Rosie in obraji
Diana mea are de cateva ore obrajii si barbita foarte rosii. Nu are febra... nu e de la efort... nu are bubite pe ea... nu mai e rosie nicaieri altundeva pe corp.
Aveti idee ce ar putea fi? A mai fost cineva in situatia asta? Ar putea fi ceva grav? La noi e vineri noaptea, si nu pare sa fie cazul sa o duc la urgenta, pentru ca ea e altfel e absolut normala (doar foooarte rosie
)
Laura
Sa fie o iritatie? Poate si-a frecat fata de ceva...un material textil mai aspru. Altceva nu stiu ce poate fi daca in rest e ok. Da-i cu niste pivalat de flumetazon da ai in casa.
Adivio&Ioana-nazdravana
Adela99 spune:
nu stiu daca zic o prostie ... da' al meu avea obrajii rosii de la vant. daca ieseam cu el afara si sufla vantul se inrosea si i se si usca pielea, arata ca o alergie (fara bubitze)
pe parcurs ne-am dat seama ca are piele foarte sensibila si foloseam o crema pentru piele sensibila (pentru copii) de la farmacie
Laura B spune:
Adivio, daca si-ar fi frecat fata de un material textil ar fi fost oare asa uniform inrosita si pe obrazul stang, si pe cel drept, si pe barbita??? Offf.. si nu am in casa decat unguent contra diaper rush si ceva unguente cu antibiotic in ele. Pivalat de flumetazon stii cumva daca pot gasi aici in farmacie la "liber"?
Adela99, e adevarat ca si fetita mea are o piele foooarte sensibila. I s-a intamplat si ei sa se inroseasca de la vant, dar pe cat de usor se inroseste in alte situatii, pe atat de repede ii trece. Din pacate nu e cazul acum. Si nici nu a stat in vant in orele dinainte sa-i apara roseata.
Eu m-am gandit la tot felul de prostii: ca o fi vreo alergie, sau ca are tensiune ridicata. Prima insa nu stiu de ce ar fi facut-o, plus ca nu am idee de fapt cum se manifesta alergia la mancare; iar a doua... parca si mie mi se pare cam exagerata. Dar tot sunt ingrijorata.
Laura
_
"We build too many walls and not enough bridges." Sir Isaac Newton
miha_em spune:
Eu am mai patit asa ceva. Prima data am pus-o pe seama frigului, apoi de la mancare, care era cam fierbinta sau la vreun aliment din mancare. Dar pe rand am eliminat posibilitatile astea si am ajuns la concluzia ca e de la ou. Ii dadeam un galbenus intreg si se facea rosie ca racul, fara bubite pe ea, fara mancarimi si disparea a doua zi. I-am redus oul la jumate si acum e ok.
Incearca sa elimini pe rand cate un aliment si sa descoperi de la ce este. E imp sa afli din timp pt a preveni vreo posibila alergie.
Numai bine!
dulcetica spune:
Si BB Rares are aceeasi problema.Totusi ,presupun ca are o piele extrem de delicata.Pur si simplu e iritat.Am incercat mai multe creme si nu pare sa aiba un efect imediat.Acum s-a mai estompat ,dar si pe mine m-a ingrijorat.L-am dat cu crema mea de ochi,cu crema de galbenele si cu advantan,care e un unguent pentru alergie.
Adema spune:
Avem aceeasi belea. Noi am fost insa pe la dermato si ni s-a spus "dermatita atopica". Tratament cu Elidel de doua ori pe zi. Cam tot aia e insa, mai ales ca acum e in faza de 'facut ploita' toata ziua si balute, deci se umezeste cu saliva si sta permanent rosu. Asta e !
mamica dulce spune:
Si Marc la fel(2ani) aproape zilnic ii ard obrajii.La fel,fara febra,se inrosesc(mai ales stangul)si locul ala e atat de fierbinte!!!La fel niste bubutze mici si rosii.Dupa cateva ore trece,trec si bubutele,ramane obrazul alb si curat,pana a doua zi.
Medicul a vorbit fe de o alergie ,fie de circulatia sangelui.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
mihaelabebe spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
...fie de circulatia sangelui.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
Asta ne-a spus si noua pediatrul.
mihaela
Laura B spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. 
Pana la urma s-a estompat roseata (am verificat-o de mai multe ori noaptea si abia pe la 5 dimineata nu o mai avea), iar acum dupa ce s-a trezit o vad ca este doar usor, foarte vag rozalie.
Pana la urma, cel mai probabil e sa fi fost o alergie (m-am gandit si singurul lucru nou in mancare au fost diverse tipuri de seminte incoltite amestecate in salata verde; oare astea or fi alergene???). O sa merg cu ea saptamana viitoare la medic sa vad ce spune si el.
Oricum, acum mi-am venit si mie inima la loc.
Sanatate multa la toti puiutii!
Diana are 1 an si 10 luni.
_
Revin pentru ca am uitat sa va spun despre circulatia sangelui. Nu e imposibil ca ce i s-a intamplat ieri seara sa aiba o legatura si cu problema asta. Diana pare ca ma cam mosteneste pe mine, iar eu nu stau grozav aici. Fata mea mai are si pielicica foarte subtire si i se vad toate vinisoarele de sub piele, dar asta pare ca s-a imbunatatit oarecum pe masura ce a mai crescut.
Totusi, nu-mi pot imagina ce anume ar fi putut declansa roseata persistenta pe care a avut-o, daca ar fi fost numai din motiv de proasta circulatie...
Laura
_
"We build too many walls and not enough bridges." Sir Isaac Newton