La France (28)
Raspunsuri - Pagina 13
emoison spune:
Oana,sper ca Seb e mai bine! Multa sanatate!
Nadia,chestia cu timpul care trece degeaba, in ceea ce priveste orientarea profesionala, e relativa, eu am aflat de cursul pe care-l fac acum, dupa un an jumate de cind eram in Franta!
Freia,lista cu actele pentru nunta se ia de la primaria din Fr. unde se va oficia casatoria (in general la primariile din orase is mai deschisi la minte). Prietena ta trebuie sa aiba certificat de nastere model nou (nu mai trebuie tradus) si mai "proaspat" de 6 luni (eventual duplicat). Atentie, cei de la primarie o sa vrea sa-l retina la dosar( aici in Fr. nu e un certificat de nastere unic, francezii isi scot de fiecare data cind au nevoie).I-ar mai trebui inca unul pentru cartea de sejour, la prefectura.
Apoi, tre'sa mearga la Paris la ambasada si sa scoata de acolo certificat de cutuma matrimoniala si declaratia de celibat (vezi situl ambasadei pentru formulare de descarcat si completat www.amb-roumanie.fr ).
Analizele medicale se fac in Franta...
Trebuie sa fie legal in Franta cind se va oficia casatoria (adica de mai putin de 3 luni...) si imediat dupa aia sa mearga la prefectura sa depuna cererea de carte de sejour (eu m-am maritat simbata si luni dimineata la ora 9 eram la prefectura). Chiar daca mai are 3 zile pina expira cele 3 luni, nu conteaza, cita vreme e in legalitate! Cind depune cererea, primeste (pe loc) o recepisa valabila 3 luni, care ii da drept de munca si sa vina in Ro.In cele 3 luni, va fi convocata la un control medical OMI si apoi va primi cartea de sejour de un an, etc...
Didita,mare dreptate ai! Si la noi, asa functioneaza, adica acolo unde eu dau chix, ca prea ma duc cu saru-mina, pune sotzul mina pe telefon, ferm convins ca e dreptul lui,face un pic de scandal, si-n 5 minute s-a rezolvat,ca prin minune!
Fetelor, help! In iunie ar trebui sa cer cartea de rezident de 10 ani, dar am inteles ca n-o primesc daca, la data cererii, pasaportul meu e valabil pentru mai putin de 6 luni (al meu expira in octombrie 2005).Care e cea mai ieftina si sigura modalitate de-a face altul, prin ambasada sau prin procura in Ro? Daca-l fac in Ro cu procura lui frate-meu, ajunge sa mi-l trimita prin posta normala (recomandat, cu confirmare de primire...), sau tre'sa-l puna pe dhl? Aveti vreun bon plan? Merçi d'avance...
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
ralu spune:
Fetelor, mai stiti ceva de Seb si de Oana?
Sa speram ca sunt bine si acasa!
VA pup!!
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei si a Mariei
Mik spune:
Salutare fetelor.
Aurelia, eu cred ca fetele de la tine la garderie sunt xenofobe.
Si eu am avut necazuri ca nu gaseam locuri la nourrice in sat cand le vorbeam eu la telefon ! Am avut un pic de noroc si am dat peste cineva mai deschis la minte. In plus, cineva de la primarie ma avertizase ca uite nu mai sunt in oras ci la tara si ca aici nu prea le plac strainii.
Cu administratia n-am avut probleme si acum sunt scapata.
Elena, incearca sa-l faci in tara. De trimis din Romania spre Franta prin posta nu cred ca ar fi probleme.
Pupici la toate si week-end placut.
Mik.
PS : La mine iar ninge, sper sa se calmeze pina luni cind trebuie sa ma duc la serviciu.
chatonel spune:
fetelor, voi nu aveti o surfacturare din partea lui FT, pentru comunicatii spre COLT TELECOMMUNICATION?
Am impresia ca telerabais "aluneca" citeodata si ajunge la robotul lor....
Eu am la fiecare factura de la FT cite 5€ pt COLT, e un numar in 08.... pe care eu nu il sun niciodata.
Toulouse, la ville rose
Otilia spune:
quote:Nu chatonel, eu nu am avut aceasta problema, dar sa stii ca nu esti singura! Zi merci ca doar 5 €, altii au patit-o mult mai urit. Uite aici:
Originally posted by chatonel
fetelor, voi nu aveti o surfacturare din partea lui FT, pentru comunicatii spre COLT TELECOMMUNICATION?
Am impresia ca telerabais "aluneca" citeodata si ajunge la robotul lor....
Eu am la fiecare factura de la FT cite 5€ pt COLT, e un numar in 08.... pe care eu nu il sun niciodata.
http://www.commentcamarche.net/forum/affich-1197289-victime-d'escroquerie-colt-telecommunication
Eu n-am mai sunat cu TeleRabais, am mai sunat cu Coucoutel si uite ce apare pe factura FT: COUTS PARTAGES. Dar preturile sunt normale citeva centime numai pentru stat si palavragit pe rupte in RO.
Citeste si aici:
http://www.agence.francetelecom.com/vf/accueil/aide/prix_communications/audiotel.shtml
Vous pouvez verrouiller l'accès à Audiotel, avec les services Accès sélectif modulable, Accès sélectif Audiotel ou Accès sélectif télématique Kiosque, vous pouvez interdire de façon provisoire ou permanente l'accès à Audiotel tout en conservant l'usage de votre ligne. Ces services sont gratuits.
En cas de réclamation
France Télécom est seulement gestionnaire du réseau téléphonique utilisé par les services Audiotel. Il facture à la fois le coût des communications et la rémunération du fournisseur de services. Il n'agit pas sur le contenu des services (sauf ceux dont il est éditeur, bien entendu).
Si votre réclamation porte sur la facturation de ces communications, adressez-vous à votre agence France Télécom.
Si elle concerne le contenu du service : adressez-vous directement au fournisseur dont les coordonnées doivent apparaître dans tout support de promotion du service ; vous pouvez également vous adresser au Conseil Supérieur de la Télématique, 20 avenue de Ségur, 75007 Paris.
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei
chatonel spune:
merci, Otilia, stiu lista de discutii. Intrebarea mea e de ce am doar cite 5€ si povestea asta dureaza din aprilie 2004??!!!
Se pare ca e fara legatura cu celelalte plingeri...
Toulouse, la ville rose
Otilia spune:
Ups, asta nu stiu, incearca sa-ti blochezi accesul la Audiotel (cu cod secret) si sa faci o reclamatie la FT.
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Otilia spune:
Vezi ca astea-s numere de-alea roz
de la Toulouse, la ville rose s-o trage...
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Otilia
Ups, asta nu stiu, incearca sa-ti blochezi accesul la Audiotel (cu cod secret) si sa faci o reclamatie la FT.
asta e o idee buna! Merci encore.
Toulouse, la ville rose
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Otilia
Vezi ca astea-s numere de-alea roz
de la Toulouse, la ville rose s-o trage...
:))) apoi nu e scump pentru numerele roz, ar trebui sa insist
Toulouse, la ville rose