Joc in jurul lumii: geografie+istorie (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Sunt trei, Murmansk si Vardo (Norvegia) si Petsamo (Finlanda pana la razboiul de iarna ???). Uite aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Barents_Sea

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Am aflat ceva nou(uite,chiar cazul Murmansk il vazusem odata la TV,spargatoarele de gheata erau in actiune,iar despre Petsamo,acum Pecenga citisem ca ar fi singurul)La ultimul ma refeream.
Diana,(si...)

Mergi la inceput

Numiti marile si oceanele cu care se invecineaza Rusia.

Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Marea Barents,Marea Alba,Oceanul Arctic,Marea Kara,Marea Laptev,Marea Siberiei de Est,Stramtoarea Bering,Marea Bering,Marea Oschotk,Oceanul Pacific,(insulele Kurile),Marea Japoniei.Am mai dat de una,numele e in germana.Marea Ciukcen(cum s-o zice pe romaneste?????)

Mergi la inceput

Brava, Julia. In engleza ii zice Chukchi si in rusa Chukotsky.

Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Cum s-au format lacurile scandinavice si finlandeze?(d.p.v. geografic,Finlanda nu e tara scandinavica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

ghetari topiti?

Mergi la inceput

Adela,eram sigura ca vei aparea tu la intrebarea asta.
Pana aici e bine,dar mai departe?(am recitit explicatia in carte ca sa fiu sigura ca nu am patit-o iar ca azi dimineata)

Mergi la inceput

cum mie nu-mi place sa tin jocurile in loc(mai multe intrebari+raspunsuri=informatii),mai dau un indiciu.
In acelasi mod s-au format si fiordurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Lacurile care provin in urma topirii ghetarilor sunt foarte des intalnite in emisfera nordica, fiind rezultatul glaciatiunii cuaternare.
Ghetarii au sapat bazine adanci in stancile pe care le adaposteau , bazine care s-au umplut cu apa in urma topirii ghetii. Molozul depozitat de catre ghetari a provocat stavilirea unor vai si in final formare e lacuri. O mare parte din lacurile din nordul Angliei au luat nastere asa.

Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput