medicamente impotriva lactatiei

Am si eu o intrebare si nu-mi sariti, va rog, in cap ca e bine sa alaptezi etc..stiu si eu ca e bine, dar nu e rau nici cu lapte praf.Pe primul copil l-am alaptat(de fapt ma mulgeam si ii dadeam in sticla )timp de 4 luni, iar acum urmeaza sa nasc peste 5-6 sapt insa nu vreau sa mai alaptez;stiti ce medicamente se recomanda pt oprirea lactatiei si a durerilor?
Mama mea va sosi la noi peste 2 sapt si poate imi poate aduce ceva;aici nu se da nimic decat paracetamol si oricum aici se insista f mult pt alaptarea naturala ca nu imi vine nici macar sa intreb(dar o voi face la momentul potrivit).
Am motivele mele pt care nu vreau sa mai alaptez (mai ales ca acum mai am si copilul de 3 ani).
Multumesc,
AncaDPN 25.02.2005 si Vladimir (21.08.2001)
Raspunsuri

Teodora D. spune:
Draga Anca, eu stiu ca exista un medicament, Dostinex, care opreste lactatia si are mai putine efecte adverse ca altele. Cred ca trebuie luate 2 pastile, costa in jur de 1 milion si se compenseaza cu reteta de la medicul de familie, dar mai multe informatii nu stiu , eu inca mai alaptez, dar am retinut ideea chiar de pe acest forum, s-ar putea sa am nevoie de ea. Eventual da o cautare sau poate primesti mai multe lamuriri de la fete.Nastere usoara si bebe sanatos!

Galinia spune:
Eu am luat Brocriptin direct de la farmacie,fara sa fie nevoie de trimitere.Medicamentul mi-a fost recomandat de medicul pediatru,dupa ce i-am explicat clar ca nu vreau sa mai alaptez(am facut-o o singura luna,dar cu chinuri de care nu vreau sa-mi amintesc).Se ia o pastila pe zi,dar nu mai stiu cate zile.In cazul meu nu au existat efecte secundare.

vlada spune:
si eu am luat Bromocriptin, insa mi-a facut f. rau. Nu am apucat sa iau decat o pastila si am vomat,ma durea capul cumplit si chiar am lesinat. Dr. mi-a spus ca multe mamici se plang de efecte adverse...find pe baza de hormoni, nu prea e suportat de organism. Si e singurul care se mai gaseste in Romania.
Andreea si Vlad
Iubirea mea

Indra spune:
Mie mi s-a recomandat sa iau Antipirina. Sincer vorbind nu stiu daca se gaseste in vre-o forma comerciala, dar avind o prietena farmacist mi-a dat dracia asta. Era un soi de pulbere cristalizata pe care mi-a dozat-o in nu mai stiu cite pliculete, cite unul pe zi. Poate are mama ta vre-o relatie pe la o farmacie si afla mai multe detalii. Cert este ca la vremea respectiva nu mai aveam suficient lapte, de asta am luat, si nu a avut nici un fel de reactii adverse.

Corina spune:
Anca,si aici se insista pe alaptarea naturala,dar daca tu nu vrei sa alaptezi ti se da medicamentul la maternitate, sau cind iesi, ai reteta si il poti lua de la farmacie.
Intreaba-ti medicul de familie,el ar trebui sa stie!
Corina si Anna nazdravana!!

xerxe spune:
Eu am luat brocriptina sau cum se mai numeste, nu mai stiu exact, la recomandare med ginecolog, dar dc citesti prospectul la reactii adverse te crucesti! Le-am luat numai o spatamana, nu stiu dc din cauza lor, dar de atunci, memoria mea
, uit de la mana pana la gura....Am preferat sa ma strang f bine cu un fular gros si lung si sa nu mai beau lichide.
Cred ca ai motive intemeiate pt care nu vrei sa alaptezi; la noi au f probleme de sanatate ale Alexucai si sincer iti spun ca-mi doresc si al doilea bb pt a putea alapta! Nastere usoara!
Luminitza, mami de Alexuca

kiwwy spune:
Bebele meu s-a intarcat singur la 9 luni iar eu am avut mari probleme cu sinul
Amluat :Refen Retard(diclofenac)
Brocriptin
Oxacilin
Te avertizez ca Bromcriptinul este ingrozitor, eu am luat doar o zi(inainte de culcare, daca stia ce ma ssteapta a 2 zi dimineata....am crezut ca mor asa de rau mi-a fost .
Gindeste-te in primul rind ca este minunat sa alaptezi ,mie imi pare tare rau ca nu se mai poate,iar daca iei medicamentele acestea care opresc secretia lactata si trebuie sa nasti, sigur nu va fi bine ,cu tine....parca esti drogat si nu ai puteresa mai faci ceva, am auzit ca toate medicamentele de oprire sunt ingrozitoare, Mare grija!

roxanaz spune:
draga Anca,
in afara de bromocriptina poti lua si dostinex - ambele sunt derivati de ergolina si, deci, hormoni. efectele adverse sunt si ele asemanatoare. daca doza este prea mare apar si ele (greata, varsaturi dureri de cap, etc.). de aceea se incepe cu doza minima de 0,5mg de 2 ori pe zi. se poate da si doza soc de 1 mg daca se doreste prevenirea lactatiei.
nastere usoara si un copilas asa cum iti doresti!
Roxi si Patrick (29.07.2004)