PREGNYL???

Cum se face pregnylul?
Cum foliculul nu vrea sa se sparga singur si LH nu vrea sa mai cresca odata o sa fiu nevoita sa fac pregnyl 5000ui in ziua 21(am CM DE 35-40zile)
De priceput la injectii ma pricep eu putin ca mi-am mai facut (vitamine, polidin,pencilina s.a.)dar cum e cu pregnylul? ca am itrebat farmacista si mia spus "se face" ca parca il luam sa il beau
.
Cum se face:intramuscular, subcutanat?
Fetele voi il faceti singure sau mergeti la vre-un cabinet?
La cat timp dupa ce ati facut pregnylul se
?
Ce reactii apar dupa?
La mine e rau ca pica dumineca si doar la urgenta sa incerc.
Ana
Raspunsuri
shylili spune:
anna eu am facut 1 pregnyl in ziua 14(adica peak-ul ovulatiei) si inca unul dupa 2 zile si mi s-a spus sa prestam voiosi cat se poate de mult
din ce stiu eu-si asa scrie si pe prospect parca se face intramuscular; eu am fost la cabinetul particular dar daca mergi la spital si rogi o asistenta nu cred ca te refuza
multa bafta! sa se lase cu bebe luna asta!
ariadna33 spune:
Se face intramuscular. Daca ti-ai mai facut, stii cum. Trebuie sa ai o seringa de unica folosinta (de 2 ml si ac subtire, de 0,6x30 mm ca sa nu te doara), spirt, vata. Ai vazut ca Pregnylul are 2 fiole (una cu lichid si una cu o pulbere alba), dupa ce dezinfectezi 'locul' cu spirt, 'montezi' acul in seringa, desfaci fiolele si tragi in seringa intai continutul fiolei cu lichid, il golesti (lichidul) in fiola cu pulbere, apoi vezi sa se dizolve bine pulberea in lichid si tragi din nou 'amestecul' in seringa. Golesti aerul din seringa si... te intepi.
ariadna33 spune:
Reactie de somnolenta, un pic de ameteala dar nimic grav sau neplacut.
Am inteles ca se face intre 10 si 12 dimineata.
Curaj!
Creola spune:
Da ,se face intramuscular!Si eu am prins 2 duminici si am fost nevoita sa le fac la URGENTE,in rest o data la 3 zile le faceam la un cabinet medical,aproape de casa.
Mi-a fost recomandat pentru iminenta de avort,cel de 3000!
Iti urez mult noroc,sa auzim numai de bine!!!
annaa spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Dar acum am o problema, sunt in ziua a 20-a si maine ar trebui sa fac injectia, dar astazi
am avut o pata rosie pe chilot, cea ce mie nu mi se intampla intre CM.
Sa fie din prostia mea ca aseara am facut o baie cam fierbinte si am facut si irigatie cu bicarbonat?
Nu am dureri sau jena, pur si simplu a aparut un firicel de sange rosu aprins ca de la o rana.
La Dr. nu am cum sa ajung ca monitorizarea o fac in Iasi si nici nu stiu daca sa mai fac sau nu injectia? ca testul de ovulatie tot negativ este.
Ana
shylili spune:
anna eu am auzit de la fete ca poate sa apara pata la implantare-ia fa tu un test de sarcina si vezi care e treaba
in rest nu am mai auzit de sangerare intre cm din alt motiv
a, si baile fierbinti sunt de evitat la ambii parteneri
te pupic
annaa spune:
In ziua a 16-a aveam un folicul de 15mm, si endometrul de 6mm.
In ziua a 19-a am facut pregnyl 5000ui.
Am
la cca 32h.
Problema este ca nu am avut nici un semn de ovulatie -mucus, dureri de burta, intepaturi -nimic.
Ce este cel mai ciudat este ca la 48h de la pregnyl, temperatura este tot 36.6 nici nu a crescut nici nu a scazut asa ca nu mai inteleg nimic
.
Este posibil sa nu se fi produs ovulatia? Sa fi fost doza de pregnyl prea mica?
Asteptam sa creasca temperatura ca imediat sa fac doua fiole pe progesteron, dupa care 10zile utrogestan 3/zi.
Problema este ca nu am cum sa merg la eco si nu stiu ce sa fac.
A mai patit cineva ceva asemantor?
Ana
Natasha71 spune:
Este foarte posibil ca ovulatia sa nu se fi produs inca. Uneori se face doza de 10.000 ui de pregnyl ca sa se rupa foliculul.
annaa spune:
Dimineata temeperatura tot 36,6.
E clar ca ovulatia nu sa produs (nu-mucus
, nu-temperatura
, nu-simptome
)
Am mai citit despre pregnyl si am vazut ca au fost recomandate cate doua doze de 5000ui la interval de doua zile.
Eu mai am o doza de 5000ui acasa si ma intreb daca sa o fac astazi -poate ajuta sau poate sa strice?
Ce spuneti?
Ana