Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (11)
Raspunsuri - Pagina 3
Eliza5 spune:
Roxana, eu ma intorc la birou pe 15 februarie. O sa-mi fie foarte greu, dar am luat decizia asta luand in considerare mai multe lucruri. Din fericire am gasit o bona extraordinara. Are vreo 60 de ani, este unguroaica si este foarte blanda si linistitoare. A mai lucrat cu sugari si am observat ca se descurca foarte bine cu Alexutzu. A inceput sa lucreze imediat dupa ce am nascut si mi-a fost de mare ajutor pentru ca imi face de mancare, calca si spala. Cred ca cel mai bine ar fi sa gasesti pe cineva cu referinte clare. Mie mi-a gasit-o soacra-mea .
Eliza si Alex (15 nov. 2004)
bumbacel spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
Gandacelule, Miche, si voi tot la Grigorie Palama? Eu acolo m-am maritat si tot acolo il botezam pe Alexutzu pe 29 ianuarie. Ce mica-i lumea :-)
Eliza si Alex (15 nov. 2004)
Si noi facem botezul tot la Grigorie Palama (chiar ca-i mica lumea ). Astept sa vad pozele voastre, ale lui Miche sunt tare faine.
Gandacel, cum a fost? A fost cumintel Ioachim?
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
dama spune:
Fetelor, am si o intrebare...pot sa-i dau Debridat lui bebe (2,5ml cum trebuie la varsta lui) amestecat cu lapticul?
Felis, eu zic sa nu disperi, asa mai scade din cand in cand cantitatea de laptic, iar cauza este faptul ca bebe a dormit asa mult. Al meu cam de la inceput si-a facut program de dormit bine noaptea si papat la 3 ore ziua (nu la o ora cum am vazut ca fac alti bebei) si de asta lapticul este mai putintel,dar este. Asa ca da-i sa suga mai des si sa vezi ca revine.
Eliza, ce baietzel maricel ai, sa-ti traiasca. Este un dulce si se pare ca ii place la baitza.
Am mai pus si eu pozici cu grasunelul meu, desi inca nu e el asa rotofei cum l-as vrea eu, dar e bine
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
dama spune:
Si inca ceva ca uitam. Mi-a dat dr trimitere la un kinesiterapeut sa-mi faca masaj la burtica. ati facut vreuna doin voi mai ales cele care au avut cezariana? stiti ce rol are?
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
gandacelu spune:
nu, eu nu am facut botezul la Sf. Grigorie Palamas, dar merg adesea... am multi prieteni acolo, imi sunt dragi si preotii, sunt niste oameni deosebiti...
faceam drumul pana acolo pe jos asa am slabit 30kg in 3 luni!
felis, nu te mai prosti, daca iti doarme copilul atata, e cel mai bun semn ca esti full de lapte - dar avem si noi perioade si perioade, doar nu suntem roboate de la o vreme n-o sa mai avem tztzele asa tari, ca innebunim, se regleaza intr-un fel, altfel ne-am cocosa de la atata lapte purtat de "gat", mai ales ca bebele creste... nevoia lui e mai mare! se adapteaza si sanii, o sa vedeti, nu mai fiti asa speriate de la orice!
dama, eu ii dau debridat cu seringa, dar ii dau 1,5 ml (si ioachim era mai gras ca david, din cat imi amintesc) - am mai auzit si pareri contra debridatului, asa ca nu-i dau doza maxima...
bumbacel, ioachim a fost incredibil de cuminte, nu a plans decat cand l-a bagat Parintele in cazan, in rest a fost cuminte...
ce mi s-a mai parut interesant e ca atunci cand ii citea: te alung pe tine, diavole, etc etc etc, efectiv ioachim incepuse sa se zvarcoleasca, ceea ce el nu face niciodata... mi-am amintit ca si la ileana a fost la fel! vedeti ce important e botezul si de ce trebuie facut cat mai repede?
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
misticgirl spune:
Buna seara!
Multumesc celor care m-au felicitat cu ocazia zilei mele de nastere. Am avut o "petrecere" in familie,adica parintii mei,fratele meu,sotul si Nicholas.Desi am petrecut intr-un cadru restrans ,pot spune ca a fost f. frumos,avandu-l langa mine pe ingerasul nostru.
Felicitari tuturor bebelusilor botezati sambata,sa fie intr-un ceas bun!
Nu stiu daca mai tineti minte,dar v-am spus exact acum o saptamana ca ma duc la doctor pt ca mi-a crescut coltul de unghie in carne si mi se umflase degetul mare de la picior...ei,bine,nu era chiar asa simplu cum parea...a fost nevoie de operatie pt a curata pana la os. Infectia ajunsese aproape pe os,daca mai stateam cateva zile,o pateam rau. Mi-a fost tare frica,dar nu am simtit decat prima injectie cu anestezic,dupa care mi-a amortit degetul.Mai greu a fost dupa ce a trecut anestezia,ca am avut dureri si usturimi.Dar cel mai si cel mai grav a fost faptul ca de marti pana vineri dupa-amiaza a trebuit sa sar intr-un picior sau sa ma care sotul in brate,pt ca nu am avut voie sa pun piciorul jos...asta imi mai trebuia.
Astazi mi-a scos definitiv pansamentul ( firele mi le scosese joi) si mi-a zis ca e bine,ca pot incepe sa merg incet-incet,insa fara a forta piciorul inca.Dar inca ma doare degetul daca calc pe el,asa ca merg stramb...asta este...
