Pete maronii pe fatza - sarcina

Dragi mamici, am tot cautat daca s-a discutat acest subiect si nu am gasit. Daca exista undeva, va rog sa ma indrumati...daca nu, va rog sa imi spuneti daca v-ati confruntat cu aceasta "problema" in sarcina.
Sunt in saptamana 30 si de cateva saptamani, mi-au aparut pe fata, pe pometi, pete maronii. Pana acum, au fost foarte putine si se observau foarte putin...dar din pacate, se intind, astazi "cautandu-ma"
, am vazut ca se intind catre sprancene si se accentueaza ca si culoare.
Nu sunt eu o frumoasa , dar parca nici cu petele astea nu imi sta bine.
Daca ies afara, le mai maschez cu fond de ten, cu corector...dar daca sunt nemachiata, am o fatzaaaaa
de-ti vine sa
Eh..cam asta-i ce ma framanta pe mine la ora asta...cum scap de petele astea.
Va multumesc
Saphir si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
Raspunsuri

Cristina_C spune:
Eu n-am avut probleme cu tenul, dar, cand eram gravida, am citit ca e posibil sa-ti apara asa ceva, e ceea ce se cheama "masca de sarcina". Daca asta este, fii fara grija, dispare dupa!
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Emilly spune:
Da Saphir, o sa treaca dupa nastere nu-ti fa griji.In unele sarcini apar si cica mai frecvent in cazul fetitelor
Numai bine!
Emilly cu gaza ei
Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul. (Albert Einstein)

Babee spune:
Da da, si eu stiam ca e de la fetite .Nasa lui Phillip a avut dar rau rau...credea ca ramane cu ele pe veci si i-au disparut.Si ea si le masca si au trecut.bebele sa fie sanatos
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'
www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> BotezPrimele luni
Album2
Sfarleaza
Bubu Plimbaret
Gabriela si Phillip (6.02.2004)

saphir spune:
Aha....deci pana mi se marita fata imi trec
M-am mai linistit Va multumesc.
Saphir si
Amos Daniel (26.02.04)
...si pozele noastre

RA spune:
Draga Saphir,eu am avut astfel de pete,asa-numita "masca a gravidei"(cloasma).
...Chiar asa,cand am fost insarcinata cu fetita,dar nu stiu daca sexul copilului e de vina sau melanina care se descarca anapoda si se depune pe unde poate!
Cat am fost insarcinata nu am procedat in nici un fel si cred ca asa te va indruma si obstetricianul tau,daca-l consulti!E foarte posibil ca petele sa dispara la cateva saptamani(bunicele)de la nastere,sau,ca la mine,sa dureze vreun an si ceva.
Eu,in timpul graviditatii,mi-am mai pus pulpa de piersica si alte minuni din astea naturale...sincer,nu mi-au ajutat,decat psihic(dupa ce le tineam pe fata vreo juma' de ora mi se parea ca au palit de tot!).Nici apoi,cat timp am alaptat.Cand am vazut ca treaba se ingroasa si petele mele nu mai trec,am trecut eu la chimicale.
Cred ca important pt. tine e sa incerci sa te aperi de soare,pe cat posibil!Ca-i minunat soarele Mediteranei,da' cam arde!
Si...,si mai important e sa stii ca toate mamicile-s superbe!
Numai bine si nastere usoara!

Edessa spune:
Au dreptate fetele care au postat anterior , trece. Eu in timpul sarcinii cu fetita nu am avut probleme pana in ultima luna. Atunci mi-au aparut 2 pete maronii cat varful degetului sub nas. Initial am crezut ca mi-o fi crescut mustata dar nu era asta....!In schimb pe burta si pe sani ...m-am colorat din plin! Mi-a aparut "dunga" cu pricina , ce apare la multe gravide si era asa de inchisa la culoare de parca mi-as fi trasat-o cu un marker brun. Iar eu sunt alba-alba! De pete am scapat imediat dupa nastere, dar dunga a persistat inca vreo 3-4 luni (arata la fel ca dunga de la ciorapi....si ma intrebau prietenele daca mi-am tras asa de sus ciorapii!!!).Brrr, bine ca a trecut. Problema e ca nu am stat la soare deloc , asa ca nu stiu cum de s-a facut asa de inchisa!

lilach spune:
Saphir,
se numeste cloasma si va trece dupa ce nasti.
Totusi ti-as recomanda macar cind iesi afara sa-ti pui make-up.Stii si tu foarte bine ca soarele de aici chiar si iarna e foarte puternic si nu as dori sa-ti ramine pe urma pete pe fata.
Sarcina usoara.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.

saphir spune:
Dragele mele, multumesc de incurajari...daca trec dupa nastere, e perfect.
Pupici la mamici si copilasi
Saphir si
Amos Daniel (26.02.04)
...si pozele noastre