activitatile sportive si menstruatia
fetelor am si io o problema ... mai bine zis o prietena de a mea care are o fetita de 12 ani care face sport de performanta (innot)si i-a venit ciclul... stupoarea mea consta in faptul ca nu stiu ce sa-i spun (io care de obicei am sfat la toate )...
- ce credeti?
tampoanele interne afecteaza virginitatea?
exista risc de "accident" - patare in timpul antrenamentelor?
ea nu vrea sa lipseasca de la antrenament....
as vrea sa stiu parerile voastre, intre timp va vorbi si mama ei cu antrenorul (si am sa va tin la curent daca sunteti interesate)... da' pana atunci
Multumesc
Raspunsuri
Adela99 spune:
intre timp m-am pus si io pe cautat ...
si am gasit...
poti sa faci baie in timpul menstruatiei, dar... in timpul menstruatiei esti mai receptiva la infectii
si in legatura cu virginitatea sau mai bine zis deflorarea am gasit: asa ceva se poate intampla oricand, in cazul unor exercitii fizice, din cauza folosirii unor tampoane intravaginale, in timpul unui examen ginecologic, daca s-a masturbat sau chiar cand s-a spalat ...
hmmm...
mai caut...
nu ma lasati sa vorbesc singura
lorelei_19 spune:
Adelutzo, uite c-am sosit. Vorbeam de tampoane: fiica-mea nu vrea sa le foloseasca, i se par ingrozitoare. Insa nu au nici un fel de contraindicatii in privinta himenului. Prietena fiica-mi foloseste tampoane intravaginale (sunt si varianta light, foarte micutze) si n-are probleme. Eu le-ash limita strict la perioada de antrenament. Am sa ma mai interesez si io
aida_o spune:
auziti, dar daca isi pune tampon intravaginal si apoi sare in bazin, nu se umfla tamponul foarte tare din cauza apei, devenindu-i incomod? sau sa se umfle in asa hal incit sa produca un inceput de deflorare? (poate asta suna stupid, da' intreb si eu )
buli spune:
quote:
Originally posted by aida_o
auziti, dar daca isi pune tampon intravaginal si apoi sare in bazin, nu se umfla tamponul foarte tare din cauza apei, devenindu-i incomod? sau sa se umfle in asa hal incit sa produca un inceput de deflorare? (poate asta suna stupid, da' intreb si eu )
cu lacrimi. va rog sa ma credeti si sa nu va suparati
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
itsme spune:
Adela, subiectul e vechi si nu stiu daca te mai intereseaza (eu acum am dat de el), dar mai e ceva important de precizat in legatura cu tampoanele intravaginale, si anume ca in cazuri rare pot produce o infectie numita sindrom de soc toxic (traducere aproximativa) - TSS (Toxic Shock Syndrome). Poti citi www.tampax.com/en_us/pages/tss_main.shtml?pageid=zn0004" target="_blank">aici mai multe detalii.
Ca atare tampoanele astea trebuiesc folosite doar in cazuri absolut necesare, pe perioade scurte (nu trebuie tinut acelasi tampon mai mult de 8 ore).
In legatura cu 'umflatul', ele vin in 3 nivele de absorbtie, light, regular si heavy, si in functie de ziua ciclului trebuie folosit tamponul corespunzator.
Toate astea eu le stiu, sadly, de la fiica mea Ce ti-e si cu copiii din ziua de azi.
Rufus spune:
Nu am vazut subiectul...probabil ca s-a rezolvat pana acum. Si la innot si la alte sporturi, ciclul la fete este o problema pe care antrenorii stiu cum sa o trateze. Atat la antrenamente, cat si la concursuri. Lasati pe ei sa hotarasca.
http://community.webshots.com/user/tora97
Adela99 spune:
multzam de raspunsuri
rufus asa e cum zici tu, numa' daca antrenorul e barbat si fata mai timida, mai intrebam si in stanga si-n dreapta ...
problema s-a rezolvat asa cum a sugerat lorelei, tampon intravaginal in timpul antrenamentului