Rana pe col - sarcina

Rana pe col - sarcina | Autor: gabi25

Link direct la acest mesaj

Poate stiti careva din voi, ca la randul meu sa pot raspnde la o intrebare ce se intampla daca ramane insarcinata in cazul in care ea are o rana pe col?

Multumesc

Camelia si bebe Rares

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Este bine in principiu sa isi trateze rana inainte de sarcina.
Daca totusi se intampla, mie mi s-a intamplat asa si am dus sarcina fara probleme din acest punct de vedere. Doctorul meu mi-a spus ca rana pe col nu se trateaza in sarcina si nici nu deranjeaza sarcina. Acum merg la control ( am nascut acum trei saptamani) si sper sa imi spuna ce e de facut.

bebe Dragos si mamica Lali

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Gabi ,ideal ar fii ca rana sa fie intai tratata. Nu deranjeaza cu nimik sarciina ,e drept ,dra nu poti stii cum evolueaza aceea rana timp de 9 luni ,si poate da intr-o gramada de infectii ,sau mai rau ,aceste rani netratate duc la cancer de col uterin .Nu este de joaca cu ele. Mai bine mergi la medic ,sigur aceea rana iti va fii cauterizata si apoi gandeste-te la o sarcina (asta in cazul in care nu esti deja insarcinata).Cauterizarea ,este o procedura destulk de simpla si nedureroasa ,sa nu iti fie teama.

ALINA "Zambeste-i vietii ,si viata iti va zambii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Nu afecteaza sarcina, ci afecteaza nasterea daca e naturala. La nastere se dilata colul si daca ceva nu e in regula cu el, e cam nasol. Trateaza-ti rana mai intai!

Ramonika si pisica
O MINUNE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusi spune:

Eu in urma cu cateva saptamani am facut o conizatie. Medicul m-a asigurat ca dupa aceasta interventie colul se reface, ca totul reintra in normal, functiile reproductive sunt la fel, ca pot ramane insarcinata, sa duc sarcina la termen, dar ca nasterea va fi prin cezariana!
As vrea dragele mele, care ati trecut prin experienta aceasta, si ati si nascut pe urma, sa-mi dezvaluiti cate ceva. Am 27 de ani, nu am avut copii, insa imi doresc cu disperare!!!
Pana nu aud din partea voastra cazuri concrete, nu am liniste.
Pusi!

P.S.: am postat un mesaj si pe forumul "Clinica virtuala", insa nu stiu ce se intampla, Arian nu a mai raspuns la mesaje din date de 7 ian!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mironna spune:

Eu am avut rana pe col in timpul sarcii. Am nascut natural, totul a fost bine, nu s-a intamplat nimic rau.
Sfatul meu este sa te duci la medic sa cauterizeze rana.
Multa bafta!

Mirona si BB Andrada (20.03.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Si eu am avut rana ,am ramas insarcinata am nascut normal si totul a ost ok.Acum la cateva luni am facut o cauterizare ca sa nu fie nici o complicatie .Bafta

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickic spune:

Pusi,
eu sint exact in aceeasi situatie cu tine, am facut conizatie in august si doctorul mi-a zis acelasi lucru, doar ca in privinta nasterii mi-a zis ca se va vedea atunci cum e mai bine (brrr... ce fraza). Conizatia poate duce la stenoza cervixului, adica incapacitatea de a se dilata pt expulzia fatului, dar nu stiu in ce procent se intimpla asta...
Astept si eu fete mai experimentate, si cu copilas sa ne lamureasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusi spune:

quote:
Originally posted by vickic

Pusi,
eu sint exact in aceeasi situatie cu tine, am facut conizatie in august si doctorul mi-a zis acelasi lucru, doar ca in privinta nasterii mi-a zis ca se va vedea atunci cum e mai bine (brrr... ce fraza). Conizatia poate duce la stenoza cervixului, adica incapacitatea de a se dilata pt expulzia fatului, dar nu stiu in ce procent se intimpla asta...
Astept si eu fete mai experimentate, si cu copilas sa ne lamureasca...

Vickic draga,
esti ca o raza venita din cer pt. mine! Ma simteam atat de singura ,sunt nelinistita, caut raspunsuri la cele care poate au avut experiente asemanatoare..insa nimeni nimic!
Si cum te simti acum? Ti-ai revenit bine dupa conizatie? Duci viata pe carre o aveai inainte?
Eu sunt o persoana f. activa, alerg, inot, fac mult sport...Cand voi putea relua toate aceste activitati?
Sincera sa fiu, foarte multe zile am simtit un disconfort mai mult psihic decat fizic..simt ca ceva s-a "rupt" din mine, ca nu mai sunt cea care eram inainte!
Tu esti oK, din toate punctele de vedere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Camelia,
Eu am o rana pe col si imi doresc un bebe...asa ca am fost la doctor si am intrebat ce si cum, iar doctorul mi-a spus ca imi recomanda cauterizarea dupa nastere, deoarece in sarcina rana se poate redeschide daca e cauterizata acum. Nu a spus nimic de imposibilitatea de a naste natural...Ma gandesc ca daca ar fi fost un asemenea risc ar fi recomandat cauterizarea acum.
Madi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eu am o rana pe colul uterin de sapte ani. Pare ciudat, dar nu s-a vindecat, in ciuda tratamentelor pe care le-am facut. Dr care ma vede mi-a zis ca trebuie cauterizata, dar nu se recomanda inainte de a avea macar un copil. Eu am sa nasc in curand, dar pentru o siguranta mai mare (sunt o fricoasa de felul meu) am sa aleg cezariana. Cred ca se poate face cauterizarea dupa ce termin cu alaptatul, iar dupa aceea trei luni sunt interzise raporturile sexuale (dar macar scap odata!)

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput