Copilasi de oct-noi-dec 2003(48)
Raspunsuri - Pagina 2
allya spune:
VEN draga, pai inca antibioticul nu si-a facut efectul in totalitate si corpul inca lupta (cam in 4-5 zile isi face sigur efectul), deci va mai face febra. Si se prea poate ca sa fie o viroza care s-a complicat deci sa aiba puiul de luptat atat cu virusi cat si cu microbi si antibioticul actioneaza numai pe microbi.
De paracetamol nu stiu ce sa zic, ca eu cand are febra ii dau tylenol ca asta se gaseste aicea.
Algocalminul are efect f bun de scadere a febrei (pt mine ) dar nu stiu daca asta se da la copilasi si cat si cum se da. Algocalminul (noramidopirina metansulfonat de sodiu) are alta substanta activa decat paracetamolul (paracetamol).
ALINA felicitari! si noi am cumparat olita, din cea mai obisnuita si mai ieftina.... da Alex canta si striga in ea, adica isi baga capul in ea, nu fundul... si o mazgaleste cu carioci si isi baga piciorul in ea si o taraste dupa el...
CARMEN draga e mai bine pt copil sa stea cu bunicii decat la cresa, deci e bine ca vine mama soacra , o sa-si revina saracul micut, ca a si slabit saracutul acolo la cresa.
ILEANA draga imediat ne faceai si
allya spune:
VEN s-ar putea si sa nu fie antibioticul potrivit, chit ca ce a primit el are spectru larg, sau sa aiba rezistenta la el. Insa este prematur sa va dati seama daca e asa sau. Daca e asa, probabil trebuie schimbata doza si antibioticul si facuta o antibiograma sa vada ce are puiutul in gat de fapt. In general in gat se fac infectii streptotocice. Ar fi bine sa-i dai iaurt si bifidus (care se gaseste in iaurt), pt a preveni micoze de la antibiotic.
allya spune:
VEN draga sigur e infectie sau e viroza? de unde stie medicul? poate face rosu in gat si de la viroza (care nu necesita antibiotice). Dar daca are si pete galbui pe langa rosu sigur e infectie.
Ven spune:
Alieta, mersi de sfaturi. Am sunat-o pe pediatra acum si a zis cam ce zici si tu
Continuam cu antibioticul asta, pana maine, cand ne vedem din nou cu ea. Culmea e ca dupa doza de Nurofen, i-a crecut febra la 38,7. I-am pus iar 1/2 de Novocalmin. Dr. a zis ca impachetarile sunt sfinte, deci la noapte daca iar face, ne asteapta iar prosoapele ude Moartea lui, saracu'!
Zeeva, ziua mea e pe 15 Hai sa ne traim cu sanatate, capricoarne "capoase" ce suntem, sa ne bucuram de copiii nostri in pace!
A, Maia e mortala in costum de baie! Iar petrecerea Mirunei super!
Mai revin cu vesti!
Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si
adameasca spune:
Bonsoir!
Ma scuzati de greseala cu anul. Si nu va mai luati de mine toate o data ca ma sperii si plec. Si iau si jucariile cu mine, na.
Alina, felicitari pentru reusita cu olitza! La mai multe! In curand o sa faca cumva sa o si ceara, ai sa vezi. Luca o cere de regula la kk, deschide usa la baie si se uita la olitza scremandu-ze. Nu mereu face asta, dar mai ales atunci cand face kk dupa alt program decat cel obisnuit si eu nu stiu cand sa-l pun la oala.
Ven, am mai auzit cazuri cu asa o febra de la un amarat de roshu in gat. sfatul meu e sa-i dai 5 pic de algocalmin fiola daca mai face febra mai mare de 38. La noi asta e cel mai bun remediu. scade imediat febra. Si sosete cu otet. Si mai stiu din auzite (de la Dana, mama Oanei) ca la impachetarile cu cearceafuri ude nu trebuie sa-i acoperi mainile, doar de la piept in jos. Tinem pumnii sa treaca repede. febra pe antibiotic poate sa faca vreo 2-3 zile, zic din experienta asta. Nu ar fi eclus sa faca si ceva bubitze pe corp de la febra asta.
Zeeva, ma duc sa bag un ochi la fetele tale. Sigur sunt niste bomboane. :)
Noi am fost iar la control la dr. o ureche s-a curatat definitv de ceara, una mai are ceva in ea. Tre sa-i pun putin rivanol ca poate iese asa dopul. Iar in gat nu se mai vede nimic roshu. Deci e de bine.
Pupam.
Ileana, lui Luca(2 octombrie 2003)
pozele noastre
poze noi
alinkav spune:
Buna!
Alex tuseste ca un magarus!Toata noaptea a tusit saracu, nici nu sti ce siropuri sa-i mai dau, sa-i treaca mai repede!Ii dau Ketof, Mucosolvan, Prospan si acum si Stodal.
Ven, multa sanatate lui Markus si sa-i treaca repede!
Zeeva, felicitari pentru fetele tale, sunt niste scumpe!
Pupici!
Alina si Alex(22 noiembrie 2003)
poze cu Alex
uki spune:
Neata mai fetelor!
Si eu sunt putin tristuca. Mariuca a facut alergie de la laptele ala Milumil, ca este foarte gros cand il mprepar daca respect dozajul de pe cutie, au o masura imensa pt lapte... Si ochisoru' curge si s-a trezit cu el lipit rau; muci nu mai zic.
Asa ca am fost la dr. Era zi de vaccin si atatia copilasi care plangeau, s-a speriat saraca Maria.
Doctora mi-a zis sa nu-i mai dau Milumil sau sa-l diluez. Acu' doar n-o sa-l arunc...
In rest sunt happy ca Maria a papat binisor avand in vedere starea - cred ca ma afecteaza mai mult pe mine.
Ne-a trimis si la oftalmologie - strabism. Ma oftic! Ca nu-i place deloc la doctor.
Ven draga, nu inteleg de ce n-a scazut febra de la Nurofen, la noi a fost de minune. Ce rau imi pare de Markus ca e bolnavior, mai ales ca febra asta ii moleseste pe unii de ti-e mai mare mila.
Pupacim pe botic sa treaca repede, si la noi si la voi!!!
Si cred ca va dau in sfarsit dreptate cu masajul, a inceput si Mariuca niste reprize de zvarcolire si... nu mai pot sa o stapanesc.
Dar uleiul e bun si pt mami... ha ha!
Ma duc sa dau papa la Mariuca!
O zi frumoasa!
Gabriela si Mariuca
Ven spune:
Fetelor, mersi de incurajari si sfaturi.
Tot rau e la noi. Ieri dupa-masa am sunat-o pe pediatra acasa si i-am povestit pataniile si a zis sa-i dau 1 Fenobarbital seara sa nu cumva sa faca totusi convulsii. I l-am dat. Azi-noapte s-a repetat povestea de acum 2 nopti.Adica trezit copil la 12 noaptea, incercat tata-su sa-l culce 1 h, nereusit, la 1 avea febra 39, i-am pus 1/2 de Novocalmin, prosoape ude pe picioare, sosete cu otet.......scade dupa vreo 1/2 de ora la 38,2, dupa inca 1/2 de ora, creste iar la 38,6.........n-aveam ce altceva sa-i mai facem, l-am tinut asa cu noi in pat pana a adormit. S-a trezit la 9 dimineata, beat de cap. A baut laptele, s-a culcat iar la 10, pana la 11,30. L-am fortat sa manance ceva fructe, abia am reusit. Pe urma plansete, plansete, plansete, intr-una. A facut kk, l-a plans vreo 1/2 de ora, desi nu era constipat. Zici ca-i drogat!! La amiaza acum n-a vrut sa manance mancare buna-buna de dovlecei. I-am facut lapte. A baut juma de sticla, a vomitat groaznic, pe el, pe carucior, peste tot, abia am terminat de curatat mizeria. Si iar plansete. I-am dat restul de lapte, l-a baut si acum s-a culcat (am tras canapeaua in camera de zi si acolo l-am instalat).
Deseara mergem iar la dr. Parca simt ca ceva nu e in regula, eu rosu-n gat de genu' asta n-am mai vazut. Pare un virus tare dubios, cu manifestari gastrice, naiba mai stie.......
Sunt tare amarata, abia stau in picioare de oboseala, ca deja 2 nopti cu program artistic intre orele 1 si 4 e destul de mult! Plus stresul si neputinta in fata febrei asteia nenorocite!
Sper sa scapam odata! Si cand se face bine vreau sa merg cu el la medic homeopat, sa ne dea ceva tratament de imunitate, ca deja cre' ca e a 4-a oara cand ia antibiotoc iarna asta. Too much!
Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si
mara03 spune:
of, of, of saracul markus! sper sa-i nimereasca anca tratamentul de data asta.
si eu merg azi la ea ca ma doare capul ingrozitor de cateva zile si nu-mi sta dupa nimic. asa ca demarez o serie de analize serioase...
pupici tuturor bolnaviorilor. sa se faca bine cate mai repede!
Andreea & Majestatea Sa Tudor (9 dec 2003)
primul anisor :)
noutati!!!
julia23 spune:
Ven,imi pare rau de Markus ca este bolnavior dar si de tine ca treci cu el prin asta.Sa nu faca totusi o boala a copilariei ca stiu ca si din cauza lor se face febra,nu stiu zic si eu.
Mie dc hompeopat a Juliei mi-a spus sa-i dau Echinaceea pt intarirea sistemului si Ecoflorina sa-i protejeze stomacelul.
Sanatate multa la puiut si pt voi!
Alina,felicitari pt reusita la olita!Sanatate multa la puiut!
Uki,mai bine-i schimbi lapticul daca nu-i prieste.
Noi am facut azi vaccinul,Priorixul,nu a zis nimic maimutica mea,nu a scos nici un sunet nici la intepatura nici dupa,are mamy fata curajoasa si cuminte,ii canta la asistenta cind a intepat-o,doar s-a uitat putin mirata dupa care si-a vazut de cantat.Pana acum nu a avut nici un simptom.
Ei ii place la masaj,cand o chem sa-i fac masaj vine si se pune pe burta si sta de parca e o printesa.
Va pupic si sanatate multa la puiutii bolnaviori!
Adriana si bb Julia(06.11.2003)
http://community.webshots.com/user/julia062003