Gradinita de stat... la ce costuri ajungem?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristiana-Carla spune:

Si noi suntem tot la o gradinita de stat. Costurile sunt urmatoare:
- contributie hrana/luna = 40.000 lei (ciorba nu are niciodata carne!)
- otpionale = engleza 160.000 lei/luna, dans sportiv 200.000 lei/luna
- paza = 65.000 lei/luna (inutila, cred!)
- hartie igienica, 2 prosoape hartie, sapun, servetele de masa / lunar
- fondul clasei = 150.000 lei initial, completat cu alti 100.000 lei pe parcurs
- 30.000 lei teatrul de papusi (de obicei, o data pe luna)
- rechizite, carti la inceputul anului
- "sponsorizare" fond gradinita = 700.000 lei/an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si eu putin off topic dar ma scuzati
tonic...nu e o propunere oficiala dar m-a interesat mult ce ai spus despre nutritia copilului in perioada de crestere. Spui ca ai citit cate ceva despre asta asa ca daca nu te deranjeaza nu ne impartasesti si noua din experienta ta? Poti sa creezi tu un subiect la parintii intreaba sau in creez eu. Sunt convinsa ca va avea succes
Cat despre cerut bani in plus la gradi....sa vedeti cum e pe la particulare....nu cer bani de rechizite dar la Craciun am avut un soc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Costurile noastre de gradinita sunt: 60.000 per zi mancarea, este buna dar cam putina dupa cum povesteste copilul. Unii parinti s-au plans la inceput ca le da prea mult carne de porc si acum este intr-adevar mai des pui. Miruna mananca dimineatza acasa si la gradinita, la pranz la gradinita si isi ia si gustarea de ora 4 pe care o mananca pe drum spre casa la ora 1 si jumatate. Daca merge mai mult de 2 saptamani consecutiv pare un pic mai slabuta, insa de obicei dupa un astfel de interval cam raceste. Total 1.320.000. Daca mai vrea mai cere si i se da, daca nu ii place i-=am spus clar sa nu manance caci nu e nici o problema.
Optionalele costa 25.000 per ora, de 2 ori pe saptamana, noi am ales engleza si dans. La dans vad o imbunatatire, la engleza insa este cam slaba profesoara, caci nu are o metoda de fixare a cunostintelor. Oricum, total 400.000.
La inceputul anului am mai dus bani cam la greu pentru fondul clasei, mocheta de pe jos, caiete speciale, (total 1.200.000, echivalent 135.000 per luna) plus rechizite o lista lunguta (maxim 300.000, echivalent 35.000 per luna). Am impartit la aprox 9 luni cat dureaza gradinita pe un an.
Si la noi mai vine teatrul, o data la 2 luni cam 40.000 (20.000 per luna) si trebuie sa ducem hartie igienica, sapun si servetele, alti 40.000 pe luna.

Total general 1.950.000 per luna.

Acum este prima data cand socotesc cat iese, cred ca acest mult sau putin depinde de salariile parintilor si trebuie comparat cu un minim 200 Euro gradinita particulara cu program prelungit, echivalent 7.600.000 per luna, deci de aproape 4 ori mai scump.

Concluzia mea este ca in cazul familiei noastre, total gradinita de stat ni-l permitem, in schimb cel particular nici vorba, deci nu prea am de ales. Ar mai trebui sa spun ca avem si o bona care sta cu copilul cand este bolnav plus dupa amiaza plus ca bebe 2 este pe drum.

Eu doresc fiecaruia sa gaseasca solutia ideala pentru copilul lui!
Cu drag,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

copiii mei sunt la gradi de stat (sect.4) si pt. program scurt (8,00 - 13,00) platesc asa:
- masa 40.000/zi/copil (in zilele in care nu merg la gradi se scade suma); mincare buna, f. curat
- fondul clasei + rechizite/tot ce mai trebuie (stabilit de parinti): initial: parca vreo 3-400.000 (nu mai tin bine minte, a fost in oct.),100.000/luna/copil
- teatru de papusi/pt. copii: aprox. 50.000/copil/spectacol (vine in gradinita)
- optionale: 25.000/sapt/copil (1 data pe sapt., adica 100,000/luna/copil)
- hirtie igienica, un sapunel: cind ne mai aducem aminte, nu avem cota stabilita
- Mos Craciun, alte serbari de sezon etc: separat (Mosu' a fost, de ex., 150,000)

off-topic pt nefertari:
ma intereseaza si pe mine conditiile de deschidere a contului pt. alocatie prescolari: la ca banca, ce suma minima etc.
multumesc mult de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Fetele, ma intereseaza si pe mine treaba cu alocatia depusa in cont. Oare nu o fi fost vreun subiect pe la Legislative???

Cu drag,

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mitub

Fetele, ma intereseaza si pe mine treaba cu alocatia depusa in cont. Oare nu o fi fost vreun subiect pe la Legislative???

Cu drag,

am fost ieri si am rezolvat treaba asta, asa ca pot sa-ti spun eu.
trebuie sa:
- ai un cont personal deschis pe numele tau (in cazul in care tu esti titulara alocatiei copilului) la o banca agreata de Directia de Asistenta Sociala - sunt cam toate bancile, mai putin Bancpost (BRD, BCR, Tiriac etc.) - scoate-ti un extras
- mergi la Directia de As. Sociala - din str. Parintele Galeriu (fosta Venerei) nr. 6/ parter, usa din stg. (scrie pe usa Conturi alocatii stat); oricum, e un gardian acolo care te poate indruma; program: Lu, Mi, Joi 9,00 - 15,00;
mergi cu extrasul si copie sau originalul Certificatului de nastere; madama de acolo completeaza o cerere in numele tau (se uita pe Certif. nastere pt. numele si CNP corect al copilului, dupa care ti-l da inapoi/ nu ti-l opreste, nu compara cu originalul, se face nici un fel de dosar sau altceva); tu semnezi cererea si asta-i tot.
mie mi-a zis madam ieri (26.01) ca o sa-mi intre banii in cont la sfirsitul lui martie.

Mergi la inceput

tot eu cu o completare pt. cine nu stie: str. Parintele Galeriu (fosta Venerei) este in zona Mosilor, in apropiere de Biserica Sf. Silvestru; de la Pizza Hut - cum vii dinspre Obor: pe aceeasi parte, a 2-a straduta, intre Banca Romaneasca si un oficiu Tarom. Nr. 6 este pe partea stg., la aprox. 200 m. de Mosilor.

P.S. teoretic, ar trebui intii sa mergi la As. Soc. sa-ti arate aia lista cu bancile, dupa care te duci si deschizi cont daca nu ai, la ce banca si sucursala vrei (oricum trebuie sa aduci extrasul pe numele tau si daca ai un cont mai vechi si daca deschizi unul nou); daca ai dubii ca banca ta ar fi pe lista mai bine te duci sa-ntrebi, altfel e cam pierdere de timp, poti sa te duci direct cu extrasul; s-ar putea rezolva, probabil, si cu un tel.: d-na, banca X e pe lista sau nu?

Mergi la inceput