Joc in jurul lumii: geografie+istorie (3)
Raspunsuri - Pagina 14
DianaR spune:
Sunt trei, Murmansk si Vardo (Norvegia) si Petsamo (Finlanda pana la razboiul de iarna ???). Uite aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Barents_Sea
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni
juliafin spune:
Am aflat ceva nou(uite,chiar cazul Murmansk il vazusem odata la TV,spargatoarele de gheata erau in actiune,iar despre Petsamo,acum Pecenga citisem ca ar fi singurul)La ultimul ma refeream.
Diana,(si...)
DianaR spune:
Numiti marile si oceanele cu care se invecineaza Rusia.
Vladut 7 luni
juliafin spune:
Marea Barents,Marea Alba,Oceanul Arctic,Marea Kara,Marea Laptev,Marea Siberiei de Est,Stramtoarea Bering,Marea Bering,Marea Oschotk,Oceanul Pacific,(insulele Kurile),Marea Japoniei.Am mai dat de una,numele e in germana.Marea Ciukcen(cum s-o zice pe romaneste?????)
DianaR spune:
Brava, Julia. In engleza ii zice Chukchi si in rusa Chukotsky.
Vladut 7 luni
juliafin spune:
Cum s-au format lacurile scandinavice si finlandeze?(d.p.v. geografic,Finlanda nu e tara scandinavica)
juliafin spune:
Adela,eram sigura ca vei aparea tu la intrebarea asta.
Pana aici e bine,dar mai departe?(am recitit explicatia in carte ca sa fiu sigura ca nu am patit-o iar ca azi dimineata)
juliafin spune:
cum mie nu-mi place sa tin jocurile in loc(mai multe intrebari+raspunsuri=informatii),mai dau un indiciu.
In acelasi mod s-au format si fiordurile.
mephala30 spune:
Lacurile care provin in urma topirii ghetarilor sunt foarte des intalnite in emisfera nordica, fiind rezultatul glaciatiunii cuaternare.
Ghetarii au sapat bazine adanci in stancile pe care le adaposteau , bazine care s-au umplut cu apa in urma topirii ghetii. Molozul depozitat de catre ghetari a provocat stavilirea unor vai si in final formare e lacuri. O mare parte din lacurile din nordul Angliei au luat nastere asa.
Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin