Carti despre gemeni

Carti despre gemeni | Autor: mariamunteanu

Link direct la acest mesaj

Mamicilor si viitoare mamici de gemeni, ati gasit literatura despre gemeni ? Nu ma refer la beletristica, ci la carti scrise de medici/psihologi pe aceasta tema care este atat de complexa si de mare interes pt. parintii si viitorii parinti de gemeni. Gemenii reprezinta o provocare mai mare decat un singur copil si n-as vrea sa fiu nepregatita atunci cand marele eveniment se va produce.
Eu tot caut, am gasit ceva pe amazon dar as vrea sa stiu daca cineva imi poate recomanda o asemenea carte.

Va multumesc,
Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Maria, eu am o carte despre gemeni (http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0312039069/qid=1105407908/sr=2-1/ref=pd_ka_b_2_1/102-7273765-2226544), dar am fost cam dezamagita de ea. Am citit-o in timpul sarcinii si nu mi s-a parut ca am citit ceva la care sa nu ma fi gandit si singura. Intr-o zi eram la librarie si cautam alte carti despre gemeni si am intrebat o angajata de acolo si dupa ce mi-a aratat ce aveau a zis: "Stii ce, nu te stresa! Nu au nevoie decat de iubire si o sa creasca asa cum trebuie" si cred ca avea mare dreptate. Da, e ceva mai deosebit sa cresti gemeni si sunt chestii de care trebuie tinut cont, dar in general iubirea de mama si logica iti vor spune ce sa faci. Intreaba si pe aici si o sa incercam sa-ti raspundem. Eu am putina experienta, ai mei sunt mici, dar sunt pe aici fete cu experienta mai multa. In ce luna esti insarcinata? Stii ce vei avea?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/svaidean/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Simona, sunt insarcinata in sapt. 22 si se pare ca voi avea baieti (monozigoti). Sa-ti traiasca copiii ! le-am vazut pozele si sunt tare dulci. esti in situatia ideala de a avea fetita si baietzel.
Am multe intrebari dar le voi pune pe rand pt. ca trebuie sa-mi fac putina ordine in ganduri. Deocamdata ma preocupa sa duc sarcina cat mai aproape de termen si sunt cam ingrijorata pt. ca am dureri in abdomen in partea de jos. Ma tem sa nu se nasca prematur si sa fie mici. Ai tai la cate sapt. s-au nascut si ce greutate au avut la nastere ?

Maria

Mergi la inceput

Maria, multumim

Eu am dus sarcina 39 de saptamani. Mia a avut 2.5 kg iar Lucas 3.3 kg. Am avut mare noroc, nici nu m-am gandit ca vor fi asa mari. Mi-au facut multe ecografii si in functie de masuratori computerul genera o greutate aproximativa, dar nu a fost perfecta prezicerea. Eu am fost f. multumita si nu au trebuit sa stea deloc in spital, multumesc lui Dumnezeu.

Te inteleg ca te ingrijorezi, dar incearca sa te stresezi cat mai putin. Ai dureri pentru ca uterul se intinde si se produc niste schimnari majore in organism, ei acum incep sa creasca tot mai mult si au nevoie de loc si din cauza aia se ingramadesc toate organele si te doare ba una ba alta, deci eu zic ca e normal. Dar daca suspectezi ceva si simti contractii, nu ezita sa mergi la medic si te va linisti. Menajeaza-te cat poti si ai grija mare de tine (prin asta de fapt ai grija de ei), ca e important si conteaza! Eu in ultimele 3 luni nu am mai facut nici un efort, am stat acasa si nu am facut mai nimic si sunt convinsa ca a contat. Dar fiecare organism e altfel si sunt multe femei care au muncit si au mai avut un copil si au dus sarcina pana la termen.

Cand ai intrebari, noi suntem aici. Pe aici e slaba miscare ca majoritatea mamicilor de gemeni nu au ajutor si iti dai seama ca nu au timp de forum. Dar toate sunt dragute si iti vor raspunde la intrebari.

Ai grija de tine si de bebei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

BUN VENIT,MARIA!!!

Ma bucur ca ni te-ai alaturat,sper ca te vom putea ajuta si orice intrebare ai,noi sintem pe post!
Eu chiar daca nu scriu mult in ultima vreme,citesc zilnic!
Eu am doi baieti de 2 ani si 10 luni!
O sa te pun si pe listuta noastra,cind ai DPN?

POZELE NOASTRE: aici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">GEMENII

POZE NOI www.desprecopii.com/info.asp?id=34" target="_blank">Articol DC despre gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

"Sa cresti gemeni!

Relatiile intre gemeni surprind de multe ori. Poti sa te intristezi chiar vazandu-i impreuna, ca si cum in afara de "dublura" lor nimeni altcineva nu mai conteaza. Este acest lucru inevitabil? Cum sa facem sa ii ajutam sa isi construiasca o personalitate autonoma?

Adevarati sau falsi gemeni… Sunt uimitori! Complicitatea este unica, iar legaturile care ii unesc par indestructibile. Trebuie, totusi, sa insistam atat pe asemanarea dinte ei?

Adevarati sau falsi gemeni: care este diferenta?
Adevaratii gemeni (monozigotii) au iesit din acelasi ou si au crescut impreuna in uter, in interiorul aceluiasi cuib. Sunt, deci, genetic identici. Foetusurile adevaratilor gemeni se dezvolta inauntrul aceleiasi placente si au acelasi sex. Seamana ca doua picaturi de apa, dar nu au aceleasi dimensiuni: unul dintre ei este de obicei mai gras. Falsii gemeni (dizigotii) provin din ovule diferite. Sunt gentic diferiti pentru ca au iesit din doua fecundari diferite. Nu sunt in mod necesar de acelasi sex si pot sa nu semene.

De ce legaturile lor sunt atat de puternice?
Mama celor doi gemeni nu poate sa ii copleseasca cu afectivitate pe amandoi in acelasi timp. Aceste lipsuri sunt compensate de prezenta "dublului" protector. Gemenii nu sunt niciodata cu adevarat singuri, in orice caz nu in timpul primei copilarii… Aceasta obisnuinta ii va face mai tarziu sa conteze in mod sistematic pe prezenta celuilalt, mereu fidel intalnirilor.

Sunt "identici"?
Chiar daca sunt fizic la fel, gemenii au personalitati distincte, care in mod normal se vor afirma de-a lungul anilor. O pereche de gemeni constituie un adevarat "cuplu", in care unul este complementar cu celalalt. Se intampla, deci, ca unul din gemeni sa exercite un fel de spirit de dominatie asupra fratelui sau surorii: mai ales in cazul primului nascut, al aceluia care a fost mai gras la nastere… gemenii, adevarati sau falsi, de acelasi sex sau de sexe diferite, au deci o identitate proprie care merita respectata. Este foarte important sa ii incurajam sa se manifeste individual.

Putem sa ii imbracam la fel?
Nu! Mai ales cand este vorba de adevaratii gemeni. Exista pentru multe mame tentatia de a-si pune in evidenta micile minunatii, imbracandu-i la fel, plimbandu-i mereu unul langa altul etc… si sa se distreze pe sema asemanarii lor.

Evident, in prima copilarie gemenii isi au partea lor de "vina". Problema este ca acest lucru intarzie in mod considerabil castigarea independentei si formarea unei personalitati. Sunt fascinati de acest dublu care le semana atat de mult si care este in fond un fel de oglinda de care le vine greu sa se desparta. De aceea, trebuie inca de la inceput sa creati marci distinctive prin obisnuinte simple care tin de viata de zi cu zi…

Sufera atunci cand sunt despartiti?
Evident, gemenii doresc sa se afle mereu in preajma fratelui sau a surorii. Nu este vorba sa ii facem sa sufere si nici sa ii frustram! Parintii care se tem sa-i desparta si se grabesc sa ii aduca impreuna la cel mai mic planset se inseala.

Proiecteaza propria dorinta de a avea mereu un dublu langa ei. Totusi, sa ii desparti pe gemeni nu inseamna sa-i indepartezi definitiv pe unul de celalalt. Nici vorba sa ii impiedici sa se joace impreuna, sa profite de legatura lor speciala, nici sa si-o traiasca intr-un mod deplin! Important este sa nu ii "globalizati".

Fiecare geman trebuie sa invete sa traiasca singur. Trebuie sa se simta puternic si in siguranta chiar si atunci cand perechea lui nu este langa el. Si aici intervine rolul parintilor!

Cum sa facem sa ii individualizam?
Nu trebuie sa-i desperechem, ci sa-i individualizam! Nu puneti accentul pe asemanarea dintre ei. O diferentire intre gemeni, chiar din copilarie, ii va ajuta sa aiba vieti autonome in viitor. Daca nu, vor continua sa functioneze ca si cum ar fi una si aceeasi persoana.

Alegeti prenume foarte diferite si sa nu ii numiti niciodata gemenii. Cand il pezentati pe unul din ei este inutil sa spuneti "astazi am venit numai cu Julieta, dar are si o sora geamana."

Nu cautati cu orice pret sa ii egalizati chiar daca fiecare cere ceea ce are celalalt. Aacelasi lucru este valabil si pentru fratii care nu sunt gemeni. E imposibil sa ai mereu dreptate. Fiecare copil este tratat diferit pentru ca este diferit! Spuneti-le ca apreciati personalitatea fiecaruia in parte, treptat vor fi mandrii de acest lucru.

La scoala puteti sa ii inscrieti in clase diferite, dar la aceeasi scoala, pentru a putea sa se intalneasca in pauza.

Nu-i imbracati asemanator! Sigur, este mai usor sa cumperi mai multe tricouri identice in acelasi timp… in acest caz schimbati culoarea.

Nu e nevoie sa le cereti parerea atat timp cat sunt inca mici, caci este o responsabilitate care nu prea li se potriveste. Vor putea alege mai tarziu cand vor deveni constienti de propriile gusturi!

Cum un nou-nascut negeaman nu doarme impreuna cu mama sa, e mai bine ca doi gemeni sa nu doarma in acelasi pat pentru a evita legaturile prea apropiate.

Cumparati-le jucarii diferite. Fiecare trebuie sa aiba coltisorul lui in camera, chiar daca mai tarziu jucariile trec de la unul la altul. Invatati-i ce inseamna simtul proprietatii!

Aceste mici sfaturi trebuie sa ii pregatesca pe gemeni pentru viitor fortificandu-le personalitatea si invatandu-i sa ia hotararile pentru ei si nu pentru "cuplu".

Sursa:http://www.ele.ro/articol_224.html"
VEZI SI LA SEMNATURA MEA UN ARTICOL!

POZELE NOASTRE: aici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">GEMENII

POZE NOI www.desprecopii.com/info.asp?id=34" target="_blank">Articol DC despre gemeni Theodora,Alexandros & Yannis

Mergi la inceput

Multumim, Theodora

Pot sa te rog sa pui si la noi link-ul la pagina cu poze pe pagina de inceput la subiectul "Mamici de gemeni..."? Multumim frumos! - PARDON !!!! Acum am observat ca ai pus deja! Esti o meseriasa, ce mai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ooo Simona, Theodora, deja ma simt foarte bine primita printre mamele de gemeni . Am observat ca miscarea e mai slaba pe aici din cauza lipsei de timp si aproape ca mi-a fost jena sa apar cu intrebarile mele, dar vad ca stiti ce inseamna sa-ti imparti atentia si grija, doar exersati zilnic cu copiii vostri .
Simona, copiii tai s-au nascut voinici si asta e f. bine.
Azi ma simt deja mai bine cu dererile, nu mai am acele junghiuri dar tot simt ca mi se intinde ceva acolo. Bbii mei ma tin numai in ghionturi de ieri noapte cu o pauza spre dimineata.

Theodora, baietii tai sunt o scumpete, sa-ti traiasca ! Sunt monozigoti, asa-i ? si ai mei la fel si se pare ca tot baieti. citeam ca i-ai crescut singura din prima zi si ma gandeam ca in aceeasi situatie voi fi si eu, mai ales ca ma aflu departe de parinti si nu am destul spatiu sa-i aduc aici. Cred ca ti-a fost greu si ma astept sa trec eu insami prin perioade grele, dar gandul ca voi avea doi copii deodata imi aduce atata bucurie, incat nu mai conteaza nimic. MUltumesc pt. material, este concis si util.
DPN este 20 mai 2005 iar prenumele meu intreg este Raluca Maria.

Va pup si revin,
Maria

Mergi la inceput