Dilema

Dilema | Autor: Costi

Link direct la acest mesaj

Intr-o zi v-am povestit cum am aflat ca sunt inselata.
Azi va spun povestea mea pe scurt.
Au trecut 15 ani de cind ne-am casatorit, in acesti 15 ani i-am acordat 3 mari sanse pe care consider ca nu le-a apreciat.
In 1989 ne-am casatorit, in 1990 m-a invitat frumos sa ma intorc la mama pt ca casnici noastra nu mai poate continua(vorbe) dupa care s-a intors spasit cu rugaminti sa-l iert si l-am iertat, il iubeam si mi-a demonstrat ca si el ma iubea(am pus totul pe seama imaturitatii.
In 1992 a plecat din Bucuresti cu afaceri si am stat despartiti 8 luni(cu intilniri din 2 in doua saptamini)la intoarcere aceeasi poveste, a gustat libertatea si vrea sa ne despartim, am plecat si dupa 2 luni de asteptare(nici macar un telefon)am introdus actiune de divort.Cind a primit actiunea si invitatia la tribunal si-a adus aminte ca nu are nevasta de lasat si a inceput lupta, rugaminti, declaratii...am renuntat si i-am mai dat o sansa.12 ani am trait cu spaima in suflet ca intr-o zi povestea se v-a repeta si s-a repetat.
31 augut 2004- cea mai sfisietoare zi din viata mea- mi-a declarat ca are o relatie care dureaza de 6 luni- mi-am acordat timp atit mie cit si lui.
Am incercat aceste 4 luni sa salvez ceva si m-am gindit bine ce decizie sa iau, sa nu fie pripita.Relatia lui s-a incheiat, dar eforturile lui au durat 3 zile ca orice minune.Scorpion fiind a ramas acelasi egoist, cocos, gaseste in orice situatie ocazia sa-mi faca reprosuri, sa ma repeada, sa fie dur, sa-mi sublinieze ca eu sunt femei si el este barbat, inceaca sa ma coboare cu o treapta mai jos, este impulsiv,are un caracter infect(l-a avut intotdeauna),ma pune in situatii jenante in cele mai placute momente, de fata cu lume straina,si multe...
Nu vreau sa-l ingenunchez, s-a ingenunchiat singur cu 4 luni in urma, dar consider ca eu fiind fara pata, daca vrea ca aceasta relatie sa continue sa faca eforturi, chiar "sa fie la picioarele mele".
Azi am luat decizia- i-am spus ca vreau sa divortez, a devenit din cel mai tare cel mai mielusel, nu ma contrazice cu nimic, plinge si se roaga sa revin asupra deciziei, incearca sa-mi intre in gratii si face cele mai frumoase gesturi care mie mi se par false si parsive.
Pina acum el a hotarit mersul relatiei, el a luat toate deciziile, azi am luat pt prima data o decizie si vreau sa merg mai departe.
Ma simt ca un fulg in bataia vintului, dar trebuie sa fiu tare,el imi ingreuneaza situatia, mi-e mila cind il vad ca sufera, dar consider ca e prea tirziu pt mine(36 ani) sa-i mai dau o sansa, nu mai pot astepta nici macar un an.
Simt ca nu-l mai iubesc cum il iubeam cu citeva luni in urma, nu vreau sa confund obisnuinta cu iubirea.
Am cunoscut pe cineva, acum o simpla prietenie,nici nu se pune vb de sex, pur si simplu ma sustine emotional, dar...acest om este total diferit,tine la mine neconditionat si-mi arata zi de zi cit de importanta sunt, incearca sa-mi reconstituie personalitatea distrusa, pur si simplu s-a indragostit si nu-mi cere nimic in schimb.
Credeti ca mai are dreptul la o sansa, sau e cazul sa-mi vad de viata mea?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Daca eu eram in locul tau ma decideam de mult la DIVORT!

Daca sanse a avut si TOTUSI a continuat sa le dea cu piciorul,nu pot astepta toata viata sa i-au suturi.Vad ca nu aveti copii(caci aici erau suflete de suferit)vei trece mai usor peste aceasta despartire(daca il mai iubesti)si sa nu uitam ca ai 36 de ani cand INCA iti poti reface viata.

Fruntea sus si mergi mai departe,dar INCA nu face pasul spre cealalta casatorie.Lasa timp sa se vindece rana,caci ea va fi acolo in inima ta!

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Nu stiu ce sa-ti spun, stiu doar ca eu sunt foarte putin deschisa la astfel de compromisuri, de fapt sunt inchisa de tot. Adica as fi plecat chiar daca nu as fi gasit pe nimeni sa ma inteleaga. Daca as fi acceptat nu m-as mai fi putut suporta pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Foarte mare atentie in ceea ce priveste cealalta relatie.Pentru o perioada concentreaza-te asupra deciziei pe care vrei sa o iei.Relatia poate sa te influenteze in acest sens si nu e bine.Pe celalat nu-l cunosti destul de bine ca sa sufere comparatie.Decizia trebuie sa fie obiectiva.Se pare ca stii care e si ,cum vei fi singura afectata de ea ,iti doresc mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxy Trixy spune:

Hey Costi!!!
Draga mea, povestea ta mi se pare foarte trista, insa nu esti unica femeie care trece prin astfel de situatii, din pacate.

Hai sa iti povestesc putin despre mama mea... care dupa ce a ramas singura cu doi copii a incercat sa isi refaca viata, insa in frica ei de a nu ramane singura a acceptat langa ea un om asemeni sotului tau care ba o jignea, ba o insela, ba se mai si imbata si facea circ, in fine, un om care poate ca o iubea in felul lui, si ne iubea si pe noi nu contest asta, insa care nu merita femeia inteligenta si sensibila de langa el... si mereu se desparteau, mereu venea cu coada intre picioare si se impacau... poveste care a durat vreo 15 ani, daca nu si mai bine. Ultima despartire, cred eu definitiva, sau sper, a avut loc anul trecut, si uite asa mama mea este acum o femeie singura si deprimata ca a acceptat un rebut de barbat langa ea... iar eu sunt convinsa ca ar fi putut gasi pe cineva de 1000 de ori mai bun....

Unde vreau eu sa ajung? Anii trec, viata trece, timpul nu sta sa ne astepte pe noi sa ne hotaram sa ne traim viata, lectiile trebuie sa le asimilam repede daca nu vom bate pasul pe loc. Nu zice nimeni sa nu ierti o data... si Dumnezeu iarta o data, dar cine persista in greseala este intr-adevar rau intentionat, atunci nu mai vorbim de greseala...
Sotul tau a avut sanse, ohoho, nu numai la despartirile propriu-zise, tu i-ai dat sanse de cate ori te-a injosit sau terfelit... dar cum am spus si altor fete, iubita, da-ti tie o sansa!!! Nu crezi ca meriti si tu o sansa? Si inca peste toate astea voi nu aveti copii... nici nu iti dai seama ce avantaj major ai fata de late fete in situatia ta...

Mult succes si intelepciune iti doresc!

Roxana & Bianca micuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iga spune:

Dupa tine ce crezi,ca nu e timul sa fi si tu iubita in adevaratul sens al cuvintului,crezi ca ai puterea sa mai treci prin ce ai trecut?Decizia este a ta,dar inainte de a lua o hotarire pune toate cele bune in cintar cu cele rele si vezi care trage mai mult!Eu,de a-si fi in locul tau nu a-si mai astepta nicio clipa si a-si face ce imi spune destinul:DESPARTIRE! Nu uita ca ai pe cineva care te sustine moral si bineinteles ne ai pe noihttp://community.webshots.com/user/robe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu te gandi ca ai pe cineva, cand esti suparata nu vezi chiar limpede. Cel mai slab om din lume ajunge candva sa ia o decizie pentru viitorul sau. Asa si tu.
Parerea mea? Nu ai sanse, chiar daca va pleca capul acum; obisnuit de o viata sa te domine, va astepta momentul cand te va incaleca din nou si te va calari dublu, ca sa-ti plateasca micul moment de glorie. Era o vorba: la revedere, drum bun!

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Nu cred ca e cazul sa te intorci la el. Povestea se va repeta cu siguranta, dar viata trece! Cat mai ai timp si esti inca tanara, gandeste-te la tine!Nu ti-au ajuns umilinte si tradari?

alina si Alex(22.11.2003)
poze cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Scorpionii sint in general niste caractere razbunatoare si rautacioase,si esti f tinara ca sa-l mai suporti!Faza cu umilitul in public n-as fi suportat-o,e dureroasa.Pleaca cit mai repede,fara sa te uiti inapoi..

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine.
Traiesc o viata de calvar, 15 ani inseamna mult, dragoste, obisnuinta, legaturi strinse.Nu-mi usureaza deloc viata, plinge, se chinuie si cere o sansa. Eu, pt prima data vreau sa decid de una singura ce fac cu viata mea. Am ajuns la un acord, numai departe unul de altul (divortul isi urmeaza calea)voi putea decide ce voi face in viitor.
Daca destinul ma v-a intorace la el intr-o zi voi reveni, daca simt ca altul e cursul vietii mele il voi urma, dar trebuie sa ne rupem unul de altul si se apropie momentul.
Asa mi se pare corect, unul linga altul ne chinuim in fiecare clipa si este al dracu de dureros.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Nu sunt decat la inceput de viata comparativ cu tine, nu am decat un an jumatate de casnicie, dar imi este clar ca ai sentimente profunde fata de el, chiar daca tu insati spui ca e un egoist, un orgolios...
Daca simti ca o poti lua de la capat, daca poti fi o femeie independenta, trebuie sa lupti! El nu iti merita nici 1% din ce i-ai oferit.
Mult succes, mult curaj si Dumnezeu sa te protejeze!

Geani&pui de om

Mergi la inceput