Cum convingi un BB de 2 ani sa poarte ochelari?

Cum convingi un BB de 2 ani sa poarte ochelari? | Autor: GabrielaG

Link direct la acest mesaj

Am inteles ca ar putea functiona un fel de poveste care sa-l convinga de asta.
La 2 ani nu intelege el foarte multe, dar e si foarte incapatanat. E vorba de o fetita de fapt, care spune ca ea vede foarte bine si nu-i trebuie.
Va pup si astept sfaturi,
Gabriela si baietii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Si eu sunt adepta povestilor, desi nu stiu cat de tare functioneaza la varste foarte mici. Multumesc pentru mesajul privat, o sa incerc sa fac acum o povestioara si-o sa o postez putin mai tarziu. O sa fie ceva despre o gargarita mica-mica si draguta care a salvat-o pe regina gazelor pentru ca gargarita avea ochelari si-a putut sa vada cel mai bine o samanta unei plante miraculoase. Sau cam asa ceva :)).

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Cand a trebuit sa poarte pentru prima data ochelari, Ramona mea avea 1 an si 5 luni. Era dupa operatia de strabism. Atunci i-a purtat fara probleme, inca din prima clipa. Nu s-a impotrivit deloc. Asta vara insa, a reusit sa-i rupa de tot si a trebuit sa stea o luna si ceva fara ei, pana la programarea la consult. Cert e ca acum avem probleme, nu mai vrea deloc sa-i puna, sau ii tine o ora-doua si apoi ii da jos, nu stim cum sa o mai convingem! Are acelasi tip de rama si aceleasi lentile ca inainte, deci este exclus un discomfort din acest punct de vedere. Cred doar ca s-a dezobisnuit de ei, a inceput sa constientizeze mai bine ca ceilalti din jur nu au si ea de ce sa aiba etc. Asa ca ma intereseaza si pe mine o metoda eficienta de convingere.

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 9 luni) si Ramona (2 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

puteti sa le aratati si poze cu fetite cu ochelari? Sau sa purtati voi prin casa rame cu sticle goale? Nu stiu, ma gandesc ca nu li se va mai parea asa de ciudat.Sau gasit o jucarie cu ochelari.
Q, astept povestea!!!!

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu am purtat ochelari tot de f mica, tot pt strabism. La inceput eu ii doream ca sa ma fac bine. Cind am vazut eu ca nu ma fac bine si ca rid copii de la gradinita de mine, a fost alta poveste....Incercati sa o incurajati ca arata bine cu ochelari, repetatiii ca asa se va face bine. Nu cred ca exista vreun personaj de poveste pt copii mici care sa poarte ochelari... dar daca gasiti o asemenea poveste, puteti sa faceti din acea carte, cea din care le cititi seara. Cind nu vrea sa-i poarte incercati sa depistati din ce cauza. Nu-i spuneti nici macar in gluma si nici sa nu lasati rudele voastre sa-i spuna ochelarista sau alte cuvinte care sa se refere la faptul ca poarta ochelari si care ar putea fi vazute negativ. Pt fetitele mai mari (hehe, de la 5 ani in sus) cred ca merge sa le aratati poze cu actrite cu ochelari (dar nu Nana Muskuri!!! eu uram sa mi-i se spuna ca seman cu ea ) si sa o laudati ca e la moda, etc.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Eu va sfatuiesc sa utilizati totusi o poveste....
In mod normal ar trebui sa mearga, acu depinde ce s-a intamplat in capusorul ei de cand insistati sa poarte ochelari, poate a perceput cu ceva rau...sau asociaza ochelarii cu ceva ce a deranjat-o...
Mai incercati..dar nu tre sa fiti sicaitoare.
Salisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Sar si eu cu un sfat, desi nu stiu daca merge la copilasi de 2 anisori.
Finutul nostru la 3 ani (acum are 4 ani) a fost convins sa poarte ochelari pt. ca si Harry Potter are. Si cum el e un mic fan ii poarta cu placere si are mare grija de ei ca doar sunt ochelari magici!

Bychi si Tiberiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Laura poarta ochelari de la 2 ani si doua luni, pt. strabism.Din fericire la noi a functionat cu explicatii despre ochisorul bolnav care se va face bine daca-i poarta. Poate a ajutat si faptul ca si tati are ochelari si nu i se parea asa ciudat. Ceva probleme am avut cand a trebuit sa punem ocluzor. La inceput mi se rupea sufletul cand plangea si zicea "te rog ia-l, nu vad". S-a obisnuit si cu asta.
Acum are deja 5 ani jumate si ticuri de ochelarista.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput