Trebuie sa aleg un nume de gradinita

Trebuie sa aleg un nume de gradinita | Autor: ANDRUSHKA

Link direct la acest mesaj

Ma ajutati?

Am ajuns in faza in care am demarat procesul de obtinere a licentei pentru un childcare center. Cel mai greu e sa gasesc locatia potrivita, dar cu putin noroc, ma voi descurca.
Dar cum sa-i pun numele? Ma ajutati s-o botez? (Dau mielul..)
Ma gandesc sa fie simplu, nu pompos, atractiv, amuzant daca se poate...Ceva care sa atraga de la bun inceput, dintr-o lista intreaga sa sara primul in oki.
GREAT EXPECTATIONS e prea sobru, desi inspira inclinatie spre partea academica.
Ma atrage ideea sa-i zic LITTLE EINSTEINS, eventual ii fac o caricatura-brand cu bebe Alfred mazgalind pe un perete formula teoriei relativitatii (beyyy, sper sa nu-mi fure altii ideile! ) ma gandesc insa sa nu fie stipulat pe undeva ca numele geniului fizician sa nu fie folosit in alte scopuri! Sa iau o amenda, naibii, de la bun inceput!
Ma mai gandeam la ceva legat de cantecelele lor populare, de folclorul copilutilor de pe-aici... HUMPTY-DUMPTY....HOCKEY-POCKEY.... sau pur si simplu DO_RE_MI (sau nu mai stiu cum se canta gama la astia, dar parca era altfel...)

Voua cum v-ar placea sa se cheme gradinita unde merg puiutzii vostri?... Eventual ati putea face un test ( mai ales fetele din State) si i-ati intreba ce nume ar alege chiar ei, iar daca se mai pricep si la engleza...ii fac asociati!

Ma mai gandeam sa fac trimitere la multinationalitate, avand in vedere ca sunt foarte multi emigranti in zona, un amalgam de obiceiuri, limbi, religii...Sa-mi aleg ca sigla clasicul glob pamantesc inconjurat de copii tinandu-se de mana?

Nu stiu, zau... ma bombardeaza atatea idei....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cred ca mesajul transmis trebuie sa fie unul "warm, loving" etc. Nu cu Einstein.

As zice: Good Start Daycare
Mother's Touch Daycare
A Growing Place Daycare
Step by Step e iarasi un nume des intalnit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Astea suna bine, le pun pe listoaca.Imi place Step-by-step, am sa verific daca e unul in zona...Multzam , Lia.-uff, ca n-am emoticon cu mielu'...
Ideea era ca am sa pun foarte mare accent pe programul academic, de "hranire a creieraselor" nu numai pe aceea de ingrijire/babysitting/caregiving si as vrea sa transpara asta din titlu. dar in acelasi timp sa fie amuzant.
Mi-a atras atentia Laura_O ca asta cu Einstein e un brand de ceva jucarioare... parca-mi amintesc niste CDuri, baby Einstein...
Sunt deschisa la tot felul de propuneri si idei, nu stii de unde sare iepurila...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Gradinita Ozanei se numeste Pisicile Aristocrate si au fatada cladirii pictata cu pisicutele din desen. Cred ca sunt multe desene animate clasice pe care picii le iubesc. Gratiela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Nu ma pot abtine si eu:
"Kido Zone"
nu zice nimic daca e o trasnaie....

Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

quote:
Sa-mi aleg ca sigla clasicul glob pamantesc inconjurat de copii tinandu-se de mana?

Asta mi se pare ok - si copiii sa fie de toate natiile.

Si ca nume - nu imi iese din cap Kinderland!
Da´ma mai gandesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Mie mi-ar placea ca gradinita mea sa se cheme Gradinita mea.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

"Mie mi-ar placea ca gradinita mea sa se cheme Gradinita mea."

Vezi ca exista deja, in Bucuresti, una cu numele asta.

"pun foarte mare accent pe programul academic, de "hranire a creieraselor" "

La varsta gradinitei creierasele pot fi hranite mai neacademic. Dupa parerea mea, rolul principal al gradinitei nu e cel didactic.
In sfarsit, probabil ca ai studiat piata si stii cui si cu ce te adresezi.

"ma gandesc insa sa nu fie stipulat pe undeva ca numele ..."

La asta tre' sa fii intr-adevar cu ochii in 4. Probabil ca exista si acolo un fel de OSIM de-al nostru unde sa potin verifica marcile inregistrate.

