RA, . Kogaion inseamna "Capul Magnificului", fiind si denumirea getica a Bucegilor, unde se afla marele cap sculptat, acoperit cu tiara sacra, cunoscut sub numele de "Sfinxul Romanesc".
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
Pretextul ruperii relatiilor diplomatice intre guvernul de la Vichy si Anglia,in iulie 1940.
Pe 17 iunie 1940, maresalul Phillippe Petain i-a succedat lui Paul Reynaud (pe atunci prim-ministru) si Franta a semnat un armistitiu cu Hitler.
Despre asta e vorba?
Julia
Relatiile diplomatice au incetat in iulie 1940 pentru ca guvernul francez condus de Petain era sub influenta germana.
Stai ca am mai citit: britanicii au atacat flota franceza la Mers-el-Kebir, asa ca guvernul de la Vichy a rupt relatiile cu britanicii.
Na, acum care au fost primii care s-au suparat?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Da, asa am citit si eu abia acum:
1940 Iulie 5 - Guvernul Vichy al Maresalului Petain a rupt relatiile cu Marea Britanie din cauza atacului impotriva Marinei franceze la Oran si atacului navelor sale la Plymouth si Portsmouth.
Julia
Arboria, "sursele" mele spun ca francezii s-au suparat in 4 iulie .. ce sa mai crezi? Istoricii astia ne dau batai de cap.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)