Joc "In jurul lumii" - istorie/geografie (4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bart spune:

quote:
Originally posted by juliafin

anul 1628.Mareata nava, abia lansata la apa, se scufunda imediat in port.Numele navei si portul si unde se afla expusa acum .

Vasa? In Stockholm ? Parca era ceva legat de o eroare de proiectare a navei ...
B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Bart,tot ce ai scris e perfect.Ai omis ceva,unde se afla expusa nava.Se afla in muzeul cu acelasi nume,Wasa.
Bart,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Arboria, uite aici doar unul din nenumaratele link-uri care localizeaza nava in Dundee...

http://www.city-of-dundee.info/attractions.html
Da un serch pe google cu RRS discovery Dundee si vei vedea si poze...

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bart spune:

Colonie africana a unei tari din Europa, colonie creata prin 1885. A fost si singura ei colonie. Supranumita si terenul de joaca al regelui... Despre ce tara europeana e vorba, cine era regele si despre ce tara africana e vorba?
B.

Mergi la inceput

actuala Republica Demococrata Congo,fosta colonie belgiana,regele Leopold al 2-lea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

Diana, cred ca la un moment dat am avut amandoua dreptate. Cartea a aparut in 1999 (nu stiu in ce perioada a fost scrisa si ce bibliografie a folosit. Se pare ca nava a fost ancorata in Londra, dar a fost mutata candva (in 1986) in Dundee.
Uite www.coolantarctica.com/Antarctica%20fact%20file/History/antarctic_ships/discovery.htm" target="_blank">aici:
"Laid up from 1931-1936 when acquired by the Boy Scouts Association for use as a stationary training ship and hostel in London, used by the admiralty through WWII for the same purposes, engines were scrapped.
Used by Sea Scouts and Royal Naval Reserve from 1946-1979.
Transferred to the Maritime Trust and restored to 1925 appearance, currently on open public display as a museum in Dundee since 1986."

PS1. multumesc pentru atragerea atentiei , o sa fac o nota pe carte
PS2. se pare ca trebuie verificate informatiile din mai multe surse

Julia

Mergi la inceput

putem continua.sursa pentru raspunsul meu.
_
occupazione dei territori,Conferenza di Berlino, 1884-1885
A Berlino e nel corso dei successivi trent'anni, tutta quanta l'Africa (tranne l'Etiopia e la Liberia) è stata ripartita tra le nazioni d'Europa: Francia, Gran Bretagna, Portogallo, Germania e, in minor misura, Italia e Spagna, si sono accaparrate il diritto allo sfruttamento di gran parte del continente. Un caso particolare è rappresentato dal territorio corrispondente all'attuale Repubblica Democratica del Congo: esso, infatti, è stato assegnato direttamente al promotore della Conferenza, il re Leopoldo II del Belgio(/
e un text usor,pentru cine nu stie italiana.daca vreun moderator mi-o cere,traduc)
_
Urmatorea intrebare.(de fapt sunt iar doua,nu pot fi departite)
_1.care e cel mai vechi oras din lume,inca existent?10.000 de ani!
_2.care e cea mai veche capitala din lume? este capitala acestui stat de 4500 de ani!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

1. Byblos-Liban
2. Damasc-Siria

Mergi la inceput

Damasc e bine,Byblos ,nu.Am gugalit pentru siguranta,de data asta informatiile din cartea mea si cele de pe net corepund.Mai cauta,dar nu departe
Byblos – “orasul soarelui”, unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu si unul dintre cele mai bogate situri arheologice din Orientul
Mijlociu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

Ierusalim, 8000 i.C.

Julia

Mergi la inceput