gradinitele in germania
Buna tuturor
Daca sunt mamici cu copii deja la gradinita in germania le-as ruga tare mult sa-mi dea si mie sfaturi.
Noi stam Baden-Wurtemberg.Fetita mea are 19 luni si saptamina urmatoare trebuie sa merg sa o inscriu(anmeldung) la o gradinita si sa fiu sincera nu stiu la care sa o inscriu.
As avea in apropiere 3 ( doua apartin de primarie si una apartine de biserica evanghelica)
Am sa merg sa le vizitez dar nici nu stiu ce sa le intreb pe educatoarele de acolo.Ce e bine sa aiba aici o gradinita?ce trebuie sa urmaresc.care ar fii criteriile ca o gardinita sa fie buna?
Din cite stiu aici gradinitele sunt grupe deschise adica copii se joaca impreuna indiferent daca au 3 ani sau 6 ani.Si din cite am mai auzit aici nu se respecta o programa asa cum e in Ro ,aici se fac diverse activitati in functie de ce-si doresc copii.
Sper sa ma poata ajuta cineva cu niste sfaturi si sa pot alege gradinita cea mai buna.
Programul gradinitelor e la doua dintre ele de la 7:30-13:30 iar cealalata are de la 7:30-12:30 dar aceasta mai are de doua ori in saptamina si de dupa-masa adica de la 14-16
va multumesc
renata & vanessa
http://community.webshots.com/user/bizau
Raspunsuri
helbi spune:
Acum am vazut mesajul. S-a tot discutat la Viata in gemania despre gradi.cred ca chiar in ultima parte. Intra acolo si citeste!
Fetita mea e la gradi catolica, de la 2 ani si 10 luni-. Acum are 5 ani si 2 luni , vorbeste f. bine si fara accent, dar.,asa cum ai spus is tu, nu au o programa, sunt in grupa max. 20 copii la 2 educatoare si fac diverse activitati. Ea maninca toate mesele la gradi (mic dejun, prinz si o gustare la 3). Eu sunt multumita de cum e ingrijia, de ce mincare li se da, dar...nu fac mare lucru..sau nu cum stim noi ca se face in RO.
Acum depinde si de copil. a mea e preocupata mai mult de jocuri, decat de jucarii. Asa ca a invatat multe de cind e la gradi.
Noi am optat pt program intreg de la 7,30 - 17. Eu o duc pe la 9,15 si o iau pe la 16,30.
Dcaa mai ai nelamuriri...........
A, inca ceva...si eu am ínscris-o la vreo 6, dar asta a fost singura care nu a pus conditia ca daca mama sta acasa, atunci copilul sta in gradi numai pina la 12, cum au facut altii.
BIANCA