Ce stiti despre varicela? Help!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Oana te intreb pt ca si la mine a fost la fel. Am locuit in trei state diferite si nu mi s-a parut ca e prea diferit. In primul stat a fost mai simplu ca nu ne-am dorit copii, in al doilea...aveam o asigurare foarte buna dar cam exclusivista, si mi-a luat luni de zile sa inteleg unde trebuie sa merg. Dupa ce am aflat unde, mi-a luat cateva luni sa ajung la un medic de familie ...care mi-a facut analize imunologice si o referinta spre un ginecolog, apoi alta luna si ceva sa fac in sfarsit un appointment cu un ginecolog, si cand l-am avut...eram deja insarcinata. cand au aflat ca-s insarcinata mi-au anulat appointmentul cu ginecologul si mi-au facut un appointment cu o midwife, care nu a facut decat sa ma masoare, si sa vada cate kg am si care apoi s-a indurat si m-a trimis la un eco. Acolo lucrurile nu aratau bine (in conceptia mea), bataie de inima prea mica, am citit tot ce era pe net, mi-am dat seama ca ceva e putred, dar aceasta midwife era foarte confidenta ca totul decurge normal si cand imi aratam nemultumirea ma repezea, iar la doctor nu avam acces. Intre timp mi-am iesit din sarite, am pus presiune (nu se poate altfel in USA), era deja tarziu, incetase sarcina din evolutie, si in sfarsit am ajuns sa vad medicul ginecolog....la avort. De la avort am ramas cumva in legatura cu doctorita, chiar ne imprietenisem ...sufleteste ca sa zic asa, mi-a zis sa mai incerc 6 luni si sa vin sa facem toate investigatiile...dar eu in alea 6 luni a trebuit sa ma mut in alt stat si aici iar...cauta doctor, si reia intreaga cursa.
eu nici nu ma obosesc sa caut in cartea lor stufoasa, de fapt aici e extrem de simplu unde-s, pt ca e doar un spital. Asigurarile care le-am avut pana acum au platit ele integral orice am facut, acum insa nu am habar, va trebui sa scot din buzunar o suma. Doctora de acum ma intreaba pe mine ce doresc si eu ii spun ce investigatii vreau, n-a avut nici o idee cum sa ma ajute, dar vad ca aproba tot ce-i cer, asa ca mi se pare ca l-am apucat pe D-zeu de picior . Pana acum nu s-a gandit nicicare sa-l "verifice" si pe al meu sotz, si probabil ca nu o vor face, daca eu nu voi sugera vredata.
Asa ca te inteleg perfect prin ce treci si ca esti nerabdatoare in sfarsit sa incepi vreun demers. De aia te-am intrebat despre doctori si cum ai ajuns taman la un endocrinolog. Eu unde-s acum nici nu mi-am mai pierdut vremea sa mai caut un doctor de familie, am aflat indirect ca nu am nevoie de referinta si am sarit direct pe ginecolog si uite asa dupa aproape un an de cand imi doresc un copil, am reusit sa fac un pas inainte, facand HSG.
Iti doresc bafta sa reusesti, in astea doua luni poti face o multime de alte analize hormonale, ziua 3, ziua 21, spermograma sotului, poate e chiar bine ca mai ai doua luni ragaz, ai ce face, nu pierzi vremea!!
Iti urez bafta si iti tin pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo23 spune:

Felicity, sa inteleg ca tu esti medicul acum, de vreme ce dr. te intreaba ce doresti sa ti se faca? Doamne, ciudat sistem in Nordamerica asta! Ce noroc avem cu Dc-ulm medicul nostru de suflet!
Ce sa spun ca nici mie medicul de la prima clinica nu mi-a facut nici un fel de investigatie si a trecut direct la inseminari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grasunel spune:

quote:
Initial creeata de Oana_B

Mi-am schimbat si eu doctorul si merg la unul adevarat acum, reproductive endocrinologist si mi-am facut analize in ziua 3 si m-au sunat acum sa-mi spuna ca nu-s imuna la chicken pox (am aflat intre timp ca e varicela) si ca trebuie sa fac vaccin si sa nu raman insarcinata doua luni ca vaccinul se face in doua etape la distanta de 30 de zile.
Ce se intampla daca nu-l fac? Ce riscuri sunt?
Senchiu anticipat de raspunsuri

Eu zic sa profiti de faptul ca ti s-au facut analizele astea si sa faci vaccinul.
Eu am facut niste analize inainte de a ma apuca de treaba, dar nu mi-a spus nimeni ca trebuie sa fac analize si pentru varicela.
Si am avut ghinionul sa fac varicela cand eram in 11 saptamani de sarcina. Nici acum nu stiu de la cine m luat, oricum nici nu mai are importanta.
Din pacate, din pricina riscurilor, nu am putut pastra bebe-ul.
Acum sunt in stadiul in care fac vaccinuri si am facut analize mai complexe. Eu ma vaccinez pentru hepatita a si b, se face vaccinul in trei doze si dureaza 6 luni prioada asta. Unii medici zic ca nu ma pot apuca de treaba, ca trebuie sa astept sa treaca astea 6 luni, altii zic ca nu are nici o influenta asupra sarcinii. Asa ca doua luni mi se par un fleac fata de 6 luni.
Si elimini un risc de a face boala in timpul sarcinii si de a suferi mult mai mult apoi.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Oana, bucura-te ca ti-au facut analizele complexe si fa vaccinul !!! Eu am stat 9 luni ca pe ace pt ca nu am facut nici o boala in copilarie A fost foarte stresant, crede-ma !!!

Pupici la voi !!!

Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Inca nu l-am facut, mi s-a spus ca se face in perioada menstruatiei asa ca trebuie sa mai astept vreo 3 saptamani.
Grasunelu, chiar ca ghinion
Femeile care raman insarcinate neprogramat si n-au avut niciodata varicela sau vreo alta boala din asta cu risc ce fac? Fac si ele vaccin sau stau cu frica in san sa nu contacteze ceva si incearca sa se protejeze cat mai bine? Complicata treaba
Stiu ca sunt imuna la rubeola ca pe asta am facut-o prin 95. Faza funny, cu cativa ani inainte cea mai buna prietena a mea a facut rubeola si eu am stat langa ea mai tot timpul ca se plictisea in casa si de mine nu s-a lipit boala, in schimb am facut-o cand lumea din jur avea gripa..io ca nelumea
Va pupez

Oana_B

Mergi la inceput