Cupilu' meu cel mic nu are capul uniform, adica in afara de faptul ca nu e perfect rotund, mai are si o denivelare la fontanela anterioara, ca si cum nu s-ar fi sudat corect partile. Fontanela era "punctiforma" (nu stiu ce inseamna asta) la ultimul control, mie mi se parea inchisa de-a binelea. Oricum, ne-a dat numai o picatura de vigantol/zi.
Ati mai vazut asa? E vreo problema? Ce urmari ar putea avea?
(sa fie de vina administrarea de calciu, pe perioada verii, impreuna cu doze mari de vitamina D3?)
Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)
draga vilma,
poate spun o tampenie, dar voi, parintii, v-ati uitat in oglinda? nu e cumva ceva ereditar?
iti dau exemplul lui ile: vine tata socru disperat, cum ca are copilul, nou-nascut pe atunci, capul deformat (acelasi "val" de care vorbesti, in dreptul fontanelei)
ei, ce crezi? el insusi asa are craniul si nu-si dadea seama, iar fetita ii seamana lui la forma capului!;))
capul e in formare pana pe la 2 ani, cand devine rotund, eu asa stiam, dar poate ma insel... eventualele "turtiri" usoare pot ramane, fara nici o consecinta insa
cam asa!
Doamne ajuta;)
Eu nu, eu nu!! Nu cred sa am capul chiar perfect rotund, nici nu-mi dau seama bine, dar sutura aia aiurea sigur n-o am. Nici ta-su, deja la bunici n-m mai cautat. Tot ma gandesc sa nu fie de la doza aia mare de calciu si vit. D2 sau 3...
Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)