L-ati ierta daca......

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Draga mea. ti-am urmarit povestea mai demult, dar nu prea am obiceiul sa raspund, nici timp prea mult n-am. DAR, ce sa spun? Numai tu singura poti sa stii ce-i de facut! Tu il iubesti ,nu-i asa? Ca atfel nu ti-ai pune problema sa-l primesti inapoi sau nu... In acest caz, asculta-ti inima, ai incredere in tine si, daca tu crezi ca merita, atunci da-i o sansa, fixeaza-i un termen, vezi cum se poarta cu voi!
Ce-as face eu in locul tau? Cam asta as face. Am citit recent un articol depre asa ceva, despre puterea de a retrai in cuplu, dupa adulter. Cel care iarta are o mare incredere in sine (contrar aparentelor de moment), dar, stabileste cu el niste reguli clare, intreaba-l clar ce are de gind (poate ca n-are nimic de gind, poate ca crede ca asa o sa se intimple ori de cite ori va calca strimb). Daca ai cu cine, stai un pic de vorba cu el! Daca nu! Cu atit mai rau! Nu e suficient de matur sa aprecieze ce are linga el! Si nu va fi fericit niciodata!
Eu asa cred, tu face cum simti ca e mai bine!
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelas spune:

M-am tot gandit... de iertat... poate voi reusi.. dar de uitat... nici gand. sper doar sa fie alegerea cea buna faptul ca am hotarat sa mai incercam o data. Sper sa merite... sper sa isi dea seama ce sacrificii inseamna asta din partea mea. Nu regret ca am ales asa, oamenii se schimba... poate se va schimba in bine. Si chiar daca nu va merge, voi fi cu inima impacata ca eu am facut tot ce mi-a stat in putinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiap spune:

Bravo Mihaela,
o decizie de o mamica si sotie adevarata!
Numai bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 7even spune:

Imi place ca situatia este daca EL v-ar insela... Dar daca EA e cea careia i s-au aprin calcaiele timp de 2 luni dupa altcineva shi venea acasa doar vinerea ca sa vada copilul shi imi spunea ca "fac ce vrea, pot sa plec definitiv daca vreau, e decizia mea", si in tot timpul asta eu am stat de am avut grija de casa si copil. Acum s-a intors, am iertat-o pentru "ratacire" dar de uitat nu cred ca o sa uit vreodata. Ma bucur ca nu am plecat (oricum nu as putea sa plec de langa fetitza mea indiferent ce s-ar intampla). Am uitat sa mentzionez: inca nu suntem casatoriti (si nici nu cred ca vom fi vreodata la cum se comporta, e total impotriva). Insa ce ma macina, s-a intors ptr. ce ? Ptr. ca acum ca s-a intors eu ii platesc toate datoriile, impozite, telefon, si pentru ca eu de fapt tzin casa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steinbeck spune:

Grea treaba; daca acuma 5 ani m-ar fi intrebat cineva ce ai fi facut daca te-ar fi inselat nevasta; as fi zis ca as fi dat-o pe usa afara si ducase; acuma nu as zice asa; depinde de f. multi factori;

in principiu orice om merita sa fie iertat; faptul ca l-a parasit ea, e un minus jalnic pentru el; dar poate merita sa fi iertat; numai tu stii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by mihaelas

M-am tot gandit... de iertat... poate voi reusi.. dar de uitat... nici gand. sper doar sa fie alegerea cea buna faptul ca am hotarat sa mai incercam o data. Sper sa merite... sper sa isi dea seama ce sacrificii inseamna asta din partea mea. Nu regret ca am ales asa, oamenii se schimba... poate se va schimba in bine. Si chiar daca nu va merge, voi fi cu inima impacata ca eu am facut tot ce mi-a stat in putinta.
Mihaela si bb Iulia Mihaela

Nici nu am avut curaj sa spun nimic pana nu am vazut acest raspuns. Stateam si ma gandeam, citind raspunsurile celorlalti. Si am vazut acea hotarare NU. Ma durea fiecare raspuns. Nu am vrut sa scriu nimic. Si asta pentru ca nu am dreptul sa spun nimic. Acum ai raspuns. Si am rasuflat, nici nu ai idee cat de usurat.
Abia acum am sa-ti spun ceva simplu de tot:
TU poate ca o sa pierzi, sau poate ca NU.
EL poate ca a castigat sau poate ca NU.
COPILUL insa a castigat TOTUL si dupa mine acest lucru este peste tine si peste el.
Si aici in ultimul raspuns da-mi voie cu umilinta sa-mi plec capul in fata maretiei tale. Sa traiesti si sa ai asa cum dai. Si de te va durea si de vei pierde ai dreptate, AI INCERCAT TOTUL! Unde sta in tine maretia ta, nestemata a lumii scrisa in doua cuvinte - MAMA si FEMEIE?

Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Dupa raspunsul lui Marius, cred ca nu prea mai este nimic de zis. As completa totusi cu ceva: trebuie sa fii foarte atenta, multe raspunsuri au fost date de oameni carora Nu li s-a intamplat. Daca (Doamne fereste) li s-ar intampla, poate ca altfel ar judeca situatia. Raspunsul sta in in sufletul tau. Sfatul meu: o vreme nici sa nu mai aduci vorba despre ceea ce a fost (daca ai sa poti, nu mai aminti niciodata "nefericita intamplare). In acest fel poate ai sa incepi sa uiti si tu. Iti doresc sa ai putere sa ierti si poate... sa uiti.
Cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Buna, Mihaela, te admir pt ca ai avut puterea sa treci peste greseala lui si sa-ti sacrifici mandria(caci, nu-i asa,intr-o astfel de situatie ea are cel mai mult de suferit).
Mi s-a intamplat si mie ceva asemanator (nu atat de grav, dar pt mine a fost groaznic, chiar daca a fost doar o tentativa, nu s-a materializat niciodata).Chiar daca o sa-ti fie foarte greu, sfatul meu este acelasi ca al Sanzianei:incearca sa nu mai vorbesti despre asta o vreme, sa dai o sansa relatiei voastre.Reprosurile ucid dragostea pana la urma si din vinovat il transforma in persecutat.
Stiu ca n-o sa mai ai incredere in el, dar daca ai decis sa mai incerci, poate ca n-ar fi rau sa pleci de la zero.
Va doresc numai bine, tie, copilului tau, si familiei pe care te chinui s-o refaci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kmel spune:

Am citit toate mesajele si nu vreau sa spun decat un singur lucru: pe mine m-a inselat fostul meu prieten (de cateva ori) ... simple aventuri, de o zi, dar nespus de dureroase. Si l-am iertat. Nu am putut insa uita. Am stat 3 ani impreuna. Ultima data cand am descoperit ca am fost din nou inselata nu am mai vrut sa-l iert. Dar el m-a rugat sa mergem la o manastire, la preot, si mi-a marturisit in fata preotului-calugar, si mi-a cerut iertare. Stii ce ne-a spus preotul? Mie: sa-l iert. Lui: sa se caiasca din tot sufletul. Eu l-am intrebat pe preot: de cate ori sa-l iert, parinte, pentru aceeasi greseala, ca nu e prima data. "D-zeu a spus sa iertam de 70 de ori cate 7" mi-a raspuns preotul.
Noi, totusi, ne-am despartit. Stii de ce? Pentru ca atunci l-am iertat. Dar dupa nici o luna, el era in discutii, pe internet, cu o fata pe care a invitat-o acasa in lipsa mea. Ghinionul lui a fost ca exact cu cateva minute inainte de ora intalnirii lor, am trecut eu pe acasa, fara sa-l anunt. Stiam de convorbirile lui de pe internet. ii stiam parola de la contul de email si am asistat, in tacere, la toate declaratiile lui amoroase facute unei necunoscute. Dupa acea "intalnire" care nu a mai avut loc din cauza ca eu am venit, pe neanuntate, acasa ... am plecat de la el. De atunci au trecut vreo 8 luni. Inca ma mai cauta. Inca imi mai declara dragoste eterne. Inca imi mai cere iertare. L-am iertat. Dar nu mai pot sta cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanataba spune:

draga mea,
cred ca doar tu poti lua decizia cea mai buna , caci tu trebuie sa iti raspunzi la o serie de intrebari si in functie de raspunsuri, pune totul in balanta si vei sti decizia!
intr-adevar fiecare dintre noi greseste si a gresi e omeneste, dar zic eu ceea ce e importatnt e sa constientizam de greseala facuta sa invatam ceva din ea si mai ales SA NU O MAI REPETAM SI CHIAR SA REGRETAM!TU OARE CHIAR TI-L DORESTI INAPOI?ce iti doresti tu de la sotul tau si cite din acestea le are el?merita el sa fie alaturi de tine si bebeca ta?esti sigura ca nu va veni vremea cind va fi o alta in viata lui,careia sa ii acorde mai multa importanta decit propriei familii?ii pasa lui de copil si de tine? ii pasa ca poate numai are pampers,lapte,sau ca ii trebuie o educatie , ca trebuie si el sa partyicipe la asta,ca e tata nu numai d.p.d.v. anatomic?ce trebuie sa fie prezent in viata voastra nu doar fizic?
e greu tare de luat o asa decizie e adevarat dar gindeste-te la copil
si la tine, veti fi voi fericite cu asa un om alaturi?
roxana

Mergi la inceput