Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 11
FELIS spune:
Ca tot vorbeati de gangurit. Am un fel de jurnal pe calculator si pe 19 dec (la 13 zile ) a scos primele sunete mai clare: "A^... GU". Dupa aceea cateva zile nu s-a mai intamplat, dar acum e frecvent. Mai ales cand il tin pe burta si tot ridica capusorul, se intoarce cu fata cand la dreapta, cand la stanga (se chinuie sa impinga in picioruse, sa se agate cu manutele), intr-un final oboseste si cand lasa capul pe pieptul meu zice "A^... GU" iar eu stiu ca s-a potolit din agitatie.
Tot la inceput (in prima saptamana acasa) a stranutat. S-a intamplat sa stranute insa de 3 ori la rand si cred ca nu i-a placut, ca stranuturile s-au terminat cu o fatza incruntata si un sunet ce semana cu "Eiiiiiii!" Si acest sunet acum e mai des folosit.
Pana astazi a ras o singura data cam acum 10 zile in somn (nu vorbesc de zambit : ras cu sunete) si azi, cam acum o ora si ceva era agitat in patut si l-am luat in bratze si l-am plimbat putin prin casa. A adormi si a ras scurt in timp ce dormea. L-am pus in patut si la 5 min am auzit cum a ras din nou. Era si Cornel treaz si "Ai auzit?" si eu: "Da, a ras!"
A fost soacra mea aseara la mine. L-a luat in brate, a vorbit cu el (cam o ora!!!). Era topita toata. Mai ales ca luandu-l in brate bb i-a pus mana pe fata (chiar daca a fost un reflex va dati seama de efect). Radea soacra mea din toata inima cand il auzea ce sunete scoate si la un moment dat "intrebandu-l" ceva, cand a terminat, bb cu o fata serioasa uitandu-se exact la ea a scos un sunet care semana cu "Daaa". Am inceput toti sa radem, soacra-mea nu se mai oprea sa-l pupe de drag ce-i era. Si atunci ma gandeam ca nu stiu cum ar reactiona cand va afla vestea. Oricum, nu vrem sa le zicem prea curand.
Va multumesc din tot sufletul pt cuvintele voastre care mi-au mers la suflet.
Multumesc si fetelor care mi-au scris pe PM.
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
FELIS spune:
Fetelor care puneti lapticul muls de la voi la congelator: in ce il puneti? Daca raspunsul e in pungi: ce fel de pungi si de unde le luati?
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
andreap spune:
buna dimineata!Noi iar suntem in picioare de la 7....Acum doarme la mine in brate.Observ ca incepe sa-si formeze un fel de program:trezirea inbtre 7-8,apoi mai atipeste max.1 ora pe la 9-10,somnul de afara(daca se face rea vremea ce ma fac?)care e "consistent"de 3-4 ore,depinde cat stam,apoi o mai pacalesc iar sa atipeasca(printre urlete)pe la 18,baita la 19-19.30,somnic pe la 21-22.Eu nu inteleg de ce plange asa,degeaba, seara,desi o legan.ii cant....Sau poate nu-i place cum cant!Uneori urla,efectiv,desi nu o doare nimic!imi vine sa mooooor!Asta in afara faptului ca sta numai in brate,exceptand cateva minute de carusel,ca se plictiseste repede.
Referitor la servetele,si eu tot asa o curat,numai ca dupa ce iai"grosul"inmoi niste vata in ceai(am in permanenta un vas cu ceai de pelin+galbenele pe calorifer)si o sterg si cu asta.Dupa ii dau cu Neopreol sau galbenele.Si n-am probleme cu ea,desi noaptea nu o schimb deloc.
Gandacel,eu am trecut la nr.3(4-9 kg.)ea avand cam 5.300kg,dar mi se par marisori.Chiar a dar kk pe dinafara.Asa ca habar n-am ce sa fac!Sau poate i-am pus eu gresit?
O zi buna,
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
POZE BOTEZ http://community.webshots.com/user/andreap124
monica-elizabet spune:
ref pampers, la mine s-a potolit cu "udatul" pe ea...nu stiu ce a fost atunci, poate a fost bax-ul ala de pampers cu vreun defect ceva...intre timp am probat si libero si huggies...prin astia nu prea dadea pe-afara dar mi se parea ca se umplu mult mai repede ca pampersul si huggies erau cam tari, nu prea se mulau asa de bine.
acum vad ca nu mai avem probleme cu pampers...folosim tot 3-6 kg fiindca noi aveam 4,400(acum cateva zile)
felis, mihaitza este mai activ decat bbelusa mea...dupa cate zici tu eu cred ca mihaitza are o faza fff usoara, sa dea DUMNEZEU ca medicii sa se fi inselat de fapt...la asta ma rog mereu.
eu o compar pe bbelina mereu cu alex si stiu ca nu e bine de-aia ma stresez asa...alex era mult mai activ, manca bine, dar nu dormea decat legat de 'tzatza" mea...bbelina este altfel, sta cumintzica si se uita la ursuleti, nu prea mananca dar pentru o fetitza arata bine...nu e prea grasutza...
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
Dena spune:
Buna dimineata fetelor!
Felis sunt niste containere speciale pt depozitarea laptelui in vederea congelarii. Le gasesti in farmacii. Nu stiu cat costa acolo. Daca sunt prea scumpe eu cred ca poti sa folosesti si alte containere (din plastic) ft bine sterilizate.
Monica nu trebuie sa te sperii ca ai sanii goi. Nu inseamna ca nu ai lapte. Pune pe bebe cat mai des la san. Pt ca daca ii dai biberon cat de rar si de putin , iti afecteaza productia de lapte si incetul cu incetul va scadea. Mananca mai mult si ia vitamine Materna. Nu te stresa si mai ales dormi. Dormi mult. Bebeii sunt uneori nemultumiti si din alte motive nu neaparat ca nu au lapte suficient. Cand simiti ca nu poate sa suga bine, ajuta tu masand sanul cu palma dinspre subaxila spre mamelon si laptele va curge mai usor.
Nu ii da prea des sa suga. Ai grija sa lasi 3-4 ore intre mese pt ca daca suge mai des nici tu nu ai timp sa produci lapte si bebe oboseste si nu mai suge eficient. Suptul lor e o lupta sanatoasa, iti dai seama ce putere in falcute le trebuie lor sa vacuumeze sanul mamei? Fereste-te cat poti de introducerea biberonului , mai ales daca e ok cu greutatea.
Succes!
Dena spune:
Hai ca m-am ramolit!!
Ma contrazic in mesajul anterior... pai cat mai des referitor la alternanta san-biberon, dar nu mai des de 3-4 ore referitor doar la san.
Anyway...ai prins ideea!
monica-elizabet spune:
Dena, multumesc, am inteles, eu oricum am sanii mai moi si mai lasati ca m-a supt alex de m-a zapacit si m-am mai si muls la el...dar oricum vad eu ca nu mai e nici picatura de lapte...de-aia ii dau si biberon...
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
Ele spune:
Dena si fetitza mea tuseste , am dus-o la doctor ( de vreo 2 ori )si cica nu are nimik. Am pe calorifer de toate sa nu fie aerul uscat , ii curatam si nasul cu ser dar tot tuseste si de regula mai mult dimineata.
Cred ca o sa incep sa ii dau ceva de tuse , ca imi sta mie pe creier cand o aud.
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos
Ele spune:
Andreea , fetitza ta creste ca din apa, chiar daca a luat mai putin in ultima vreme e dolofana tare si frumusica foc. Si isi tine capul nu gluma. NU e puturoasa ca altele...
Felis, si a mea dupa stranut face acel "eiii" si sunt scumpi tare cand fac asa, iti vine sa-i mananci.
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos
onitza spune:
Ola, am iesit si noi afara ieri ca a fost asa frumos si azi-noapte a dormit foarte bine. Si azi o sa iesim ca e tare frumos si parcurile sunt pline de copii!!! Sunt fascinata sa ma uit la copii cum se joaca...sunt asa de haiosi!!
bebe Paul a inceput sa faca greu kkuta, foarte greu, si il apuca scremutul si plansul la san...asa ma oftic de tare ca isi intrerupe masa si nu manaca bine!!!
In fine, o sa incerc sa fiu ma rabdatoare...gangure si Paul , mai ales la tac-su, de te strici de ras, e foarte haios!!
ADRIANNA, sensbilitatea ta nu are limite! Te admir, si ma bucur ca avem printre noi o prietena virtuala ca tine!! sa ne traiesti!!!
Fetelor si eu sunt de acord sa strangem bani pt. Mihaita, cand ne da Felis ok-ul!!! Eu am cunoscut-o personal pe Felis si va asigur ca e o femeie puternica, o mama superdragastoasa, si va fa ce fata tuturor greutatilor!!!
BUMBACEL, si eu am tanjit la o baie cu spuma si aseara mi s-a indeplinit dorinta, dar nu singura..cu sotzul!!
BITSO, ce mai face kenzulica??? Si al meu a facut o usoara iritatie de la servetelele umede Pampers, dar a trecut reprde, i-am dar cu Reviken si a fost ok; mie mi se pare ok Revikenul, chiar eficient, pe Paul l-a ajutat mult!!!
Onitza-mami lui Paul
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent