Mamici de iulie-august 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 14

cin spune:
mersi, Katink...dar ideea e...toate aceste lucruri nu le vad si la o eco normala?? ca l-am vazut pe bebe la 10 saptamani...ce-i drept ca doar inimioara si manutele... de-asta ma gandesc...cred ca ar trebui sa fie altceva cu aceasta eco de trim I...si eram curioasa...oricum, miercuri ma duc, abia astept sa-l vad iar pe bebe...

Monica-Elena spune:
 Cin la ecografia morfologica de trim 1 o sa vezi tot ce trebuie la bebe. Nu e chestia de vazut cat chestia ca acum copilul este format in totalitate cu organele importante formate si se va vedea daca totul este in regula. Ti se masoara absolut tot daca are mainile si picioarele simetrice, daca are antebratele egale, daca inima este deja impartita cum trebuie, craniul tot absolut tot si ce este mai important ti se va spune despre placenta, col si arterele uterine cum se alimenteaza bebe. Ir-urile uterine si ombilicala care este f f importanta. De ce? Ptr ca prin ele copilul se hraneste.Il si cantareste. Si bineinteles iti va spune si sexul la ecografia asta doppler. Ecografia de trim 1 este importanta ptr ca vezi daca copilul este in regula format. Ecografia de trim 2 arat cum se dezvolta ce se formeaza in trim 1. Ce vzi aici nu vei cedea la ecografia normala la fiecare control.La mine la 11 sapt s-a vazut sexul copilului.
Sper ca ti-am explicat pe inteles de ce se face aceasta eco. Crec ca mi-au mai scapat niste lucruri dar daca vei cauta la aceste capitool subiectul cu ecografia morfologica vei avea mai multe lamuriri.
Multa bafta!
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

cin spune:
Multumesc mult Monica...am inteles f. bine...ce noroc ca existati aici...e mult mai simplu sa aud si sa inteleg de la voi...

Monicutz spune:
 Roxee, imi pare tare rau! Dar sa nu-ti pierzi increderea. 
Luminita, pe mine nu m-a durut spatele pana acum, dar am mai auzit chestia asta la cumnata mea.

Katink spune:
 Pe mine nu ma doare spatele, ci putin mijlocul m-a durut aseara...

In schimb eu am alta "dilema" 
, pe mine de vreo 3 zile nu ma mai dor sanii, e normal?
Pana acuma ma dureau, nu mereu, asa dimineata cand ma trezeam, apoi nu puteam sta pe burta intinsa ca ma dureau... in schimb acuma nu ma mai dor deloc, o fi normal?
Numai bine,
Katink 
 12 sapt + 1 zi

cin spune:
Neata'...nici pe mine nu ma mai dor sanii, de vreo doua saptamani, sau cel putin,nu ma mai dor atat de rau. mai simt un pic de tensiune, dar pot sa si dorm pe burta...

Oana C spune:
 Noapte buna (pt mine) ...
Pe mine m-au durut sanii inca din prima saptamina dupa ce am ramas insarcinata; apoi durerea s-a mai domolit, dar sanul stang inca ma durea ingrozitor; asa ca am fost programata pt o ecografie la san. Au descoperit un chist mic in partea dinspre umar a sanului, dar doctorita mea mi-a spus ca toate chisturile la san vin si trec asa cum as avea o acnee pe fatza si sa nu ma ingrijorez.
Oana 
 15 saptamani

Oana C spune:
 Ce parere aveti despre numele Evelyn (pt fetitza)? Numele de familie este Cullen.
Oana 
 15 sapt

Katink spune:
 Oana - suna bine 
.
M-ati mai linistit, si pe mine ma tot dureau (cu pauze poate de o zi...) de pe 22 noiembrie 
 - asta inainte cu o saptamana sa imi fac testul de sarcina..., tin minte ca atunci a fost ziua mea de nastere si dupa ce au plecat musafirii am crezut ca mor de sani cand m-am schimbat... dar acuma, cum ziceam, de 3 zile nu ma mai dor, pot sta intinsa pe burta fara sa ma deranjeze nimica, oricum prea mult nu stau pe burta eu....
daca ma vede cineva ce fac eu in casa acuma 
, m-am mai intins inca o data pe canapea sa vad daca chiar nu simt nimica 
 ei bine, ceva, ceva e acolo o jena... hai ca nu-s normala ![]()
Numai bine tuturor, o zi buna si noapte buna pentru cine trebuie sa doarma,
Katink