Mamici de iulie-august 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Felicitari Peca, ma bucur mult pentru tine!

Si pentru fetele care intrebau de prenatale... Eu iau numai acid folic, asta mi-a zis doctora sa iau pana la sfarsit...
Analizele mi-au iesit bune si nu vad de ce ar mai trebui sa iau vitamine..., oricum cand merg pe 8 feb la doctor o sa intreb si eu daca e nevoie de ceva supliment, dar pana atunci eu nu iau nimica...

Numai bine,
Katink 11 sapt + 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebestrumfitza spune:

...salutare dragelor!...si eu si burtica de fetitza suntem ok......de fapt ma cam doare usor capul....da'trece!...si eu am fost ieri la dr, si mi-a zis sa iau si fier (am hemoglobina usor scazuta), acid folic, si magneziu....+no-spa la dureri de burtica..........
va pup si s-aveti o zi frumoasa!!!
anca si 13 sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Eu sunt pro-prenatale si asta pentru ca ar trebui sa mananc mari cantitati din de toate pentru a-mi asigura toate substantele pe care ele mi le asigura. Asa ca prefer sa fiu sigura ... si sa nici nu mananc exagerat.
:-)

gabirus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Gabirus – eu stau bine cu fierul nu am probleme, cu timpul Quick stau prost - 65%, mi-a spus doctorita la care am fost ca este ca si cum as fi luat tromboas.

Fetelor abia astept sa-mi vad , freamat nu alta.

Luli
Viitoare mamica cu puiut la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut burtici,

Eu am luat vitamine prenatale de la inceput...chiar dinainte. Astia aici asa dau. Toti dau asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Si eu iau materna si fier plus acid folic de la 3 saptamani.

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Vad ca in Romania si prin alte parti se fac ecografii des. Aici nu sunt decat trei, cate una pt fiecare trimestru. Sunt dezamagita. Prima o sa o am pe la 12 saptamani. Deocamdata ma simt bine!

Numai bine tuturor!

Nadia si bb 8 saptamani

Mergi la inceput

Si in Germania tot 3 sunt platite de casa de asigurari de sanatate, daca vrei mai multe platesti 25E/eco.

Eu am facut pana acuma 4...
Pe 30 noiemb mi-am facut testul de sarcina care a iesit pozitiv si pe 1 dec am mers la dr. fara sa am programare, dar m-a primit intre doua paciente si mi-a facut eco inter (vaginal) si s-au vazut 2 puncte - deci erau doi.

Apoi mi-am facut programare pentru urmatoarea saptamana, cand mi-a luat sange, urina, tensiunea, m-a cantarit... si iar mi-a facut eco intern.. si din pacate unul nu mai era (mie imi pare ciudat cum a disparut unul asa fara ca eu sa sangerez... in fine)Si pentru ca la cel care era nu putea sa ii vada activitatea cardiaca m-a mai chemat peste o saptamana, adica pe 14 dec.

Atunci iar mi-a facut eco intern, i-a vazut activitatea cardiaca si mi-a zis sa imi fac programare normal peste 4 saptamani.

Acuma abia in ianuarie cand am fost am primit si carnetul de gravida cu toate rezultatele de la sange si iar mi-a facut eco intern si pe asta din urma mi l-a trecut ca rezultat in carnet...

Pe 8 feb sper poate imi face un eco pe burtica.. chiar nu stiu... oricum si 25e sa platesc pentru un eco, nu mi se pare mult.

Multa sanatate tuturor burticoaselor,
Katink 11 sapt + 6 zile

Mergi la inceput

Am uiat sa mentionez ca eu pana acuma nu am platit nimica... de abia de acuma inainte mi-a zis daca vreau mai mult de 2 cate mai sunt voi plati...

Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Nadine, asa e si aici. Prima la 12, apoi cred ca pe la 18-20 si poi probabil inainte sa nasti. Asta e.

Fetelor, vroiam sa va spun cu vitamina A, ca pe mine ma apucase stresul azi dimineata cand am citit ca nu e buna si ca da defecte la nastere. Vitaminele mele au si A...deci va imaginati panica. Asa ca m-am pus pe documentat. Concluzia e ca vit A e buna in anumite cantitati. Numai peste 10.000 IU sau chiar mai mult zilnic (unii sunt de parere ca 20.000 IU), poate duce la defecte la nastere. Chiar si asa, cam 1 la 57 pot sa iasa cu defect. Oricum, Beta-caroten e safe, si cele mai multe vitamine asta contin. Si daca contin A, au pe undeva pe la 1.000 IU, deci nu e problematic. Nu cred ca o sa gasiti prenatale care nu au deloc A, pentru ca in toate documentatiile alea, scrie ca are un rol pozitiv in dezvoltarea celulelor.

Daca luati vitamine speciale pt gravidute, nu cred ca trebuie sa va faceti probleme cu continutul de A. N-or fi nici producatorii nebuni.

Va pup ca mai am ceva treaba pe la servici :).

Mergi la inceput