meniu bebe 12 luni
Am o fetita tare pretentoasa la mincare. Ne ia o ora pentru 100 ml de mincare indiferent ce e . Nu mai stiu efectiv ce sa incerc. De dimineata azi a mincat 50 ml cereale si 50 ml iaurt cu fructe . LA prinz a mincat 75 ml de supa si cind se trezeste mai maninca poate 75 ml. Seara maxim 100 ml de cereale sau iaurt. Am incercat si mincare de-a noastra , e incintata la inceput dar dupa 3 lingurite gata. S-a saturat!
Cam ce le dati voi mamicilor la copilasii de un an sa pape si cam cit trebuie sa pape la un an. Eu simt ca imi iau cimpii. Daca ii dau biscuiti musca de 2 ori din el si il arunca prin casa sau se joaca cu el. In schimb vrea non-stop tzitzica bat-o vina.MAma mereu imi spune ca din cauza asta nu papa ea dar eu nu mai stiu ce sa spun si ce sa fac .
Poate cineva sa ne ajute cu un sfat?
Raspunsuri
bebe2004 spune:
Si eu am avut probleme pana acum cateva zile, dar nu chiar asa ca tine. Al meu manca,dar numai lapte, iaurt si fructe, iar de legume, carne si ou nu se prea atingea. Medicul pediatru mi-a recomandat Peritol. Acum de cateva zile mananca tot, de nu mai stiu ce sa-i dau sa manance. Eu zic sa mergi la doctor si sa ceri ceva pt pofta de mancare. I-am dat si cremvusti, branza topita Chiri, mamaliga cu branza telemea, cascaval si iaurt. In ciorba ii pun si o lingura de iaurt sau un pic de smantana. Succes.
Alexandru si mama (26 apr 2004)
noi
iga spune:
Si fetita mea de 1anisor face la fel.Inca mai maninca tzitzi ,dimineata maninca un iaurt cu fructe,o banana+titi,apoi doarme de amiaza .Cind se trezeste maninca ce mincam si noi+tzizti de cite ori are chef.
Si eu cred la fel ca nu maninca prea mult din cauza ca mai suge de la piept;dar eu nu-mi fac probleme ptr.ca este dolofana si nu mi-a fost niciodata bolnava.
Pupici de la gagici
roberta si Ada http://community.webshots.com/user/robe
diana 20 spune:
Problema cu puiul meu este ca nici nu a luat in greutate cum trebuie .S-a nascut cu 3.500 kg si acu abia are 8.500 Imi tot pun intrebarea daca nu cumva laptele meu nu a fost prea slab . Am fost la medic sa ii cer ceva de pofta de mincare dar aici nu iti dau asa ceva.
De la 3 luni avem problema asta si am tot incercat sa ii dau completare cu lapte praf dar nu a acceptat nimic altceva. Am incercat toate marcile posibile de lapte si nimic. Acum tot ii dau lapte de vaca in speranta ca il va accepta insa bea citeva guri si apoi il scuipa. Nu stiu cum voi reusi sa o intarc.
Mama zice ca si eu la un an aveam 8.500 kg dar lucrul asta nu ma incurajeaza deloc pentru ca vine iar ora mesei si iar acelasi chin .
AM tot sperat ca o sa creasca si ca va minca mincarea noastra cu pofta dar se pare ca s-a invatat cu blenderul si nu vrea decit toul super pasat. Cum ii strecor bucatele mai mici cum nu mai maninca . Oare pina cind va minca pasat ?
va multumesc pentru sfaturi si sper ca intr-o zi sa o vad si eu mincind ceva cu pofta.
Oana MC spune:
si noi sintem campioni la greva foamei. Matei are aproape 11 luni si iubeste tzita foarte mult. pina acum o saptamina sugea noaptea mult (se trezea si de 4,5 ori sa suga) si in timpul zilei nu minca mai nimic. daca minca 100-200g mincare solida. am taiat tzitza din timpul noptii (surprinzator, fara proteste prea mari din partea lui) si acuma este mai flamind ziua si maninca mai bine. "problema" pe care o avem noi acuma este ca vrea sa se hraneasca singur (a preluat lingurita si ce face cu ea...cred ca va imaginati...picteaza tot), asa ca maninca cu mina legume fierte, fructe, paste, mamaliga, gris cu lapte. eu ma bucur ca maninca. stam amindoi la masa si mincam impreuna; cred ca si asta ajuta. avem un scaunel care se prinde de masa, asa incit el sta la masa la acelasi nivel cu noi. ii mai dau sa suga de trei ori pe zi, dupa fiecare masa.
ce am observat eu la Matei este ca il atrage mincarea colorata divers. ii pun pe tavita morcov fiert, telina, cartof, mazare si porumb si ciuguleste din fiecare. poate ar fi bine sa o lasi pe fetita ta sa se joace macar cu mincarea, poate ca va baga si in gurita cite putin si va prinde gustul.
alta chestie care am observat ca merge este sa ii dau sa bea din canita cu cioc diverse combinatii de fructe, iaurt, fulgi, biscuiti si le bea cu mare placere. poate ca totusi ii place sa bea. important e sa ajunga in burtica mincarea.
cred ca la virsta ei are nevoie de hrana solida, cu tzitza isi amageste doar foamea. si noi l-am dus la dr pe Matei sa ii facem analizele sa vedem daca nu e anemic. si nu e. el creste bine, are aproape 12 kg, dar maninca foarte putin. singurul lucru pe care ni
l-a spus pediatra a fost sa scoatem tzitza din timpul noptii si asta a ajutat mult in cazul nostru.
multa rabdare va doresc si sa auzim de bine de la voi.