Succes in alegere si in afacere,
vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by tata lu Toma

"Mie mi-ar placea ca gradinita mea sa se cheme Gradinita mea."

Vezi ca exista deja, in Bucuresti, una cu numele asta.
vlad

Multumesc mult-mult. Tocmai am gasit-o pe net. Si mi-am "marcat-o" pe traseul meu de vara in cautarea unei gradinite pentru Dinu.

Succes Andrushka!
Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Peek-a-boo
Children’s place
Happy Day/Start/Kids
Super Kids
Little Leaders/Treasures
Numele tau Day Care

Succes!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Multumesc , dragii mei!

Vlad, stiu ca suna cam sec cuvantul "academic" si sperie- dar n-am facut decat sa-l traduc pe "academics" prin care americanii inteleg invatarea literelor, numerelor, formelor geometrice, etc. Deci ceva ce ei prind oricum din zbor la varsta asta, doar ca prezentat ceva mai sistematic. Eu mi-am propus sa merg pe un sistem de "tematici" . O "tema" este prezentata timp de 2 saptamani, si in functie de ea ne ghidam celelalte activitati. La gradinita unde am lucrat eu (care, apropo, se chema KIDZ WORLD--kidz, nu kids) am experimentat ceva de genul asta, si mie mi-a placut, dar sefa mea care era cam neorganizata, a lasat ideea si efortul sa se piarda in ceata. Aveam tema "the sky is a stage" ii invatam cantece (ex, Twinkle, twinkle little star), facusem o sceneta si purtau niste costume stilizate de corpuri ceresti, citeam carti fiction si non-fiction legate de cer si astre, modelam din plastilina sistemul solar-asta le-a placut cel mai mult! ba tineau minte ordinea planetelor mai bine ca mine, care le cam brambuream!Toate activitatile se invarteau in zona asta. Am facut si prajituri cu ei in forma de soare, luna si stele! Si i-am vazut mai fericiti decat in zilele cand se jucau liber si ajungeau sa se buseasca cu masinutele in cap si sa se bata pe cuburi! Cred ca asta e marele talent, si stiu ca nu-s originala cand spun asta, sa-i faci sa creada ca se joaca, cand ei de fapt absorb cunostinte noi. Eu nu-s prea buna la asta, recunosc, didacticismul sec din Romania inca ma marcheaza si ma trezesc inca spunand "mainile la spate", eventual "capul pe masa" dar am reinvatat, si incetul cu incetul ma deprind sa scot din entuziasmul asta a lor ce e mai bun.
Este un centru pe aici "Little Martians" decorat numai cu nave spatiale si extraterestri, copiii sunt incantati. Am vazut ca acum e o moda cu dinozaurii, poate sa ma leg de asta?
Nu ma pot lega de personaje de desene animate din cauza copyrightului. Nici sa pun pe pereti desene cu reproduceri n-am voie.

A, apropo tot de "academics", nu stiu daca ati apucat sa vedeti "Daddy day care" cu Eddie Murphy. El asta facea, ii lasa sa se joace toata ziua si era un dezastru, ca-n filme . La un moment dat o intreaba pe o fetita ce altceva si-ar mai dori, si ea, americanca pur sange si vrednic cetatean al tzarii sale , zice: "You may want to feed our minds.." , de-aicea treaba cu "mancarica de creierash", tataluToma,
Si ca sa te supar de tot, sa-ti spun ca unele gradi de p-aci au "curriculum " ptr cupii sub un an? Asta chiar suna nashpa, este? Bine ca-i indoapa bine cu cunostinte pana la 5 ani si-apoi ii lasa sa lancezeasca. (off-topic: azi fusei la clasa a Xa, la o ora de algebra. Ii invata sa inmulteasca si sa imparta numere zecimale cu 10, 100, 1000. Eu aveam treaba cu copiii bilingvi, eram un fel de bagator de seama pe acolo, dar profesorul lor-un albanez din Kosovo- mai ca nu-si dadea palme si nu se arunca pe fereastra de disperare ca nu pricepeau nicicum ca trebuie sa mute virgula aia(punctul in cazul lor) cu cateva ordine mai incolo...)

Hmmm, legat de multinational, ce ziceti de MINI-TERRA?
Sa stiti ca ma gandesc la fiecare varianta pe care mi-ati dat-o, o ciocanesc pe toate partile sa vad cum suna...

Mergi la inceput