Crize la doi ani sau nu?

Crize la doi ani sau nu? | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

Copilul meu, desi este un cumintel are anumite momente in care daca nu i se da ceea ce vrea si ii spunem "nu" plange pana vomita.
Sunt terminata psihic deoarece nu stiu daca e normal sau nu, daca isi produce singur starea asta?
Nu se intampla des dar in ultima luna a aparut acest fenomen si s-a intamplat de trei ori pana acum.
Daca il intrebi peste cateva ore ce a facut de nu a fost cuminte, iti spune singur, repetand gesturile care le face inainte de a vomita.
Face intentionat sau deoarece plange mai mult timp, pentru ca el de obicei doar "scanceste" si ii trece repede.
Cum sa ma comport eu fata de el, ca nu afisez decat o mare disperare cand se intampla?
Va rog mult orice sfat, orice sugestie ca sunt disperata!

Delia si Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cori spune:

draga mea,

fetitza mea are 2 ani si 8 luni si se comporta aproape la fel. ce-i drept ea nu vomita, dar a avut o perioada in care se sufoca, se invinetea de plans..iar acum daaca ii spun nu..plange pana zic ca ea..face pipi pe ea..si plange pana cedez.

am tot auzit variante cum ca daca cedam va fi un copil rasfatat dar eu aplic metoda "impacarii" pe moment si apoi incerc sa ii explic ca mami e f suparata din cauza acelui moment..

am inteles ca e o perioada in care ei incearca sa isi impuna "puterea" si ei nu o pot face decat prin urlete...caci vocabularul si experienta celor 2 anisori nu le permite sa "negocieze" altfel.

te pupic,

o mamica fericita..totusi::))

bb Bia si mami Cori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Si mandarina mea(2 ani si 4 luni) avea acum vreo doua luni niste crize de simteam ca nu mai fac fata. Acum e mai linistita si, ce-i drept nici eu nu mai dau atata importanta daca ea rastoarna ceva, mazgaleste, strica. De regula se impotriveste la imbracat,schimbat. Am inceput sa-i spun ca plec fara ea sau o las in fundu gol si ies din camera. Incepe sa strige"stai cuminte sa te imbrace mami" Acum mi-e frica sa nu se obisnuiasca asa,intai impotrivire si apoi sa cedeze, ca intr-un joc.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Din experienta mea in lucrul cu copiii...de-alungul a 5 ani....pot spune urmatoarele:
un copil trece prin mai multe etape de dezvoltare...si aceste etape au la randul lor perioade critice....
Aceste manifestari pot fi unele din aceste perioade critice.
De ce va spun aceste lucruri.... pentru ca un copil atat de mic intelege tot ceea ce se intampla in jurul lui...binenteles ca iprin prisma varstei lui de 2 sau cati anisori are.....
si poate ca odata a vrut sa obtina ceva...si a reactionat intocmai...cum spuneati...astfel el a vazut ca va poate santaja.
In general mamicile dau mare importanta la aceste comportamente...si e normal...dar incercati sa nu-l bagati in seama....atunci cand va va santaja si veti observa cu timpul o ameliorare.
Aceasta poate fi una din explicatii...dar nu este obligatoriu sa fie asa....
Salisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri, m-au linistit, mai ales ca de atunci Codrin nu a mai vomat si nici nu a mai facut acele crize de plans isteric.
Pur si simplu s-au oprit.Eu nu am crezut ca exista asemenea crize dar am vazut copii care fac insa mult mai urat si m-am calmat.
Asta este, sa ne traiasca puisorii, sa fie sanatosi ca trecem noi cu bine si peste asta.
Sper sa-i treaca pana in toamna ca merge la gradinita si innebunesc daca imi face ceva de genul asta acolo.
Va pup dulce!

Delia si Codrin

Mergi la inceput