La France (28)
Raspunsuri - Pagina 15
dama spune:
Buna Fetele. Si la noi a nins de toata frumusetea, chiar ne-a prins cand veneam acasa de la pediatru.
Oana, sper ca totul este bine acum cu Seb. Pupici si sanatate multa.
Fetele sunt scurta ca se smiorcaie David, dar demult vreau sa va intreb si eu ceva. Cum se poate calatori cu bebe de 3 luni si ceva pe avion. Ce acte trebuie facute pt el, am inteles ca nu i se face inca pasaport, dar ce anume trebuie nu stiu. Va rog daca stiti spuneti-mi si mie ca am luat biletele pt sfarsitul lui februarie si la prefectura am intrebat si ba ni s-a spus ca ne trebuie un fel de foiae de calatorie pe care ne-o dau ei, ba ca trebuie sa mergem la Consulat sau la ambasada. Voi ce stiti? Va multumesc si va pupic pe toate
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
f.anomis spune:
Anca, si eu mi-am pus aceeasi intrebare. Eu am sunat si la ambasada si la consulat. Problema e destul de incurcata. Eu una n-am inteles mare lucru. In tot cazul, actul acela de calatorie e valabil doar zile. Trebuie facuta transcrierea nasterii, pentru a i se elibera certificat de nastere romanesc si sa-l treaca in pasaportul tau. Iti cer o gramada de acte, insa lista nu e aceeasi la ambasada cu cea de la consulat. Nici taxele. Noi am decis sa-l treaca sotul pe pasaportul lui, iar cand ajungem in Romania, voi transcrie la Primarie actul de nastere. Va pup.
chatonel spune:
aaaaaaaaaaa, iata cum se lamuresc lucrurile!!
Merci, mihiasiro:)
Toulouse, la ville rose
Aurelia spune:
Mariana ,bine ai venit la noi ,ma bucur ca ti-ai facut curaj sa ne scrii ,sa stii ca tu ai avut noroc cu "locul fix" la noi nu exista asa ceva ,cit despre jumatati de zi avem dreptul la 3 jumatati de zi pe saptamina ,asta in cazul in care avem sansa sa mai gasim loc pentru saptamina respectiva, la ora cind demara inscrierile (adica cu o saptamina inainte ,lunea la ora 13,30)
dama ,noi cind am mers cu el la 5 luni cu avionul l-am trecut in pasaportul sotului ...........atit ! si am mai platit pentru el 47 de euros la tarom ,desi pentru el nu-ti da loc ,doar sa stii ca daca vrei macar sa-ti dea locurile cu spatiu mai mult intre scaune ca sa poti sa te misti mai usor cind ai nevoie trebuie sa faci de asa natura sa fii printre primele persoane la imbarcare ,altfel daca esti la urma nici macar acel loc nu-l vezi si e un calvar chiar si numa 3 ore sa nu poti sa te misti deloc cu copilul in brate !!!
deci sa fii atenta sa ajungi printre primii la imbarcare ....
Fetelor la noi nu ninge eu nu am bucuria aceasta desi tare mi-as dori !
Aura&Luca,2 ani si 11 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e
chatonel spune:
Persoanele cu copii sint imbarcate in prioritate... in general.
Toulouse, la ville rose
Mirunda spune:
Chatonel, cum e cu briosche-le si surprizele placute, ca nu am pricipit di loc di loc di loc...???
Oana draguta, ce mai face Sebi al tau, e mai bine acum?
Sibylle, ai apucat sa te odihnesti dupa tura de forta cu serviciul?
Va pup, frantuzoaicelor!!
Mirunda
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
chatonel spune:
ia de-aici reteta, Mirunda, desi daca mergi acolo, n-ai de ce sa mai incerci sa faci pale copii...
Recettes de Cuisine Brioche vendéenne
Brioche vendéenne
Recette proposée par Sonia Lehu Préparation : 20 mn
Cuisson : 45 mn
Repos : 240 mn
Temps total : 305 mn
Difficulté : Facile
Pour 12 personnes :
- 1 kg de farine tamisée
- 2 cuillerées à café de sel fin
- 3 oeufs entiers
- 250 g. de sucre
- 150 g. de beurre tiède
- 3 cuillerées de crème fraîche
- 25 cl d'eau tiède
- 50 g. de levure de boulanger
- 12 cl de lait
- 2 cuillerées d'eau-de-vie
- 1 cuillerée à soupe d'eau de fleur d'oranger
Envoyer cette recette | Donnez votre avis
La recette
1/ Dans un bol, délayer la levure avec le lait tiède et laisser lever au chaud une dizaine de minutes.
2/ Dans une terrine, mettre la farine en fontaine et y déposer les ingrédients. Mouiller d'eau progressivement. Mélanger le tout en battant légèrement puis brasser avec les mains jusqu'à ce que la pâte ne colle plus aux doigts. Mettre la pâte en boule, la fariner légèrement puis la déposer dans un plat, couvrir d'un linge et laisser lever 3 heures dans un endroit bien chaud, loin des courants d'air.
3/ Graisser et fariner la plaque du four. Rompre la pâte et la diviser en trois boudins assez longs mise en forme traditionnelle en pain, Pour un mariage la brioche est tressée déposer sur la plaque du four.Laisser de nouveau lever, environ une heure.
4/ Dorer toute la surface avec un pinceau trempé dans un jaune d'oeuf délayé avec une cuillerée de lait et mettre à four préchauffé (thermostat 5, 180°C) pendant 45 minutes.
5/ On entaille les boudins sur la longueur au couteau à mi-cuisson.
6/ Laissez refroidir et dégustez !
Oamenii de-acolo sint deschisi la suflet si tare simpatici.
Toulouse, la ville rose
Mirunda spune:
quote:
Originally posted by chatonel
ia de-aici reteta, Mirunda, desi daca mergi acolo, n-ai de ce sa mai incerci sa faci pale copii...
Oamenii de-acolo sint deschisi la suflet si tare simpatici.
Toulouse, la ville rose
Da, Chatonel, si mie mi-a facut aceeasi impresie, ca sunt oameni calzi si simpatici...nu mi s-a mai intamplat sa abia cunosc niste oameni, si ei din prima sa ma invite le ei acasa, sa ma plimbe, si sa fie atat de calzi si prietenosi...numai acasa, in Romania!!! Eu fiind prevenita ca francezii sunt destul de infumurati si poate chiar egoisti, am fost tare mirata de asa o primire, dar...m-am bucurat!! Ceeace imi arata clar cat de gresite sunt judecatile astea colective, de genul francezii sunt...romanii sunt...americanii sunt...pe care fiecare le facem, de fapt...
Am emotii, ca pe 28.02 am fixat data mutarii, ceeace inseamna ca vom ajunge in Franta de...Martisor!!! Simpatica data, nu-i asa?
Dorulet, ai primit mesajul meu de pe PM, ca am avut ceva probleme cu PM-ul, si nu stiu, o fi plecat?
Noapte buna, fetelor!
Mirunda
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".