Oana si Matei (25 februarie 2004)
Roxana_G spune:
Mancarea este o vesnica problema si pentru noi. Alex are 11 luni si abia 8.3 kg, nascuta la 3.6. Nu am alaptat-o aproape deloc, deci e clar ca nu acesta este motivul pentru care e mofturoasa. Oricum mananca ceva mai bine decat puiutul tau, insa are perioade in care orice as face nu o pot face sa deschida gura. Inca papa pasat la blender, altfel scuipa tot. Meniul ei arata cam asa (in paranteza scriu cum ar trebui sa fie):
7 - 200-250 ml lapte cu 2 lingurite cereale - o masa OK.
11 - 190 gr fructe cu biscuiti (aici ar trebui si o lingura de branzica, insa nu pune gura pe asa ceva. decat sa amestec si sa refuze fructele, am renuntat la ea);
15 - 180 gr piure pasat din aceleasi legume mereu cu carnita sau galbenus (ar trebui 100 ml supa sau ciorba si 150 gr mancarica variata, cu piure dintr-o singura leguma alternand, spanac, sufleuri, etc)
18.30 - 150 gr iaurt cu biscuiti - alta masa OK
21 - 200-250 ml cereale (ea prefera biberon, laptic cu 4-5 lingurite cereale, sa ramana tot lichid).
Rox si Alexandra Maria
(10.02.2004)
crig72 spune:
Diana sa nu fii stresata de faptul ca doreste numai mancare pasata.Sa stii ca si noi am trecut prin asa ceva.Nu accepta deloc carnita maruntita ;nici acum de fapt nu prea o mananca cu placere in ciorbita.Pentru piure , carnita si ficat inca mai folosesc blenderul.Dar in rest pot sa-ti spun ca trecerea a fost brusca.Efectiv cand a vrut ea.Oricum pana la 2 ani si un pic i-am facut totul pasat.Poate am gresit dar Mariuca a decis ea momentul schimbarii.Numai bine si RABDARE!
Cristina si Maria-Teodora(2 ani si patru luni)
uki spune:
Draga Diana!
Si eu am un copil mofturos la papa, dar la mine nu a vrut tzitzi decat 3 luni. Si la fel s-a obisnuit cu blender, dar am dat vina pe dintzisoti pt ca nu are decat 2, acum vine al treilea...
Eu am pus in laptic 2 masuri de cereale de ex fulgi de ovaz de la Hipp, la masa de dimineata si cea de seara, si putina miere. Cred ca a ajutat-o sa ia in greutate. Si banana la 2 zile. Fetitza mea nu e grasuna, are 10,500 Kg si 77 cu, nascuta fiind cu 3 Kg. Eu nu ma iau dupa altii, i-am dat ce am crezut de cuviinta dupa felul ei de a fi, si daca trebuie sa-i dau pasat pana la 3 ani, ii dau. Are oricum toata viata sa pape mancaruri de-ale noastre. Si noua ne-a dat de la doctor sirop pt apetit, dar nici cu el n-a dat rezultate...
Sanatoasa sa fie, si puiul tau la fel. Incearca-l cu de toate, ii va place ceva pana la urma...![]()
Te pupacim
Gabriela si
Mariuca
Ce bine ca esti...ce mirare ca sunt!
uki spune:
Draga Diana!
Si eu am un copil mofturos la papa, dar la mine nu a vrut tzitzi decat 3 luni. Si la fel s-a obisnuit cu blender, dar am dat vina pe dintzisoti pt ca nu are decat 2, acum vine al treilea...
Eu am pus in laptic 2 masuri de cereale de ex fulgi de ovaz de la Hipp, la masa de dimineata si cea de seara, si putina miere. Cred ca a ajutat-o sa ia in greutate. Si banana la 2 zile. Fetitza mea nu e grasuna, are 10,500 Kg si 77 cu, nascuta fiind cu 3 Kg. Eu nu ma iau dupa altii, i-am dat ce am crezut de cuviinta dupa felul ei de a fi, si daca trebuie sa-i dau pasat pana la 3 ani, ii dau. Are oricum toata viata sa pape mancaruri de-ale noastre. Si noua ne-a dat de la doctor sirop pt apetit, dar nici cu el n-a dat rezultate...
Sanatoasa sa fie, si puiul tau la fel. Incearca-l cu de toate, ii va place ceva pana la urma...![]()
Te pupacim
Gabriela si
Mariuca
Ce bine ca esti...ce mirare ca sunt!