Sarcina extrauterina - manifestari?
Raspunsuri - Pagina 2
cristinamh spune:
am o SE... si singurele manifestari, in afara de cele calsice de sarcina, au fost... instinctul meu ca ceva e in neregula. si din pacate la eco s-a confirmat, embrionul era langa ovar... l-am depistat rapid, la 6 saptamani jumatate, asa ca mai am timp sa incerc si tratamentul cu metotrexat injectabil. sper sa dea roade si sa nu ajung la operatie, fie ea si laparo...
mentionez ca n-am avut nici un fel de durere... si nici acum nu am...
Cristina
si
Andrei-Razvanhttp://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Kariris spune:
La mine a fost foarte nasol... mi-a venit ciclu normal 2 luni, nu aveam simptome de sarcina din cand in cand vedeam stelute si eu credeam ca n-am calciu suficient, imi simteam abdomenul inflamat de parca as fi avut anexita, nu prea puteam sa stau pe scaun simteam dureri in intestin, faceam pipi foarte des si tot timpul aveam senzatia ca vreau sa fac si kk.
Am facut teste de sarcina din farmacii (cu urina) pentru ca totusi ciclul parca nu avea culoare normala (era inchis la culoare) dar toate testele au iesit negative.
M-am dus la ginecolog si m-a internat in spital cu dg. perimetroanexita cronica. In spital nu mi-au facut B-hcg, nici eco transvag. ci doar eco normala si au spus ca am anexita pe dreapta. Asta se intampla la al 3-lea ciclu peste sarcina. In spital m-au tratat de m-au tampit cu augmentin intravenos si calciu intravenos si m-au externat mai rau decat eram cand m-au internat.. iar ciclul meu nu se mai oprea... curgea putin dar intr-una si maro la culoare.
Dupa externare la o saptamana (timp in care nu s-a oprit sangerarea) eram la serviciu si am simtit o durere crunta in partea dreapta iar dupa 4 ore eram in operatia de urgenta cu burta plina de sange (se rupsese trompa) bineinteles cu punctia facuta fara anestezie.
Am facut operatia la ora 20 si m-am dus cu taxiul la spital direct de la serviciu; eram sigura ca am extrauterina perforata, am intrat fara formalitatile de internare si m-au dus direct in sala de operatie cu tensiune 9 cu 5 nici ei nu credeau c-o sa supravietuiesc.
A fost crunt. De lesinat n-am lesinat niciodata, aveam doar uneori stari pasagere de rau.
Nu mai am trompa dreapta dar am scapat cu viata.
Si totul din cauza incimpetentei medicilor din Brasov (de la maternitate) care mi-au dat diagnosticul gresit.
Kariris spune:
Am uitat ce era mai important: fa-ti analiza de sange B-hcg si aco transvaginala.
Astea sunt sfinte! Arata clar daca este sau nu.
Multa sanatate!
Racaru spune:
Am refacut testul, a iesit pozitiv.
Acum sper sa fie bine, mai astept un pic si merg la doctor(au trecut decit 2 saptamini de la conceptie- nu cred ca se vede nimic la ecograf) sa determin exact unde este pozitionat.
Am crezut ca mi-au veni rusii - am avut o mica singerare- probabil de la implantare.
Va doresc mult noroc si voua mai ales tie Cristina, sa te ajute Dumnezeu sa treci cu bine.
thea_m spune:
Valeria, e bb ! Ma bucur pentru tine! Saptamana aceasta fa eco vaginal ca sa stai linistita, dar vei vedea ca e acolo unde trebuie!
Cristina imi pare rau pentru tine. Stiu prin ce treci, pentru ca si eu am fost in situatia ta si, desi am depistat din timp ca este SE, am nimerit la un doctor care probabil nu auzise de metrotrexat si cum eu nu descoperisem inca forumul...am ajuns la operatie clasica. Iti doresc sa treaca totul cu bine, cat mai repede si cat mai usor.
Teodora
dandana spune:
valeria, daca esti din bucuresti, du-te cu incredere la centrul ala de langa spitalul giulesti, pe la 9 fara un sfert, spui ca vrei o ecografie, suporti coada, platesti 150mii si cand intri ii spui doctorului (eu am dat mereu peste dr.pana- bun dar cam sictirit cateodata desi l-am nimerit si extrem de atent) ca tu ai o pasarica cu extrauterina, fortezi un pic ca te doare usor si atunci se va uita mai cu atentie
stiu cum e sa stai cu teama asta, am trecut si eu prin ea! ce pot sa-ti spun este ca o sarcina normala, se vede la 3 sapt de la conceptie, la ecografie vaginala. se vede bine de tot, adica am vazut-o si eu deci nu e nevoie de cinestie ce doctor.
daca ai tupeu, te poti duce la ecograful mare din spital, unde se face si cu plata si unde se pare ca se vede fff bine. spun de tupeu pt ca nu am inteles bine cine are voie sa se duca acolo si cum, pe mine m-a dus doctorita dar mi s-au cerut 200mii
succes!
Elise spune:
Salutare!
Eu n-amavut SE, dar au vrut sa ma opereze de asta pentru ca aveam toate simptomele de SE, asa ca m-am documentat:
www.wrongdiagnosis.com/e/ectopic_pregnancy/intro.htm" target="_blank">http://www.wrongdiagnosis.com/e/ectopic_pregnancy/intro.htm
serenity spune:
Oare poate fi o extrauterina daca la echografia intravaginala nu s-a vazut nimic ? Ultimul ciclu a fost pe 12 noiembrie , iar in decembrie am avut doar o zi ! Daca ar fi sa fie atunci sant in 2 luni si jumatate . Pe 24 ianuarie am facut un control ginecologic si doua teste de sarcina . Toate au iesit negative dar eu continui sa am toate semnele de sarcina : greturi foarte mari , sanii mariti si durerosi la atingere , in fine ... nu e o simpla parere ! Oare daca nu se vede la ecograf nu poate fi vorba de o sarcina ?
Mic album
Alexandra , mamica lui Mihaita
Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )