara a sotului meu este profesoara la o scoala Valdorf, si mi-a povestit mult de tot. Daca vrei, iti dau numarul ei, si-ti va explica cu mare placere, cam ce caracteristici are sistemul. Este una din putinele persoane care se implica realmente, care face cu maxima dragoste ceea ce face, o admir foarte mult. Pe mine, una, m-a convins. Mai ramane de vazut ce va fi cand va avea Eliza 3 ani...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Unde exista gradinita Valdorf in berceni??????????

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miki8 spune:

Baiatul meu Radu are 4 ani si este in al doilea an la o astfel de gadinita, mai exact la cea de pe strada Venezuela (Dorobanti). E vorba de o gradinita de stat ca are o singura grupa Waldorf, spre deosebire de cea de linga pasapoarte care are numai grupe Waldorf. Eu sint foarte multumita. In grupa sint copii cu virste intre 3 si 7 ani. Fac tot felul de activitati practice care le dezolta logica si le cultiva rabdarea. Metoda pedagogica pune accent pe o libertate subtil controlata si dirijata in functie de personalitatea fiecarui copil. Fiecare copil mare are grija de un copil mic, il ajuta sa se imbrace, ii leaga sireturi, etc. Activitatea anuala este stucturata in functie de cele patru anotimpuri care sint, ca si relatia cu natura evidentiate in cite o serbare reprezentativa. Programul saptaminal este destul de dinamic fara a fi rigid. Include, limbi straine si euritmie zilnic si cite o activitate pentru fiecare zi, ex- luni-desen, marti-pictura, miercuri-modelaj cu ceara de albine, joi-fac piine, vineri salate de legume/fructe.Daca va mai intereseaza ceva va raspund cu placere.

Numai bine,
Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madi nicolescu spune:

miki a descris bine activitatea din gradinita waldorf . Am 2 fetite de 3 si 6 ani care merg la waldorf din pta Romana (str. Henri Coanda),cladirea a fost renovata din temelii,deci au conditii minunate iar educatoarele (dpdv al meu cu o singura exceptie) sunt dedicate si cu mult har. Este optiunea cea mai buna ptr.cei care agreeaza sistemul Waldorf si care sunt depasiti financiar de ofertele gradinitelor private,care de cele mai multe ori in afara taxelor mari-imense nu ofera cadrul educational necesar.mergi si vezi gradi.succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

wow, spuneti ca nu costa mai mult decat cea de stat? superb, atunci am si eu o speranta in ce priveste viitorul ficiorului meu. inca e foarte mic, dar vreau sa-l dau doar la o gradinita waldorf, ma gandeam ca trebuie sa coste o avere.
ma bucur mult pentru bebeii vostri ca frecventeaza o asemenea gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miki8 spune:

Eu platesc pentru Radu 50 mii pe zi mincarea, 10 mii sau 20 mii pe zi engleza, euritmia 60 mii luna, si alte mici chestii. Oricum nu trec de 1500 000 pe luna.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Ce inseamna euritmia asta?

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Eu am verificat pe pagina lor de internet si nu sunt decat trei gradi in Bucuresti in acest sistem:2 in sectorul 1 si 1 in sectorul 2. Pare interesant dar parca am totusi niste rezerve, poate n-am inteles eu bine despre ce e vorba.
Si eu sunt in cautare de gradinita buna in Berceni deoarece la toamna suntem hotarati sa incepem, macar la program scurt.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natali spune:

Am o fata de 3 ani si 7 luni. Anul trecut ne-am inscris la gradinita de stat, dar am mers la ea in total 15 zile.Cauze au fost mai multe:
1-se imbolnavea foarte des( normal daca nimeni nu verifica sanatatea lor dimeneata, si am vazut si copii cu febra 38 la gradi cu antibiotic in buzunar)
2-una din educatoarele tipa foarte tare la copii, si mergeam cind era de dimeneata cea buna
3-nu faceau acolo aproape nimic , ii pueau televizor si 3 jucaii(restul jucariilor sus ca sa nu strica copii)
Fata mea spunea ca nu face nimic doar sta pe scaun, dar si pentru asta a fost certata, au spus nu te uita la geam atita o sa vina mama tata.
Era o experienta groaznica si pentru mine si pentru copil.
Dar ea vrea la gradi si ma roaga: mama gaseste o gradinita cu jucarii si pian.
Va rog din suflet cine stie una buna?

Mergi la inceput