Va dati seama ce sexy eram ieri,de ziua mea,cu piciorul bandajat LOL. Bine ca a trecut totul,sper sa nu mai am parte de necazuri si de spitale prea curand.
Nicholas este un cumintel (sa nu-l deochi),cu exceptia dimineatilor,de la 8 pana spre pranz,pana iese afara,cand nu vrea sa mai doarma.
Va pup,ma duc sa vad ce filme sunt la TV in seara asta!
va urez o seara placuta si somn cat mai mult bebelusilor.
Claudia si Nicholas (25.11.04)
http://community.webshots.com/user/misticgirl
Cecilia C spune:
Buna fetelor!!!!
Am nevoie si eu de un sfat..am vazut ca bebeii vostri dorm foarte mult in comparatie cu bebelina mea...Alexia doarme cam 2 ore si apoi se trezeste, foarte rar cand doarme vreo 3 ore...si ma intreb de ce>???? oare nu mananca suficient si atunci i se face foame si se trezeste? de mancat mananca doar dintr-un san ca apoi adoarme si nu o mai pot trezi..dar problema e ca se trezeste foarte des. Daca mananca dintr-un san numai, normal ca apoi trebuie sa ma mulg din celalalt si data viitoare cand se trezeste incep cu celalalt san...
De pus pe ea pune, ca are aproape 4 kg, saptamana viitoare mergem sa ne cantarim si sa ne vada doctorul..e grasunica si are niste obrajori dar ceea ce ma ingrijoreaza este de ce nu doarme destul.
Si cand se trezeste se screme de caca de fiecare data..si cu caca avem alta problema pentru ca se screme foarte tare...dar face pana la urma.
Nu stiu ce trebuie facut ca sa doarma mai mult:)))))poate imi dati voi un sfat...
Eu sper ca dupa ce mai creste sa doarma si ea mai mult ca altfel e destul de nasol, am impresia ca nu se odihneste destul.
Multumesc de raspunsurile voastre si sper sa mai crestem si noi si sa dormim mai mult. Acuma miercuri avem 4 saptamani.
Felis, tu cum ai reusit sa-ti inveti puiul sa doarma atata??? e foarte bine daca doarme atata...mi-as dori si eu sa doarma macar vreo 4 ore o data.
Am pus si noi pozitze noi in albumul Alexia 1
Va doresc sa aveti o noapte buna si sa doarma bebeii cat mai mult.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cas_cici/my_photos
gandacelu spune:
cecilia mami, nu sunt toti copiii la fel, si eu as vrea sa doarma cat al lui felis, ea e o mamica binecuvantata... altele, ca noi, ne tragem pacatele
la mine, primul copil se trezea din ora in ora pana la 11 luni nu atat ca ii era foame, ci avea nevoie de afectiune, voia sa se mai rasfete putin cu tztzica-n gura! cred ca am facut bine ca i-am dat de cate ori a vrut, pentru ca e o fetita foarte sensibila si asta a ajutat-o sa se dezvolte bine emotional, sa nu fie o "refulata" (e drept ca e... rasfatata, dar mai bine asa decat altfel;)
asa ca nu exista o reteta... incearca sa mananci consistent seara, sa ai lapte mai "bogat" in proteine, asta ar fi 1
2. incearca sa o faci pe bebelina sa pape mai mult seara, dupa baie (neaparat fa-i un ritual: baia la aceeasi ora - cu aproximatie - asa iti va dormi mai bine - garantat!
3. verifica daca nu sunt alte probleme: de ex, caldura prea mare in camera - pune vase cu apa pe calorifere - temperatura cica ar trebui sa fie in jur de 22 grade celsius - la mine nu e !;) - pentru ca se poate trezi si de sete
multa bafta! nu te descuraja, nici un copil nu e la fel, cum nu gasesti 2 oamnei cu aceeasi amprenta
bucura-te ca e sanatos bebe! si... asta e! asta e viata de mamica!
claudia, la multi ani cu intarziere eu am avut ieri botezul, de aia am fost mai ocupata! scuze!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
bumbacel spune:
quote:
Originally posted by Cecilia C
Si cand se trezeste se screme de caca de fiecare data..si cu caca avem alta problema pentru ca se screme foarte tare...dar face pana la urma.
Si Tudor se screme foarte tare cand face caca sau cand face vr'un partz (la cat e de mic face niste partzuri de om mare...). Si plange....se inroseste tot si urlaaaa saracutul.
La noi pentru crizele de plans functioneaza plimbatul si dansatul prin casa, tinutul la verticala si cateodata muzica (e fan Nina Simone ). Am o melodie de 10 minute care-i place tare si p'aia o pun de multe ori, pana adoarme.
Azi ne-am cantarit si avem 5100g si se pare ca e bine pentru cinci saptamani, asa ca am scapat de frica laptelui praf.
Sa aveti o seara linistita si...vise placute
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
Cecilia C spune:
Mersi de incurajari Gandacelule, tu ca intotdeauna stii sa faci omul sa se simta bine. O sa incerc sa mananc seara mai bine si sa o fac pe bebelina sa pape mai mult si atunci sa vedem rezultatul, daca nu, o sa o tinem asa ca n-avem ce face ca de sanatoasa e sanatoasa.
Numai cred ca imi fac eu prea multe griji..deh, e primul copil si isi spune cuvantul lipsa de experinta probabil. Dar o scoatem noi la capat, ha ha.
Noapte buna la mamici si bebici si sa aiba bebeii un somn cat mai dulce si linistit.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cas_cici/my_photos