Oda mamei

Oda mamei | Autor: Karina

Link direct la acest mesaj

Mama mea este cea mai buna mama din lume ! Nu stiu ce m-as fi facut fara ea.
Ne-a crescut singura (pe mine si pe fratele meu), ca tata a murit cind eram mica si sincer in afara de faptul ca n-am avut camera mea, nu tin minte sa-mi fi lipsit ceva, desi mama a avut un salariu f. mic.

A avut grija mereu de mine, chiar si dupa ce m-am maritat, iar acum de cind il am pe Bogdan, este un ajutor nepretuit. Pe linga faptul ca are grija de nepot, stringe in casa, mai spala lucruri ce nu pot fi bagate in masina de spalat, citeodata cind n-am eu timp gateste.

Pentru mine este un ajutor nepretuit si fiindca n-am vrut s-o las singura la batrinete n-am plecat in alte tari (desi nu asta a fost motivul principal, dar a cintarit mult).

A avut mereu un cuvint bun pentru copii ei, indiferent de situatii si intotdeauna copii au fost pe primul loc. Ani de zile n-a mincat ciocolata ca zicea ca nu-i place, ca noi copii sa avem parte de mai multa. Acum, cind ii ofer ciocolata, numai spune ca nu-i place, ca stie ca nu ia de la gura nimanui. Si exemplele pot continua...

Are si defectele ei, ca nimeni nu e perfect, ne mai si certam, dar certuri scurte, care nu tin mai mult de citeva minute. Daca sint eu de vina - ceea ce bineinteles ca se intimpla cel mai des -, imi pare rau ca m-am certat si-mi cer iertare si ne impacam repede. Supararea la noi nu tine si cred ca totul se trage tot din educatia primita, din cei 7 ani de acasa.
De asemenea, mama mea vorbeste f. mult. Cind se intinde la povesti, poate sa vorbeasca zile in sir. Dar acest defect e unul mostenit, ca si eu am aceasta tendinta si probabil ca la virsta ei, voi fi la fel, sau poate chiar mai rau .
Dar cu toate defectele pentru mine e cea mai buna si sint fericita ca o am.

Pt. ca o iubesc mult si stiu cite a sacrificat pentru ca noi copii sa avem o educatie buna si posibilitatea unei situatii materiale mai bune, ma laud peste tot cu ea si intotdeauna spun ca mama ca a mea numai gasesti !
Iti multumesc mama ca m-ai nascut, m-ai crescut si ai grija de mine in continuare. Te iubesc si sper sa fii sanatoasa si fericita in continuare, sa poti sa te bucuri de nepotul tau pe care-l iubesti atit de mult.

Imi doresc ca peste ani si Bogdan sa simta acelasi lucru fata de mine si sa gindeasca tot asa, sa fiu demna de a fi fiica mamei mele.

Acestea au fost primele mele ginduri pe 2005 si am tinut sa vi le impartasesc.

Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim