contract prestari servicii in loc de salariu

contract prestari servicii in loc de salariu | Autor: mihaela.c

Link direct la acest mesaj

Pot lua banii cuveniti pentru prestatia mea la o firma printr-o alta firma la care sunt actionar unic? Ma gandesc sa nu ma declar angajat la firma la care lucrez, ci sa cer sa mi se plateasca banii cuveniti pe firma mea, contra factura de prestari servicii. Ma gandesc ca taxele sunt mult mai mici in felul asta, dar ma tem sa nu fie ilegal. Stie cineva daca exista vreo lege care sa interzica asta?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Se poate.
E o procedura curenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulicamica spune:

Si eu sunt "oficial" in cic.....banii pt faptul ca m-am intors la servici sunt luati pe firma, contract de servicii..totul e absolut legal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

am firma ,sunt actionar unic,firma incaseaza pentru prestare de servici de la alta firma...eu cum ajung lunar la aceasta suma,pe ce baza scot ? cum inregistrez in contabilitate ,
mersi,ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

ili, asta e intrebarea fiecarui administrator unic!
primul raspuns pe care pot sa ti-l dau e ca vei ajunge la ei in anul urmator prin distribuire de dividende daaaaar ar mai fi niste portite legale:
- iti treci telefonul pe firma
- contract de comodat pe masina
- contract de comodat pe casa si atunci poti sa scoti o parte din chelt cu intretinerea
- diverse cheltuieli pe firma, in limite rezonabile
- avansuri spre decontare pe numele tau dar iar in limite rezonabile si eu nu as folosi varianta asta pt ca e ....riscanta, se poate considera avans din dividende si asta e ..penal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by ili

am firma ,sunt actionar unic,firma incaseaza pentru prestare de servici de la alta firma...eu cum ajung lunar la aceasta suma,pe ce baza scot ? cum inregistrez in contabilitate ,
mersi,ili

Incerci sa bagi in contabilitate toate cheltuielile pe care le faci.
Totodata, nu uita ca poti detine, in mod legal, in casa societatii, suma de 50.000.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Liviu, dar plafonul de casa nu s-a abrogat?

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

ATENTIE!
s-a abrogat plafonul de casa DAR e bine de tinut minte ca daca problema lui ili se rezolva cu un sold al casei de 500mil pe care il foloseste cum si cand vrea ea va avea o alta problema daca o viziteaza garda!
baietii sigur vor "dori" sa vada banii si de unde sa-i scoti?
eu nu m-as juca cu chestia asta decat daca stiu ca pot sa fac rost oricand, chiar si pt o ora sau doar 5 minute, de banii din sold!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by ili

mersi,ili

Dar firma nu datoreaza nimic asociatului unic? Datoriile pe termen scurt nu exista deloc in afara de furnizori?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

marius, nu inteleg intrebarea ta!
din cate stiu firma NU datoreaza nimic asociatului unic. exista un caz special al asociatului unic care nu este angajat in alta parte si atunci are niste obligatii pe la asigurari pe care le poate plati firma daaar cu banii de paine firma nu ii este obligata asociatului unic

singura obligatie este cu plata dividendelor dar numai daca asociatul unic a hotarat ca se vor distribui si numai in anul urmator obtinerii profitului care a dus la dividendele respective

Mergi la inceput